Awatar użytkownika
estreya
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

17 gru 2008, 19:34

super, znowu wychodzi na to, ż nie ma co sie martwic na zapas!! teraz to sie pewnie dopiero nie mozesz doczekać maluszka....
świetnie, że poród będzie naturalny! ale Ci dzidzia zrobiła niespodziankę!! sama sie obruciła:) mądre maleństwo wiedziało co dla niego lepsze!

Awatar użytkownika
Ania_R
Trzy tysiące lat minęło...

17 gru 2008, 19:34

Madzia zadowolona z balu :-D Jakby ktos był zainteresowany to zdjęcia są jej na NK :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-12-17, 18:35 ]
estreya, jak się czujesz? Jak maleńka?

Awatar użytkownika
estreya
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

17 gru 2008, 23:06

hej,
dziekujemy za troskę:) czujemy sie dobrze!!
odwiedzila nas dzisiaj jedna mama z brestfeading group ja na to brzydko mówie Cycomamy i przywiozła nam chustę do noszenia maleństwa więc latam z Natalką po domu w chuście i mam radochę ze moge zupe z dzieckiem "na rękach" gotowac :ico_brawa_01:

dostalismy dzisiaj od cioci list świąteczny. Przysłała nam książke- śpiewnik z kolendami i nawet z płytą CD więc się Natalia nasłucha za wszystkie czasy! do tego jeszcze książeczka dla małej... też z piosenkami....bde sie musiala nauczyć wreszcie śpiewać hihi nie wiem jak ona to zniesie! Mąż niby muzyk ale śpiewa koszmarnie :-D znowu wszystko na mojej głowie! hehe, przesadzam, dobry z niego tata.... ostatnio wymyslił ze można sie kąpać razem z Natalką! włazi do wanny, nalewa sobie wode a potem bierze jej wanienke i nalewa dla niej....potem musze przynieść dzidzie no i bawią sie przez 15 minut w kąpiel.....kompletnie zwariował na jej punkcie!! kto by sie spodziewał!

musze wrócic do tematu świąt,
Karpi w sklepie polskim nie bedzie- myśle o Falkirk, bo w Stirling to nawet sklep zamkneli. Do tego nie mam dobrego makaronu do grzybowej wiec bedzie z bylejakim chyba, że wiecie gdzie mozna kupc? Karpia zastąpi łosoś....

ananke, jak Ty sie trzymasz?

pozdrowienia dla Madzi....

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

18 gru 2008, 13:20

ananke, jak Ty sie trzymasz?
a dziękuję, teraz znacznie lepiej :-)

a powiedzcie mi Kochane.... bo oczywiście tak się zachłysnęłam wczoraj szczęściem, że mało co nie wybuchnęłam :-) czy jak mi się dzidzia teraz ładnie obróciła główką w dół to może fiknąć z powrotem?? czy mam odpuścić i się nie martwić??
bo oczywiście nie mogę być spokojna dłużej jak jeden dzionek :ico_puknij: i juz szukam dziurki :-)

estreya, ja zupki grzybowej nie robię.. my barszcz czerwony robimy z uszkami, które zamierzam w tesco na polskiej półce kupić :ico_sorki:
noo, makarony to oni mają 3 do wyboru niestety... w większych suprrmarketach mają więcej do wyboru... a jakis konkretny kształt byś chciała, wstążki, czy cóś??

Edytko, ja mam prośbę - pytanko :-D :ico_sorki: dają tu cos na kształt polewy czekoladowej na ciasta?? mężyk Twój pewnie robił :ico_sorki: błagam o pomoc.. chciałam piernik upiec i o ile mama mi przyprawę do pierników przysłała to stałam wczoraj jak zaczarowana przed półką "ciastową" i polewy czekoladowej nie wypatrzyłam... albo patrzyłam nie na to, co trzeba :ico_olaboga: bo wypatrzyłam te słodkie polewy białe w puszkach, ale to chyba nie będzie się nadawało, co?

ja zaraz spadam z Chłopem pojeździć... zamelduję się popołudniu :-)

poccoyo

18 gru 2008, 19:51

Edytko, ja mam prośbę - pytanko :-D :ico_sorki:
no mąż nie używa gotowych polew, bo mówi że to "szit"
wiec rozi je z czarnej/gorzkiej czekolady... dodaje cukier i śmietane double i masło jak dobrze pamiętam, wszystko dodaje do roztopionej czekolady w mikrofali a potem w garnku miesza
ale jak wroci z tyrki to wam przepis tu skrobne... bo to co ja pamiętam nie znaczy że dobrze pamiętam :-D :ico_brawa_01:
ale zjadłabym szarlotke
albo polskiego PTYSIA... OJ az zeby mie ze slodkiego wykrecilo...
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 22:20 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

18 gru 2008, 19:53

poccoyo, dzięki :-)

mi to się "marzą" różne polskie jedzonka.. na przykład ćwikła z chrzanem se śląską kiełbasą :-D

poccoyo

18 gru 2008, 20:04

ananke, oj i pyzy z mięskiem... mniam...
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 22:20 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

18 gru 2008, 20:09

poccoyo, ja to bym chyba jeszcze torta takiego z polskiej cukierni zjadła.. takiego na leciusieńkim biszkopcie i cholernie kalorycznej masie :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-12-18, 19:10 ]
a w ogóle to bym parówki w biedronce kupiła i do tego takie bułki na hot-dogi i zrobiła w mikrofali :ico_olaboga: i polała obficie ketchupem "tortex" łagodnym...

kurna..ale się rozmarzyłam i obśliniłam :ico_olaboga: :-D

poccoyo

18 gru 2008, 20:43

hehe
no na torta to was kiedyś zaprosze...ale najpierw tego torta musze z mezem ustalic ....zeby go zrobil...
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: Czw 18 Gru, 08 19:44 ]
a to zdjecia z K komórki... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

18 gru 2008, 21:59

poccoyo, obśliniłam się :-P
:ico_nienie: tak jawnie szczuć ciężarną :-P

[ Dodano: 2008-12-19, 09:16 ]
hej hej :-)

ja z rana sie melduję :-)

jak tam u Was?? u mnie noc spokojna, wysypiam się, więc nie wiem, czy mój organizm nie zaczyna magazynować sił :-D

Wróć do „Pozostałe”