a co do imion to ja też bardzo chciałabym mieć Szymonka ale mój M. kręcił nosem i będziemy mieć Bartusia

uwielbiam to imię, jest takie wdzięczne i mąż mnie na nie namówił. ma przyjaciela z dziedziństwa Bartka i chce też nazwać tak sowjego synka. Dla dziewczynki nie mamy jeszcze imienia, próbuję się przebić z Alicją lub Emilią i jestem na etapie przekonywania męża do tych imion

on by chyba chciał Madzię. w sumie wybrał imię dla chłopca więc jakby co to będę miała argument, że ja wybiorę dla dziewczynki.
[ Dodano: 2008-07-31, 11:38 ]
aniabella, jak sie takie badanie na toxo robi?
normalnie ze krwi, zwykłe pobranie krwi gdzie w wyniku będą określone wartości na przeciwciała w kl. IgG i kl. IgM. u mnie mama przechodziła tokso jak była w ciąży z moim bratem.
[ Dodano: 2008-07-31, 11:42 ]
aniabella, wiem właśnie, że w Polsce te badania są obłędnie drogie... dlatego jak mi zaproponowano je na wizycie i trzy razy upewniłam się, że są "free"

to wyraziłam zgodę na wszystkie.... to akurat tutaj mi się podoba... i też to, że za znieczulenie przy porodzie i obecność partnera nic się nie płaci
no to fantastycznie! ja stwierdziłam, że trochę szkoda mi kasy na te badania. lekarz kazał mi je zrobić dla mojej własnej wiadomości żebym była spokojna ale mi wystarczyło jak na usg zmierzył przezierność karkową dzidziusia bo tak podobno też można wykryć zespół Downa i na szczęście było ok więc nie będę robić tamtych badań. na hiv też bym chciała sobie zrobić i męża też wysłać na takie badanie. muszę się zorientowac w cenach bo wątpię by w lux medzie były.