ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sie 2007, 20:44

A ja po 2 godz płaczu mojej niuni dałam rade ja uspokoic, kurde chyba miała jakąś kolke i w koncu samo przeszło i szybka kąpiel, butla i :555: Przy tym lamencie to cały czas na rekach, zeby tylko sie nie przyzwyczaiła, bo długo tak nie wytrzymam. I tak sie zastanawiam co ze mnie za mama, co do własnego dziecka cierpliwosci nie ma? Az sie poryczałam :ico_placzek:

Obiad robiłam na raty, prawie z mała na rekach, właśnie przed chwila udało mi sie troche zjesc, wbrew mojemu postanowieniu nie jedzenia po 18, cóż... jak robie obiad na 18-19 to nie ma innego wyjscia, jak chłop ma na 12 do pracy.
Zrobiłam dzis fajna zapiekanke serowo- warzywną, pierwszy raz, chciałam zrobic niespodzianke A., bo on lubi jak wyprobowuje nowe przepisy, a tu nonono...jeszcze go z pracy nie ma, bo czeka na brata, który oblewa czyjs tam ożenek.
Kur...mnie bierze, ze on taki samarytanin, jak brat chciał pic to mogł sobie zostac sam i busem wracac... :ico_zly: :ico_zly:

Byłam z nudów u tesciow na kawie, zeby tez mogli troche pozajmowac sie wnusią, ale oni sa :579: i :585: na jej punkcie...

Gosia A. a masz sprawdzony ten katering? Moja siostra robiła 40 urodziny mężowi i zamówiła katering i tak mało jedzenia było, ze :ico_szoking:
Pierwszy raz wróciłam z urodzin głodna..

Partycja le to pewnie juz cie nerwy przedślubne biora...spoko, spoko, wyluzuj, za 2 tyg bedzie po wszystkim :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-08-03, 20:48 ]
acha i zapomniałam sie pochwalic, jak malutka tak lamentowała u babci na rekach, to z tego płaczu wydukała MA MA, ale zostalismy wszyscy w :ico_szoking:
Jak to powiem Arkowi to chyba padnie :597:

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 sie 2007, 21:08

Oj Wy to sie macie z tymi mężami. A ja nie mam swojego na cały weekend, nie ma go od 18.00, a ja już dwa razy do niego dzwoniłam i juz tęsknię. Ale tak jak mówiłam ja już swoje przeszłam i kłótnie i zwady i trzaskanie drzwiami :-D Życzę więc wszystkim, żeby Wasze "dotarcia" trwały jak najkrócej.

Karolek mnie dziś zadziwił, spał w dzień dwie godziny, a potem trochę zabawy i w trakcie jak go łaskotałam po nóżkach on poprostu zamknął oczy i zasnął, co prawda tylko na półgodziny ale tak w trakcie zabawy to mu się jeszcze nie zdarzyło.

GosiaA właśnie jaki strój szykujesz Hubertowi?? Ja jeszcze nie wiem czy będą chrzciny we wrześniu, bo u nas w Kościele chrzciny są tylko w pierwszą niedzielę każdego miesiąca, a to akurat się szkoła zaczyna i nie chcę znowu takiego zamieszania. Może więc odłoże to na Boże Narodzenie dopiero, zobaczymy jeszcze. Tylko się tak zastanawiam w co wtedy takiego wielkoluda ubiorę???

[ Dodano: 2007-08-03, 21:12 ]
ladybird23, i tak powinno być pierwsze słowo mama :ico_brawa_01: A Twoja niunia widocznie miała jakiś gorszy dzień, wszystkie te nasze dzieciaczki mają lepsze i gorsze dni, zresztą tak jak każdy z nas, tyle że my możemy się wygadać, a one tylko mogą sobie popłakać biedactwa.

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sie 2007, 21:20

sikorka to sie nazywa pocieszenie, gorszy dzien...zeby...no w sumie troche sie zaliła, troche płakała, ale to raczej z bólu, tylko czemu nie wiem, bo i pukała sobie i kupe zrobiła... :ico_noniewiem: zobaczymy co bedzie jutro..

kulka moze ty cos Jakubkowi dodajesz do mleczka na noc :ico_oczko: , ze on tak całą nocke przespi, ty szczesciaro!! :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-08-03, 21:21 ]
to ja na dzis sie zegnam, dobrej nocki wszystkim zycze :555: , do jutra :516:

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 sie 2007, 21:27

Sikorka - mój mąz - to chce cos takiego - tylko muszke wywalamy
http://www.allegro.pl/item218115786__ub ... _r_74.html
a ja raczej myślałam o czymś prostym lnianym i tyle

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sie 2007, 21:40

gosia ale ten twoj maly to przystojniak :ico_szoking: niezly
moja mala tez dzisiaj maruda przed kapielą a po to urzadzila taka histerie ze az sie zakrztusiła ojcu i znowu bylo przerazenie
mała histeryczka
ale zjadła i juz spi mam nadzieje że do 3 pospi

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 sie 2007, 21:52

Gosia już sobie wyobrażam Huberta w tym stroju, toż to będzie kawaler do wzięcia. ja też bym muche wywaliła, bo jakos tak mi z nia nie za bardzo, no i mogłaby tylko przeszkadzać małemu.

