leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sie 2009, 07:30

witam z rana :ico_oczko:
Ja po wizycie - jak na razie wszystko książkowo
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ja już od dawna nie noszę żadnych nie ciążowych ciuchów
no ja jeszcze calkiem niedawno bez problemu zapinalam normalne jeansy, pozniej pod koniec pobytu w Polsce zaczelam nosic ciazowe bo bylo mi wygodniej jezdzic
no ale wczoraj to szoku doznalam :ico_olaboga: :ico_oczko:

no ale z tego co widze to wszystko na razie idzie mi w brzuch, no i mam nadzieje ze tak zostanie :ico_oczko: :ico_sorki: :ico_sorki:
"Jak Ty wyglądasz?! ale przytyłaś zwłaszcza na górze...no nieźle może kup sobie jakiś krem wyszczuplający..
:ico_szoking: :ico_zly: :ico_puknij:

iw_rybka, mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepsze samopoczucie :ico_oczko:

ja dzisiaj bladym switem wstalam
bo mezu z rana przyniosl mi sliwki, wczoraj przywiozl ale zapomnial i zostawil w samochodzie :ico_puknij:
no a ze za mna strasznie chodzi jakis placek ze sliwkami to wlasnie biore sie za pieczenie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sie 2009, 09:34

Witam serdecznie.Ja wróciłam 30 min temu od dentysty.Wszystkie ząbki zaleczone.Jeszcze tylko za 3 miesiące kontrola i już :ico_brawa_01:
Czy tylko ja z Helen nie czujemy ruchów na razie? Z tego co widzę to pozostałym już maluchy śmiało dokazuja w brzuszkach.No nic,i na Nas przyjdzie kolej.
no ja jeszcze calkiem niedawno bez problemu zapinalam normalne jeansy, pozniej pod koniec pobytu w Polsce zaczelam nosic ciazowe bo bylo mi wygodniej jezdzic
Ja muszę powoli zacząć się rozglądać za ciażowymi gatkami,bo w moje to już się żadne nie dopinam.Po domu chodzę w dresach ale już też powoli cisną,a na dwór wychodzę w tunice i dzinsach które mam rozpięte i tylko trzymają się na materiałowym pasku.
W niedziele byłam u rodziców i szok.Ja mam rozmiar 36 (tzn miałam) ,a założyłam spodnie mojej mamy i w pasie są akurat,tylko na tyłku workowate bo to rozmiar 42. :ico_olaboga:
no ale z tego co widze to wszystko na razie idzie mi w brzuch, no i mam nadzieje ze tak zostanie :ico_oczko: :ico_sorki: :ico_sorki:
Ja mam tak samo.Mama to mi nawet powiedziała że chyba schudłam bo coś mizernie na buzi wyglądam. :059: Ale tylko ona tak uważa.Do tego waga mówi że mam 3kg do przodu.

lilo

11 sie 2009, 09:55

Helen, no to gratulacje rozpoczęcia 5. miesiąca :ico_brawa_01:

Ja już dosyć długo chodzę w spodniach ciążowych - mimo że na początku schudłam to się nie dopinałam w normalnych, zmieniła się figura. Ale w drugiej ciąży to już normalne podobno.

Co do ruchów to ja od piątku czuję rzadko jeszcze ale codziennie delikatne kopniaczki - bardzo to miłe :ico_sorki: :ico_brawa_01:

Jak się za miesiąc dowiem co tam w brzuszku siedzi to się może skuszę na jakieś pierwsze zakupy dla maluszka :ico_sorki: Choć na razie wydatków nie brakuje, ocieplamy chałupkę, a ja żyję urządzaniem starszemu maluchowi własnego kącika. Wczoraj przyszło łóżeczko, zamówiłam też taką komódkę na zabawki, parę drobiazgów jeszcze planuję dokupić, żeby wreszcie miał swoje małe królestwo :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sie 2009, 10:03

Dzień dobry
U nas dzisiaj pogoda do bani i chyba będzie padać :(
Ja dzisiaj zaczęłam dzień w złym humorze bo samochód nie odpalił mi. Wczoraj było wszystko w porządku a dzisiaj nonono. Łudzę się ze to tylko akumulator, a nie elektryka. Najgorsze jest to że miałam jechać dzisiaj na przegląd bo do dzisiaj jest ważny.
leona, i u mnie wszystko raczej idzie w brzuch, ale tyłek też mi trochę urósł.
Witam serdecznie.Ja wróciłam 30 min temu od dentysty.Wszystkie ząbki zaleczone.Jeszcze tylko za 3 miesiące kontrola i już
No to super. A i ruchy niedługo poczujesz.
lilo, no to u Was remoncik pełną parą. A pochwalisz się nowym pokoikiem synka?

