Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2007, 23:45

No,Dziewczynki- puszczamy kciuki :-) Jest ok, następna kontrola w marcu. A za kciuki dziękuję-pomogły :-)
Tyyyle pięknych zdjęć się pojawiło! super! Wszystkie dzieciaczki, bez wyjątku, są przesłodkie i do wycałowania :-)
Kicia10, super,że jesteś z nami i wreszcie możemy zobaczyć Kacperka!
mama_zuzi1980, no niezła podróż! My tylko dziś Kraków, ale i tak mam dość. Jak dobrze być w domku!
Przy okazji bytności u teściowej- Zuzię obejrzała jej znajoma pediatra. Wszystko super, nie mogła się napatrzeć jak Zuzik leżał na brzuszki,leżał i leżał.... Mówi,że jest bardzo silna i dobrze się rozwija. Powiedziała,że można jej zacząć podawać soczki. Czyli nie ma za bardzo co się sugerować napisami na butelkach czy słoiczkach.
Justyna_Bochnia, to dobrze,że doszły prezenty! I haleczka :ico_oczko:
Tak sobie dziś pomyślałam,że niedługo minie nam rok jek sobie klikamy!
eSKa, sto lat dla Syneczka! Zuza poświętuje w Wigilię!
Chcieliśmy dziś kupić sztuczna choinkę, ale są brzydkie i nie warte nawet 60 zł. Kupimy prawdziwą!

Awatar użytkownika
dagmara1709
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

18 gru 2007, 01:17

Eve 81 jakie piękne ubanko mikołają :ico_brawa_01: :-D
Dziękuje za słowa ''taka młoda mamusia '':-D :-D a ja się martwie,że moje dziecko będzie miło najstarszych rodziców w klasie :-D :-D bo ja skończone 27 a M 35 :ico_haha_01:
Kocura Bura, Super,że wszystko ok :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Właśnie skończyłam ubierać choinke,szukaliśmy jej w 5 miejscach,jest piękna do samego sufitu tyle tylko,że nie w donicy a cięta,ciekawe ile postoi.
Idę lulać bo padnięta jestem .
Dobrej nocki wszystkim :-D

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

18 gru 2007, 07:30

hej dziewczynki, ja wlasnie wstalam, :ico_spanko: choc chetnie bym jeszcze pospala ale czy misio pozwoli :ico_oczko: .
kocurka dzieki za wiadomosc o soczkach :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
moja mama mowila ze jak ja bylam dzieckiem to soczek mi dawala od 6 tyg. te "mody" zywieniowe chyba sie ciagle zmieniaja.
mam nadzieje ze misio usnie bo mam zamiar jeszzcze do luzia wskoczyc

Awatar użytkownika
dagmara1709
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

18 gru 2007, 09:19

Melduje się:)
Nie pospałam sbie dzisiaj:( Maja obudziła się o 5 rano,M ją nakarmił i przewinoł i myślałam,że jeszcze zaśnie,ale ona już chciała ''gadać'':)
Teraz przeszłyśmy do salonu i bęziemy prasować :ico_prasowanko: a potem ostatnie zkupy i obiadek.
Wieczorem wkleje zdjęcia choinki
Miłego dnia kobitki :ico_haha_01:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

18 gru 2007, 10:14

hej my zjedlismy i usnelismy.
zadzwonila moja mam i mnie obudzila i dobrze ze zadzwonila bo misio chwilke pozniej zwymiotowal, pierwszy raz, przestraszylam sie bardzo. nie wiem dlaczego, cale mleczko ktore zjadl zwymiotowal. ale teraz jest dobrze.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

18 gru 2007, 11:41

Hej dziewczyny :-) My dzisiaj mielismy juz pobudke o 7.Wczoraj Kacperek tak płakał i miał temperature 37,niewiem co mu jest.Zasnoł wczoraj dopiero o 23.Dzis niema temperatury ale dalej troche marudny,niewiem może ząbki bo ciągle wkłada rączki do bużki.Znikam narazie bo mały wzywa.buzka.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 gru 2007, 12:21

Hej ja sie tez melduje...
Przede wszystkim Kiciu witaj kochana!!! :ico_brawa_01: 37 u dzieci to jeszcze nie goraczka wiec chyba jest ok :)
Kocurka, super ze z oczkami ok, nasze kciuki maja magiczna moc.
Eve, no Mikolajka masz Pierwsza Klasa :ico_brawa_01:
Sliczne ubranko :-)
Dagmarka prosimy o fotke choinki!!!!

Ja dzis padnieta jestem. Wczoraj tak mnie zczelo gardlo bolec ze myslalam ze zwariuje.... Mialam stan podgoraczkowy, bylo mi zimno i jeszcze dostalam pierwszy poporodowy okres wiec dolaczyl bol brzucha :ico_olaboga: Wszystko na raz. Wiec wskoczylam pod kocyk, herbatka malinowa, 2 apapy i mnostwo witaminek i jakos bylo. Dzis mam chyba strasznie niskie cisnienie bo spie na siedzaco, juz popijam kawke ale gardlo nadal boli, az mam z zewnatrz cala szyje obolala :ico_szoking: Brrr.....

