Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 maja 2011, 11:45

Hej!

Mnie się za obiadek nie chce brać :ico_olaboga: Ale kapustka na mnie patrzy i zaraz ją zrobię :-D
Uwielbiam w tym mieszkaniu widoki. Wieczorami mamy tu takie piękne zachody słońca, że trudno oko oderwać
my w bloku mieszkamy, ale na 7 piętrze, a przed nami same 4 piętrowe i widoczki też piękne, bo na całe miasto.

Ja od początku zakładałam body Zuzi. Chociaż pewno się bałam, bo to było pierwsze niemowle jakie kiedykolwiek miałam na rękach :ico_haha_01: więc się uczyłam na niej :ico_haha_01:
Ja kupiłam to body 68 i 74, więc już spore. A kiedyś kupiłam 62 w C&A, bo miałam 30 % zniżki (normalnie 5-pak 30zł).

izuś_85, śliczne nowe zdjęcie córeczki :ico_brawa_01:
Ja płacę wszyściutkie rachunki przez internet, więc nie widzę, ile mi kaski z portfela ucieka :ico_haha_01:
w biedronce maja rzeczy bardzo dobre gatunkowo
otóż to! Tylko trzeba polować, bo się czasem trafi, a jak ktoś stale nie robi zakupów to może przegapić :ico_olaboga: Ja zerkam na ich stronkę, bo w poniedziałki pojawia się nowa oferta.
a któraś wypisała kiedy który miesiac to powiem, ze byłam zaskoczona bo ja zawsze liczyłam 4 tyg jeden miesiac i już
hehe, ja też tak liczyłam jak w kalendarzu, a tu zonk :-D

elibell
4000 - letni staruszek

11 maja 2011, 14:38

ja pamiętam jak koleżanka dała mi na ręce swoją pół roczną córkę to ja siadłam i wyłam bo sie bałam jej trzymać, wydawała mi sie taka malusia i krucha, że ja jej krzywde zrobię, to ubaw ze mnie mieli i zdjęcie mi zrobili jak wyję nad dzieckiem ze strachu, a jak moja się urodziła to już nie było takiego strachu, ubierałam w body od początku, mąż się troszkę bał, ściągania body, ale to tydzień 2 i mu przeszło:)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 maja 2011, 14:55

hej wpadam po spacerze umordowana :ico_sorki:

Maja zasypia a ja ogladam M jak miłosć bo wczoraj nie widziałam
mam spaghetti ze wczoraj wić tylko makaron ugotuje i mam obiad z gowy
ważne ze my juz zjadłyśmy

oj obleciałam całe miasto, załatwiłam co miałam, zakupy też udane, wyniosłam dziś z dwóch drogerii siaty chemii i mega rachunek :/ ale męża obkupiłam w spodnie na ciucholandzie, dla nas nic nie było :/

zaliczyłyśmy lody, i wypad do piachu, Maja zmachana w tym słońcu, dobrze ze tylko sukienke lnianą na ramiaczkach miała, kapelusik i sandałki :ico_sorki: a jak widziałam dzieci w bluzkach z długim rękawem i rajstopach to miałam ochote je rozebrać :ico_szoking: masakra, mamusia siedzi w japonkach, krótki rękaw krótkie spodenki a córka w rajstopach :ico_szoking: i bluzke na długi rękaw :ico_noniewiem:

[ Dodano: 11-05-2011, 14:56 ]
Maja dziekuje za komplementy :ico_buziaczki_big:

elibell
4000 - letni staruszek

11 maja 2011, 20:43

a jak widziałam dzieci w bluzkach z długim rękawem i rajstopach to miałam ochote je rozebrać :ico_szoking:
ło mój Ty jedyny, co te matki oszalały, nie myślą, że dzicko więcej się rusza i jest mu cieplej, eh dziwne to.

Ja moja ubieram tak jak i siebie a czasem nawet lżej bo wiem, że ona będzie biegać a ja nie:)

Przywieźli już materac - ale wygodny, ale duży, ale wysoki, ale superowo i się cieszę jak dziecko, że mamy nowiuteńki materac i fajnie tak teraz w domu czuć zapach nowych mebli u Elizki do tego M. wczoraj drzwi malował to jeszcze farbę lekko czuć - lubię zmiany i odświeżania:)

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

11 maja 2011, 22:47

Ja wpadłam powiedzieć dobrej nocki.