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sie 2009, 10:10

Wszystkie ząbki zaleczone.Jeszcze tylko za 3 miesiące kontrola i już
:ico_brawa_01:

Po domu chodzę w dresach ale już też powoli cisną,a na dwór wychodzę w tunice i dzinsach które mam rozpięte i tylko trzymają się na materiałowym pasku.
ja juz od dawna mam ciazowe ciuchy, nie chcialo by mi sie meczyc w rozpietych jeansach :ico_oczko:
nawet po domu smigam w getrach ciazowych :ico_oczko: bo zwykle spodnie na gumce cisnely mnie w brzuch
to ja od piątku czuję rzadko jeszcze ale codziennie delikatne kopniaczki - bardzo to miłe
:ico_brawa_01: super :ico_brawa_01:
a ja żyję urządzaniem starszemu maluchowi własnego kącika
czekamy na efekty :ico_brawa_01: :ico_sorki:

moje poranne plany z pieczeniem ciasta nie wypalily bo nie mialam cukru w domu :ico_noniewiem:
teraz wrocilam ze sklepu i biore sie za pieczenie :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-08-11, 10:12 ]
U nas dzisiaj pogoda do bani i chyba będzie padać
u nas w nocy padalo
i teraz jest o wiele chlodniej niz ostatnio :ico_noniewiem:
Najgorsze jest to że miałam jechać dzisiaj na przegląd bo do dzisiaj jest ważny.
zlosliwosc rzeczy martwych :ico_noniewiem:
mam nadzieje ze to nic powaznego :ico_oczko:

lilo

11 sie 2009, 10:13

Patrycja, mam nadzieję że z samochodem wszystko będzie ok :ico_sorki:

A pochwalisz się nowym pokoikiem synka?
To nie będzie pokoik bo my na razie zajmujemy jeden pokój i musimy się nim podzielić - to ma być typowy kącik dla niego. Ze względu na małą ilość miejsca kupiliśmy mu takie łóżko http://www.allegro.pl/item710934335_neo ... racem.html
Dzięki temu pod spodem będzie miał jeszcze miejsce do zabawy, na zabawki itp. Trochę mu planuję przyozdobić ściany, no coś zrobić żeby było wesoło i ładnie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sie 2009, 10:37

lilo, fajne lozko :ico_brawa_01:
Piotrus na pewno zadowolony :ico_haha_02:

ciasto sie juz piecze, mam nadzieje ze bedzie zjadliwe :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sie 2009, 10:48

lilo, ja o podobnym tylko że wyższym łóżku myślałam dla mojego łobuza. Ale teraz już przestałam bo nie potrzebne nam takie na rok czy dwa i raczej za jakiś czas będę szukała piętrowego dla dwójki łobuzów :D
A to łóżko bardzo mi się podoba bo jest bardzo funkcjonalne.

lilo

11 sie 2009, 11:10

No mam nadzieję że będzie zadowolony, na razie się cieszy :ico_oczko: Też myśleliśmy na typowo piętrowym ale stwierdziliśmy ze Piotruś potrzebuje łóżeczka już, a ja nie chcę zapeszać... :ico_wstydzioch: Zanim dzidzia dorośnie do dużego łóżka to coś wymyślimy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

11 sie 2009, 11:36

fakt łóżko jest świetne :-)
ja zaraz zbieram się do lekarza, nie lubię wizyt ale mus to mus.
Będzie badanie ginekologiczne i może posłuchamy serduszka - to byłby najprzyjemniejszy moment...

dam znać późnym wieczoram, bo bezpośrednio od lekarza jadę do koleżanki :)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”