Strona 132 z 917

: 11 sie 2011, 15:19
autor: Aga26
Kaja, rzuć przepisem proszę :-D

: 11 sie 2011, 15:32
autor: Ika202
pizzę zamówilismy
a wiesz że mnie często też nachodzi na takie śmieciowe jedzonko :ico_oczko: a już w ogóle jak jestem np w tesco i tam maja Americam hot-dog z prażoną cebulką :ico_szoking: :ico_szoking: weźcie mnie zastrzelcie ,miałam dzisiaj jechać na zakupy do Tesco ale przez ta pogodę nie chce mi się z domu wyjść :ico_placzek:
Kaja, rzuć przepisem proszę
jestem za :ico_oczko:

: 11 sie 2011, 18:48
autor: Mad.
Aga26, w ciąży podobno nie zalecane jest chodzenie po górach. Podejrzewam, że to o ciśnienie chodzi i niebezpieczeństwo.

A ta siara to jak wygląda ?

: 11 sie 2011, 19:00
autor: Aga26
Mad., byliśmy na spacerze w Straconce więc w sumie to nie żadne góry :ico_oczko: tylko że ja w lesie czuje się jak ryba w wodzie i czasem się zapominałam że w ciąży jestem :ico_oczko:
A co do siary to ma kolor żółtawy, w zależności chyba w którym tc się jest. Moja póki co wygląda jak woda podbarwiona na mleczo-żółty kolor. Im bliżej porodu tym ta 'woda' będzie zanikać i zostanie żółtawe mleczko :ico_oczko:

: 11 sie 2011, 19:10
autor: Mad.
Aga26, mieszkasz w górach to przyzwyczajona jesteś. Jak początkowo jeździłam do mojego do BB zawsze bolała mnie silnie głowa. Inne ciśnienie tam jest. Teraz nie odczuwam różnicy. Ale BB bardzo lubię :-)

Dostałaś Aga wiadomość na PW ;-) ?

Hmmm ja tak jak pisałam mam w sutkach białe kropki, które da się wycisnąć... ale co to jest hmm..Jest w ogóle jakiś środek dobry na pękające sutki ? Czy może jakiejś witaminy brakuje ?

: 11 sie 2011, 19:23
autor: Ika202
Witam i ja powróciłam ,własnie mój synek siedząc na wc dorwał tatusia maszynkę i próbował się ogolić :ico_szoking: zaciął sobie delikatnie usteczka ,ale się przestraszył na szczęście mamusia opanowała sytuację a on z wrażenia poszedł spać :ico_oczko:
Jest w ogóle jakiś środek dobry na pękające sutki ? Czy może jakiejś witaminy brakuje ?
szczerze to nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak się dzieję i nawet nie myślałam że to możliwe :ico_szoking: :ico_szoking:

: 11 sie 2011, 19:34
autor: Ika202
Podczas karmienia to na pękające sutki rewelacyjny jest bepathen. Ale w ciazy to nie wiem.
a to fakt mój Mikuś tak łapczywie pił że aż mi krew z piersi leciała :ico_szoking: :ico_szoking: ,a jak ulał krwią to prawie nie padłam ze strachu później używałam kapturków :ico_sorki: :ico_sorki: ale ta maść którą polecasz faktycznie jest bardzo dobra :ico_oczko: i chyba dają próbkę nawet w tej wyprawce szpitalnej :ico_noniewiem: a ost widziałam w rossmanie sporo wcale nie drogich kosmetyków na rozstępy czy właśnie na piersi :ico_oczko:

: 11 sie 2011, 19:41
autor: Ika202
Gabi, a mam pytanko z innej beczki te suwaczki na 1 stronie będziesz zmieniać odpowiednio do płci maluszka czy takie zostaną??
ale mi dzisiaj strasznie szybko ten dzień minął ,a jeszcze ta pizzą tak poszczułaś i cały czas mam ochotę :ico_szoking:

: 11 sie 2011, 19:48
autor: Kaja
dziewczyny zapiekanka jest przepyszna :-)

przepis:
Składniki
paczka makaronu - najlepiej żłobione rurki (rigato), ale może być i inny
30 dag mielonego mięsa (ja dziś dałam prawie pół kilo indyczego)
marchewka
pół niewielkiego selera
cebula
ew. coś zielonego, np. natka pietruszki
coś pomidorowego (sok, rozcieńczony przecier, pomidory z puszki) - ja używam pomidorowej pulpy w półlitrowych kartonikach, jest zdecydowanie najlepsza
6 dużych (albo ciut więcej małych) ząbków czosnku
30 dag żółtego sera
kostka rosołowa
masło, oliwa
bazylia

Na niewielkim ogniu podsmażyć posiekaną cebulę, starte na średnich otworkach tarki marchewkę i seler, dodać mięso i przeciśnięty przez praskę (lub posiekany) czosnek (poza jednym ząbkiem) oraz zieleninę. Podsmażać dalej rozcierając cały czas przy pomocy widelca mięso, żeby nie zrobił się jeden wielki kotlet. Kiedy mięso straci różowy kolor, dodać pomidorową pulpę i kostkę rosołową. Parę minut później również suszoną bazylię (co najmniej łyżkę). Dusić z dziesięć minut.
Naczynie żaroodporne starannie natrzeć ponadcinanym czosnkiem - mile widziane są pozostające w naczyniu rozpadnięte czosnkowe resztki, delikatnie skropić oliwą. Wyłożyć połowę ugotowanych al dente klusek, mięso, resztę klusek i starannie (żeby nic nie wystawało) posypać żółtym serem startym. Na wierzchu położyć trochę masła albo skropić oliwą.
Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Poczekać aż ser się roztopi i LEKKO zrumieni.

: 11 sie 2011, 19:51
autor: Ika202
Kaja, no pięknie zjadła w ukryciu co byśmy jej nie wyjadły :ico_haha_02: :ico_haha_02: :ico_haha_02: a jeszcze raz podaj nazwę tej zapiekanki :-D