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sie 2007, 22:00

Jestem!!!!

KUlka żebyś wiedziała, że następne wyjście będzie bez dziecka...na bank! zresztą...mój J dziś stwierdził, że musimy iść gdzieś na pląsy :ico_szoking: normalnie... :ico_szoking: i jeszcze raz :ico_szoking:

Glizdunia no to zmieniasz mieszkanie na lepsze i jeszce w dobrej cenie :ico_brawa_01: Trochę ciężko będzie to ogarnąć, pakowanie itp. ale faktycznie pozbędziesz się niepotrzebnych gratów.

Patrycja.le spoko spoko, jak piszą...Każda z nas to przechodziła...ja miałam takie nerwy przed ślubem, że też się zastanawiałam, po co to robię...ale chyba po to, żeby po tym stresie przeżyć swój najpiękniejszy dzień w życiu! i życzę Wam z całego serducha, żeby tak właśnie było!!!

Gosia no Hubcio rośnie jak na drożdżach! i jaka piękna teściowa dla mojej córki trzyma tego dzielnego rycerza :-D ślicznie! a ubranko do chrztu...hm...może będę bezczelnie szczera...ale...nie gniewaj się, ale chyba zdaj się na siebie :-D bo Hubcio jak się zobaczy za parę lat to chyba będzie miał niezły ubaw! :-D

Ladybird23 biedna Ty i Milunia...szkoda mi jej...no i Ciebie..I nie rycz, nie Ty jedna masz nerwy na dziecko...I nie Ty jedna nie dajesz czasem rady z płaczem...

Sikorka to się nazywa miłość...ech...tylko pozazdrościć...

A my...najpierw Hania uwięziona pierwszy raz w leżaczku
Obrazek

potem padła wymęczona
Obrazek

a tu jeszcze jej minka wczorajsza....Wargacz
Obrazek

No więc pojechaliśmy po 14, Hania godzinkę wcześniej jadła...najpierw J musiał iść do biblioteki...i jak tylko samochód się zatrzymał, to Hani a w ryk! i nie dało się jej uspokoić i dojechać do galerii...Zaliczyłyśmy więc pierwsze karmienie w samochodzie...nawet śliniaka jej nie założyłam i przez to miała mokrą bluzeczkę :-D Było ostro...zdjęć nie mam, bo aparat został w domu :ico_zly: .
Potem mamusia latała po sklepach i rzucała się na szmaty...zresztą za wiele to mi się nie podobało...albo z praktycznego punktu widzenia nawet nie przymierzałam...J chodził za mną i pchał swoją śpiącą królewnę... :-D no i oceniał, jak wyglądam. W końcu kupiłam bluzkę...i zaraz sie w nią przebrałam..A potem dżinsy za 50zł :-D i tez w nie wskoczyłam od razu. Poczułam się zdecydowanie lepiej...och jak dobrze...to nic, że rozmiar 31/32, a kiedyś było 29/32...porażka, ale...nie psujmy nastroju :-D
No i wyglądam tak
Obrazek
Obrazek
Jak się zobaczyłam na zdjęciu, to juz mi się bluzka nie widzi, bo za długa (ale mniejsza nie zapinała się w cycach :ico_zly: ), a spodnie...wyglądam jakbym była niziołkiem... :-D Ale mam to w nonono!
Troszkę pogadałam z J...i na razie ustaliliśmy, że mnie kocha, lubi i w ogóle...i jak już pisałam chce iść ze mną potańczyć! uffff.........czyli nie jest tak źle... :ico_oczko:
No i następnym razem jedziemy gdzieś bez Hani. Bo już po moim zakupowym szaleństwie weszliśmy na halę zrobić pieluszkpwe zakupy..i zaraz Hania duże gały i ryk! więc szukamy pokoju do karmienia...Jakiś obleśny ochroniarz zaprowadził nas na zaplecze, żartując przez krótkofalówkę z kumplem, czy może mam ich dokarmić :ico_zly: więc zaczęłam bluzgać pod nosem na chuja...a co tam! No i nakamiliśmy się, odbiła...więc ruszyliśmy dalej...ale młoda zarz w ryk...więc ja ją na ręce...chwila spokoju i znów ryk! :ico_olaboga: no to J został przy kasie z zakupami, bo tłumy ludzi, a ja myślałam, że się dziecko niedojadło, więc lecę przez całą galerię do następnego kibelka dla matek...Potrącam ludzi, wózek pcham brzuchem, a Hania wisi na ramieniu i drze się jakby ją ze skóry obdzierali...Więc Lady pomyśl, jak ja się czułam!??? setki ludzi patrzyło na mnie jak na UFO...matka, która nie umie uspokoić własnego dziecka...A najzabawniejsze to, że jak już doszłyśmy do tego pokoju, to Hania na widok cyca wpadała w jeszcze większą histerię...? :ico_olaboga: A potem sobie poleżała, pogadała, a w aucie usnęła. Szkoda, że 15km od domu tankowaliśmy i znów się obudziła z wszaskiem, więc do domu trzymałam ją na rękach :ico_wstydzioch: A potem masażyk w domku, kąpiel, cyc i śpi...UUUUFFFFFF.....było ciężko!

