anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

26 kwie 2010, 09:23

- hehe,a Ty z Gdanska jestes?
z mazur, w gdansku bylismy po odbior mojego dyplomu wkoncu i przy okazji na malej wycieczke z dzieciakami
bo tak od razu nie przejdzie od przemywania, Adasiowi jak ropiało to przez tydzień i dopiero przeszło.
mojej sie babralo 2 tyg dopiero jak dostala krople od lekarza to przeszlo

my dzisiaj na kontrole bioderek, a ja mam strasznego lenia od rana :ico_wstydzioch:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 kwie 2010, 11:43

hejka

my dzisiaj wybieramy sie na male zakupy :ico_oczko:

jak na razie pogoda super chociaz zapowiadaja deszcz :ico_noniewiem:
daj Justynce troche czasu bo tak od razu nie przejdzie od przemywania, Adasiowi jak ropiało to przez tydzień i dopiero przeszło.
Marcelkowi ropialo 5 dni, a gdziesz czytalam ze takie zapalenie spojowki czy leczone czy nie trwa ok tygodnia

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 kwie 2010, 14:53

My po wizycie, tak jak podejrzewałam Adaś ma najprawdopodobniej AZS :ico_placzek: , mam na razie mu nie wprowadzać nowego jedzenia, bo alergicy powinni do 6 miesiąca na mleku tylko być, dostał też maść z mocznikiem coby go tak nie swędziało, oprócz tego dalej kąpiel w oilatum i smarowanie emolium, plus wszystkie ubrania muszę prać w jego proszku, nasze też. A dwa razy w tygodniu kąpiel w krochmalu.

Za to z dobrych wieści, ładnie przybiera na tym mleku, choć tyle, dzisiaj ważył 7600g.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 kwie 2010, 15:20

Pruedence, kurcze to nieciekawe wiesci :ico_noniewiem: :ico_olaboga:

no ale brawa za wage Adasia :ico_brawa_01:

ciekawa jestem ile Marcel teraz wazy, ale niedlugo sie dowiemy bo 6tego mamy wizyte u pielegniarki :ico_oczko:

a co do skory, Marcel ostatnio przez kilka dni tez mial dosyc szorstka i wysuszona skora, najbardziej na nogach, ale i na reszcie ciala tez
i wydaje mi sie ze to od nowej oliwki :ico_noniewiem: bo to wszystko pojawilo sie po dwoch dniach uzywania jej, a teraz znika odkad nie uzywamy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 kwie 2010, 16:01

Witajcie.

Pruedence, bardzo współczuję. Biedny Adaś, oby szybko ta alergia mu minęła :ico_sorki:
Dobrze że chociaż ładnie przybiera na wadze :ico_brawa_01:

leona, u nas też się pogorszyła wysypka, odkąd zaczęliśmy stosować krem do twarzy, odstawiliśmy go już i zobaczymy co dalej. No i :ico_brawa_01: za oczko że już się wyleczyło.

anetka607, daj znać jak tam bioderka.

Na krzywą cukrową nie poszłam :ico_wstydzioch: Jutro to załatwię. Otóż stara sklerotyczka ze mnie :ico_olaboga: Wczoraj o 23 stwierdziłam, ze czas kolację zjeść. I gdy już ja sobie szykowałam, przypomniało mi się, ze ostatni posiłek mogłam zjeść do 22 plus żadnego picia oprócz wody. No ale jutro tez jest dzień :-D

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 kwie 2010, 16:19

posta mi zezarlo :ico_zly:

wczoraj mielismy piekna pogode i zamiast do zoo wybralismy sie do parku przyrodniczego, w ktorym mozna ogladac dzikie (wilki, jelenie, niedzwiedzie itd.) i oswojone (kozy, owce, swinki miniaturowe) zwierzatka.
A dzisiaj mialam pobudke o 4:00, Kiara 2 razy zjadla, otworzyla oczeta i zaczela narzekac... Musialam sie nia zajac i na szczescie w koncu usnela. Dzisiaj marudna, na spacerku caly czas krzyczala, w domku tez niespokojna, raczki pcha do buzi, poplakuje... moze dziasla juz jej dokuczaja :ico_noniewiem: musze je obserwowac... A ja zaspana, pewnie od tej pogody - ciemno i mokro...
my dzisiaj na kontrole bioderek
trzymam kciuki
my dzisiaj wybieramy sie na male zakupy
to czekamy na relacje :ico_oczko:
Adaś ma najprawdopodobniej AZS
a jednak... bidulek...
No ale jutro tez jest dzień
no pewnie :ico_oczko:

anetka607

26 kwie 2010, 17:49

Adaś ma najprawdopodobniej AZS :ico_placzek:
oby szybko minęło

bioderka ok, mala jak zasnela pod gabinetem to w srodku przez sen tylko pisnela jak ja lekarz badal i dalej spala biedna, i w domu spala pozniej ok 2 godz :ico_szoking: jakby sie czyms zmeczyla

ja sie ciesze ze moja tak super je i jak na razie nic ja nie uczula :ico_brawa_01:
ja jakas dziwna plame na nodze ale przeszukalam cale cialko i tylko 1, moj syn od zwierzat takie mial :ico_noniewiem: i najlepsze jest to ze woli zupki jak ja jej zrobie :ico_brawa_01: nie sa takie rzadkie jak te kupcze no i niedawno wzielam banana i mialam go zjesc a tak sie patrzyla ze zaczelam jej dawac po kawaleczku i zjadla mi :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 kwie 2010, 10:43

dzien dobry :-)
ale tu cisza od wczoraj :ico_noniewiem: ciekawe czy sie ktos dzisiaj zamelduje...
ja zaczynam :ico_oczko:

anetka607

27 kwie 2010, 11:56

i dalej cisza :ico_szoking: ja juz obiad zrobilam i posadzilismy z mezem pomidory w szklarni, wkoncu mam wolne okna bo wszedzie byly porozstawiane :-D

moj maly potworek niezla mi pobudke zrobil, nie chcialo mi sie wstawac o 7 a mala sie obudzila bo slyszala jak maz z synek sie paletaja po domu i na nia uwagi nie zwracaja wiec jak mnie za wlosy szarnela to az glowe mi wykrecilo :ico_zly: i nie chciala puscic tylko machala nimi jak zabawka

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 kwie 2010, 12:27

jak mnie za wlosy szarnela to az glowe mi wykrecilo
silna dziewczynka :ico_oczko:
nas dzisiaj telefon obudzil, dzwonili od pediatry przypomniec o jutrzejszej szczepionce... zastanawiam sie, czy nie wyslac meza z niunia do gabinetu i nie poczekac na zewnatrz, bo nie moge patrzec, jak moje dziecko tak zaczyna nagle plakac :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”