Nell spala tradycyjnie 21.00-7.00 , mleczko i znow spanko dzis do 10.30 :ico_brawa_01:
aaa, i wiecie od wczoraj rana moje dziecko zjada prawie 200 ml mleka :ico_szoking: Tzn 180 wody plus 6 miarek mleczka! Moj maly glodomorek :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-12-18, 11:22 ]
aaa, mialam sie juz was dawno pytac... Czy wasze dziei tez sie tak strasznie slinia??? moja od okolo 2-3 tygodni tyle ma sliny ze szok !

[ Dodano: 2007-12-18, 11:24 ]
aha Easiek, trzymam kciuki zeby to bylo zwykle ulanie u Maichalka!!!

eSKa
4000 - letni staruszek

18 gru 2007, 13:36

Ja dzis niby powinnam być wyspana ale jakos nie jestem :ico_placzek:
Nell spala tradycyjnie 21.00-7.00

:ico_szoking: super :ico_brawa_01:
cholera musi patrzec na mnie a nie na inne!!!

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Justynko popieram :ico_haha_01:

Mamo zuzi musze koniecznie opowiedzieć ci mój sen :-D
A wiec sniło mi sie że spotkałam cie gdzies w parku, ty, Zuzia no i Nelcia w głębokim wózku, tak się tobie zaczęłam przyglądać, patrzę a ty jakby w ciąży. Jak cie o to zapytałam to ty mi na to: "No tak zapomniałam wam powiedzieć że czekamy na Damianka" :ico_szoking: :ico_smiechbig:
Wiec uważaj Kasieńko :ico_oczko:

Kocurka fajnie że teraz masz spokój do marca.
My też wczoraj u okulisty bylismy i te łzawienie może być spowodowane zatkanymi kanalikami, ale mamy jeszcze miesiąc poczekac bo czesto same sie udrażniają, w wolnych chwilach mam Olusiowi masować przy kącikach. Jesli w ciągu miesiąca sie nie poprawi to trzeba będzie przetykać :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-12-18, 12:39 ]
Czy wasze dziei tez sie tak strasznie slinia???
I to jeszcze jak :ico_olaboga: Olo non stop puszcza takie banieczki jakby sie mydła najadł :ico_haha_01:
Wieczorem wkleje zdjęcia choinki
Juz nie moge sie doczekać :-) A jaki gatunek kupiliście??

[ Dodano: 2007-12-18, 13:13 ]
Nic sie tu nie dzzieje wiec ide zrobić cos pozytecznego póki Olek spi, przebiorę naszą pościel a wieczorem ubiore Olkowi nową flanelową już ją uprałam i teraz schnie :ico_brawa_01: Moze jeszcze zmusze sie do umycia okna :-/

kasiorex
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

18 gru 2007, 14:25

Czesc dziewczyny!!Wkońcu znalazłam chwilkę żeby tu zajzec i troche popisac a mam co :ico_olaboga: A więc tak:strasznie sie nie wyspałam,Niki bardzo póżno poszła spać-przed północą a jak przy tym marudziła :ico_olaboga: od paru dni często sie bardzo drze przy jedzeniu i tak było wczoraj a więc podziwiam Nell,że tyle wcina,moja najwięcej zje 150 mleczka i często większość odda-już nie wiem co mam z tym robić.Wcześnie musiałam dzisiaj wstać,bo jezdziłam po wyniki biopsji (guzek na piersi)szczęście w nieszcześciu że to guzek -ropniak ale najciekawsze jest to ,że kazali mi pic wapno,witaminę C i przykładać ryvanol :ico_szoking: na zapalenie piersi taki zestaw-MASAKRA :ico_szoking:

[ Dodano: 2007-12-18, 13:28 ]
aaa, mialam sie juz was dawno pytac... Czy wasze dziei tez sie tak strasznie slinia??? moja od okolo 2-3 tygodni tyle ma sliny ze szok !

Moja mała masakrycznie sie ślini,czasami aż sie krztusi z jej nadmiaru a jak pluje :-D

[ Dodano: 2007-12-18, 13:36 ]
Dzisiaj już raczej do was nie zajze,a szkoda:-(.Jutro jedziemy z Nikuśką na kontrol do ortopedy-mam nadzieję,że juz wszystko będzie ok i nie będzie musiała nosić tych okropnych majtek.Więc trzymajcie kciuki kochane i do jutra!! :516:

[ Dodano: 2007-12-18, 13:36 ]
Dzisiaj już raczej do was nie zajze,a szkoda:-(.Jutro jedziemy z Nikuśką na kontrol do ortopedy-mam nadzieję,że juz wszystko będzie ok i nie będzie musiała nosić tych okropnych majtek.Więc trzymajcie kciuki kochane i do jutra!! :516:

Awatar użytkownika
dagmara1709
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

18 gru 2007, 14:49

gardlo nadal boli, az mam z zewnatrz cala szyje obolala Brrr.....
kuruj sie kochana,oby jak najszybciej przeszło.
Ale pięknie śpi Twój skarb :ico_brawa_01:
Juz nie moge sie doczekać A jaki gatunek kupiliście??
kupiliśmy jodłe,poneważ podobno dłużej się trzyma nawet półtora miesiąca,ja chciałam świerka bo pachnie,ale opada po 2 tyg i strasznie szypko gubi igły.

[ Dodano: 2007-12-18, 13:51 ]
trzymajcie kciuki kochane i do jutra!!
trzymam kciuki :-) wszystko będzie dobrze

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”