[ Dodano: 2007-08-03, 22:03 ]
Sorki, chyba się rozpisałam...ale to za cały dzień nieobecności...

No i z tego wszystkiego zapomniałam :ico_wstydzioch: Pisała do mnie Doris! że jest super, świetnie i najchętniej by nie wracała. Że Kingusia wczoraj od 22 spała aż do 4! :ico_brawa_01: Tyle, że nasza Doris kochana ma mniej pokarmu już i musi ją dokarmiać. A!i schudła, bo w sukni co miała na chrzciny Kingusi wygląda jak w worku! :ico_brawa_01: I Pozrdawia wszystkie!!! no to przekazuję!

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 sie 2007, 22:28

zborra, i czego Ty chcesz kobietko kochana, mężowi się chce jeszcze na tańce, masz z kim dziecko zostawić, wyglądasz wspaniale, masz super córcię, czasami krzyczy ale to przecież normalne u takich dzieciaczków, ona pewnie była zmęczona i chciała usnąc, a spróbuj tu usnąć w galeri :ico_oczko: Wkurzają mnie tylko ludziska co się gapią, mój jak się obudzi w wózku to też krzyczy i czasami musze przelecieć z nim rozdartym przez osiedle i wszyscy patrzą jakbym UFO miała w wózku i jeszcze mu krzywdę robiła.
A Hani minka jest zniewalająca.

A teraz już mówię dobranoc, bo idę się jeszcze umyć i do łóżeczka, mały tak koło 23.00 pewnie się obudzi na cyca więc musze być gotowa, bo nikt mi go dziś nie ulula w razie czego.

Awatar użytkownika
MagdalenaW-G
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

03 sie 2007, 22:31

Gosia A Ładniutkie to ubranko. Hubercik zapewne ślicznie będzie w nim wyglądał.
Mojego Szymonka chrzciliśmy 30.06. i mial podobny garniturek, tylko czapeczkę dokupiłam, bo ta od kompletu była dużo za duża.
Wkleję fotki:
Tutaj w domu tuż przed tym wielkim wydarzeniem, w samej koszuli:
[img][img]http://img520.imageshack.us/img520/871/img1158mp8.jpg[/img][/img]

[img][img]http://img177.imageshack.us/img177/9199/img1214cr9.jpg[/img][/img]

Tutaj z mamusią, już po:
[img][img]http://img174.imageshack.us/img174/7093/img1222cl6.jpg[/img][/img]

[img][img]http://img70.imageshack.us/img70/5599/img1188gi8.jpg[/img][/img]

[img][img]http://img177.imageshack.us/img177/5219/img1210kl5.jpg[/img][/img]

[img][img]http://img177.imageshack.us/img177/1756/img1180uz2.jpg[/img][/img]

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sie 2007, 23:13

Sikorko :ico_buziaczki_big: no normalnie jesteś dla mnie balsamem na moją duszę krwawiącą... :-D Już nic nie chcę...No dziecko jak dziecko, płacze...I fakt, ci ludzie to mnie bardziej zestresowali niż te Hanki krzyki!

MagdalenaW-G no przystojny mały facecik...Muszę przyznać, że ubranko zdecydowanie lepiej leży na dzidzi niż na tej lalce...Gosiu więc może Hubci będzie w sumie nieźle się w tym prezentował! a na pewno milion razy lepiej niż ta lalka wstrętna która mi popsuła wizję...

Ja musiałam Hanię przez sen nakarmić, bo nie wiem czemu, ale lewy cyc mi pękał normalnie!!! balon!!! :ico_szoking: odciągnęłam troszkę laktatorem i myślałam, że do rana wytrzymam...ale nie :ico_olaboga: ciągle wielki i bolący już się robił...I pierwszy raz nakarmiłam młodą przez sen! :-D Nawet okiem nie mrugnęła! spała i jadła...nawet beknęła sobie i nic jej nie ruszyło! :ico_brawa_01: i położyłam aniołka, niech śpi...J też już odpływa...Ja lecę się myć i też spać! jak fajnie, że jutro wolny dzien, J będzie z nami całą sobotę i jeszcze goście się nie szykują HURA!
To co?dziś ja ostatnia??? to śpijcie dobrze moje kochane, do jutra!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”