Byłyśmy się spotkać z moją koleżanką z dawnej pracy :ico_brawa_01:
Ten upał to mnie wykończył :ico_olaboga:
A teraz młody fika koziołki na całego :-D
Jeszcze chwila i będzie śmigał mi po żebrach bo już czuję go pod żebrami.
No a teraz czkawki dostał :ico_oczko:

Izuś wiesz co jak ja patrze jak niektóre dzieci są poubierane to po głowie się pukam :ico_puknij:
Widzę, że dzionek miałaś zalatany :ico_sorki:

Elibell zabawnie musiałaś wyglądać zapłakana nad takim malusim ludzikiem :ico_oczko:
Ja też uwielbiam ten zapach świeżości :-D
Nie wiem czy Ci już pisałam, ale my ślub brałyśmy w ten sam dzień :-D

Dobrej nocki laseczki

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 maja 2011, 09:01

hej dziewczyny

wpadam na szybką kawę
ide z Mają do lekarza
wczoraj po drzemce miała 38,9 gorączki, ciężko było zbić :ico_olaboga:
wieczorem po chłodniejszej kąpieli i leku na gorączke spadło do 37,8 :ico_noniewiem:
teraz nic jej nie jest
ale ma bardzo brzydki zapach z buzi znów (kiedys miała od katarku)
ale tym razem bardzo nieprzyjemny, moze jakaś infekcja?

no i pare razy jej sie zdarzyło zwymiotować wieczorem
ona rano mało je, raczej dziubie a jak wstanie po drzemce to je na potęge i zapycha żoładek
już jej dietke zmieniłam i jest ok, nie wymiotuje
poprostu zjada obiad przed drzemką :ico_sorki:
ale i tak wspomne o tym lekarzowi

miałam sie dziś spotkać z kolezanką której nie widziałąm pół roku :ico_sorki: ale w tej sytuacji musze zrezygnowac na rzecz wizyty u lekarza :ico_sorki:

elibell
4000 - letni staruszek

12 maja 2011, 09:11

Nie wiem czy Ci już pisałam, ale my ślub brałyśmy w ten sam dzień :-D

hihihi a no nie wiedziałam, to fajnie:):):)

izuś oj biedna majeczka, oby się okazało, że to nic poważnego i to na zęby gorączka tylko. Trzymajcie się zdrowo

A ja idę młoda budzić za 30 min mamy być w pkolku a ona sobie smacznie śpi aż dziwne, 8:30 u nas a moje dziecię lula :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

12 maja 2011, 09:50

Witam z :ico_kawa:

A my dziś pospałyśmy do 9:30 :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

Izuś zdrówka dla Majci :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Może jakiego wiruska załapała :ico_olaboga:

Elibell to znaczy, że Elizce dobrze się śpi w odnowionym pokoiku :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 maja 2011, 11:08

Cześć :ico_ciezarowka: :-)

Wpadam z kawką i padam, bo jakoś ciągle coś robię i mnie już znużenie dopadło.
Cudna u nas pogoda :ico_brawa_01: Fantastycznie się teraz Zuzię do przedszkola odprowadza- pachnie trawka skoszona i bzy i taki chłodek jeszcze rzeźki, a słonko świeci....
lubię zmiany i odświeżania:)
o tak! Od razu inaczej jest!
Tylko to sprzątanie...

izuś_85, zdrówka dla Małej!
No i napisz co i jak.
A my dziś pospałyśmy do 9:30
o Wy śpiochy :ico_haha_01:
Ja jak zawsze pobudka o 7, Zuzia 20 po.
Ale spoko, bo ja chodzę spać z kurami, ok. 22 :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

12 maja 2011, 12:25

izuś_85, zdrówka dla Majki, oby to nic poważnego, może ta gorączka to z upału? Śliczna Majeczka w podpisie :ico_brawa_01:

elibell, super, że jesteś zadowolona z remontu i nowych mebli :-D Widać Elizce też się podobają :-)

Widzę że to tylko ja byłam taka lewa z zakładaniem noworodkowi bodzików, nauczyłam się dopiero (a raczej odważyłam), jak Wiki miała jakiś miesiąc czy 1,5 miesiąca, a wtedy już nosiła 68, bardzo szybko rosła, więc i teraz się nie nastawiam na takie maleńkie ubranka. Kupiłam wczoraj te bodziaki w biedronce jedne w rozmiarze 62, a drugie 68, śliczne :-D
Wczoraj byłam na wynikach, wszystko ok, nawet cukier w normie, mino że poszalałam dzień wcześniej z lodami :-D Później pojechałyśmy do mojej mamy, tam Wiki pobawiła się z dzieciakami, także pozytywny dzień za nami. Dziś nudy, siedzimy w domu. Już posprzątałam, obiad zrobiłam, Mała śpi, także trochę luzu mam.
Tak piszecie o tym przegrzewaniu dzieci... sama jestem w szoku jak dziwnie rozumują niektóre mamy :ico_szoking: Wczoraj na placu było troje dzieci na długi rękaw, a mamy w bluzkach na ramiączkach, a żeby tego było mało miały wiązane czapki bawełniane, naciągnięte na uszka :ico_puknij: Cała trójka mniej więcej w wieku Wiki

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”