Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

31 lip 2008, 11:30

Dlaczego moj maluszek nie chce mnie jeszcze kopac:(??
mojego też jeszcze nie czuć ale ja dopiero 15tc i 2 dni więc może dopiero koło 20tc coś poczuję tak mi pani dr powiedziała jak byłam w sobotę.
Ananke to super, że masz te badania za darmo! mój gin jak mi polecił żebym sobie zrobiła dla pewności między 12 a 13tc test podwójny PAPP-A i potrójny to jak zobaczyłam ceny to zdębiałam. jedno takie badanie kosztuje w Wilmedzie 430 zł! darowałam sobie... mi przed każdą wizytą badają mocz i morfologia co jakiś czas. tokso i różyczkę miałam już kilka razy badaną.

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 lip 2008, 11:32

aniabella, jak sie takie badanie na toxo robi?

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

31 lip 2008, 11:34

aniabella, wiem właśnie, że w Polsce te badania są obłędnie drogie... dlatego jak mi zaproponowano je na wizycie i trzy razy upewniłam się, że są "free" :-) to wyraziłam zgodę na wszystkie.... to akurat tutaj mi się podoba... i też to, że za znieczulenie przy porodzie i obecność partnera nic się nie płaci

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

31 lip 2008, 11:36

a co do imion to ja też bardzo chciałabym mieć Szymonka ale mój M. kręcił nosem i będziemy mieć Bartusia :-) uwielbiam to imię, jest takie wdzięczne i mąż mnie na nie namówił. ma przyjaciela z dziedziństwa Bartka i chce też nazwać tak sowjego synka. Dla dziewczynki nie mamy jeszcze imienia, próbuję się przebić z Alicją lub Emilią i jestem na etapie przekonywania męża do tych imion ;-) on by chyba chciał Madzię. w sumie wybrał imię dla chłopca więc jakby co to będę miała argument, że ja wybiorę dla dziewczynki.

[ Dodano: 2008-07-31, 11:38 ]
aniabella, jak sie takie badanie na toxo robi?
normalnie ze krwi, zwykłe pobranie krwi gdzie w wyniku będą określone wartości na przeciwciała w kl. IgG i kl. IgM. u mnie mama przechodziła tokso jak była w ciąży z moim bratem.

[ Dodano: 2008-07-31, 11:42 ]
aniabella, wiem właśnie, że w Polsce te badania są obłędnie drogie... dlatego jak mi zaproponowano je na wizycie i trzy razy upewniłam się, że są "free" :-) to wyraziłam zgodę na wszystkie.... to akurat tutaj mi się podoba... i też to, że za znieczulenie przy porodzie i obecność partnera nic się nie płaci
no to fantastycznie! ja stwierdziłam, że trochę szkoda mi kasy na te badania. lekarz kazał mi je zrobić dla mojej własnej wiadomości żebym była spokojna ale mi wystarczyło jak na usg zmierzył przezierność karkową dzidziusia bo tak podobno też można wykryć zespół Downa i na szczęście było ok więc nie będę robić tamtych badań. na hiv też bym chciała sobie zrobić i męża też wysłać na takie badanie. muszę się zorientowac w cenach bo wątpię by w lux medzie były.

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

31 lip 2008, 11:58

będziemy mieć Bartusia
O no to super :ico_brawa_01: Bartusie są najlepsze tylko rozbójniki straszne :-D
Ale chcecie Bartosza czy Bartłomieja?Mój synek ma Bartosz :-D
milutka204, no mi się marzy dziewuszka,bo synka już mam.Nie mam na razie żadnych przeczuć kogo noszę pod serduchem.Przy Bartusiu,to od początku czułam,ze facet będzie :-D

Acha Dziewczynki,macie może profile na Naszej Klasie?Może bysmy się odnalazły?Co Wy na to?
Ostatnio zmieniony 31 lip 2008, 12:00 przez secret25, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

31 lip 2008, 12:00

Jesli chodzi o badania na toksplazmoze to lekarz mi je odrazu zlecił przy pierwszej wizycie..bo niesetety nie tylko od zierzatek możemy sie zarazic ale tez z mięsa(ale to raczej dla wilebicieli tatara bo z surowego ) a nawet z brudnych owoców..wiec wolałam na wszelki wypadek zrobic
Natomias jesli chodzi o imona to narazie tylko sie zastanawialiśmy dla chłopczyka bo jakos tak czuje ze bedzie chłop :ico_haha_01: ja na poczatku chcialm Łukaszek ze wzgedu na pamięć po moim zmarłym braciszku..ale moj kochany stwierdizl ze to bedzie sie źle kojarzyc i narazie nasze typy to :Aleksander, Szymon i Patryk :-D

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

31 lip 2008, 12:04

Ale chcecie Bartosza czy Bartłomieja?
Bartłomiej bo Bartosz już jest w rodzinie :-) choć Marcin wolałby żeby było od razu Bartek a nie Bartłomiej. no i ja mu tłumaczę, że nie ma takiego imienina Bartek. ja też mam przeczucie, że będzie chłopak i obym się nie myliła bo już jak z nim rozmawiam mówię do niego synku, Bartusiu ;-) a moja mama dorwała wczoraj w ciuchlandzie jak przechodziła sukieneczkę i kupila ją bo ona z kolei ma przeczucie na dziewczynkę :-)

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

31 lip 2008, 12:05

Marcia77, ja na drugie planuję dać dziewczynce Aleksandra, a chłopcu Aleksander :-)
Acha Dziewczynki,macie może profile na Naszej Klasie?Może bysmy się odnalazły?Co Wy na to?
suprr pomysł, zapodam Ci na PW moje dane :-)

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

31 lip 2008, 12:09

ooo ja też jestem za :)))) też poproszę namiary na Was dziewczynki
http://nasza-klasa.pl/profile/3811267 link do mojego profilu na nk

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

31 lip 2008, 12:13

moje namiary na naszej klasie Marta Huszlak Kraków :-D

[ Dodano: 2008-07-31, 12:15 ]
ooo ja też jestem za :)))) też poproszę namiary na Was dziewczynki
Wysłałam Ci zaproszenie :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”