Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

20 gru 2007, 13:30

Cześć dziewczynki,wczoraj byłam na tt ale zdążyłam tylko przeczytać co naklikałyście.Kacperek ma zapalenie uszka i chore gardełko.Jest taki biedniutki,to uszko bardzo go boli,ciągle płacze,nie chce jeść bo wtedy boli go bardziej.Dostał antybiotyk ale zauważyłam że zaczął po nim bardziej kaszleć,nie wiem czy po prostu mu sie odrywa z tego gardełka czy może mu sie pogorszyło zamiast pomóc :ico_placzek: Jakby coś było gorzej to mam iść w poniedziałek do kontroli ale jak będzie gorzej to chyba pójdę jutro.Na dodatek tego wszystkiego dostał biegunkę :ico_placzek: Mieliśmy iść na szczepionkę w piątek no i niestety znowu będzie przesunięta.

Mamo Zuzi ale twoja Nelcia ma długaśne włoski :ico_brawa_01:
Eve a próbowałaś linomagiem smarować,mój Kacperek miał taką suchą skórkę na nóżkach i pomogło.
Justyna trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze z tymi bioderkami :-)

eSKa
4000 - letni staruszek

20 gru 2007, 13:33

A prywatnie muszę iść, bo babka nie da mi skierowania (bo nic sie przecież nie dzieje!).
a to wiedźma, nie powiem jakby to byl facet ale kobieta chyba powinna wiedzieć ze mamy się martwią i wolą miec pewność ze wszyskto jest w porządku - a przecież nic ją nie kosztuje wypisanie skierowania :ico_olaboga: . Ja chodze do faceta i on na szczescie daje skierowania na różne badania :ico_sorki: :ico_sorki:
moj misio ma faldki na nozkach to sie znow zastanawiali czy rowne , nie przejmuj sie wazne ze lekarz nic nie stwierdzil
no własnie Olek ma fałdki ale nie są równe a niby powinny być i własnie mnie dziwi że lekarz powiedział że wszystko ok a nawet na te fałdki nie zerknął. Ewasiek a Michałkowi usg robił ortopeda czy inny lekarz.

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

20 gru 2007, 13:49

musze sprawdzic, ale chyba ortopeda. jak uspie misia to zaraz sprawdze.

[ Dodano: 2007-12-20, 12:52 ]
kicia wspolczuje kacperkowi, moze ten antybiotyk jest zly jak dostal biegunki

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

20 gru 2007, 14:01

Lacencje jestem już Was.

ewasiek ja odkryłam coś super na kupki :) w aptece jest taka mieszanka nazywa się BOBOFEN Marcelinka jak 3 dni nie robi kupki to daję jej 50ml tego naparu (takiego lekkiego) i na nastepny dzień rano jest taki kupol ze ostatnio nawet na karku miała i w pępuszku :ico_wstydzioch: NAPRAWDĘ DZIEWCZYNY POLECAM!!

mamo_Zuzi właśnie kazała nic nie robić bo musi stwierdzić czy poprostu to dlatego ze nie ma jeszcze skończonych 3 miesięcy a to zawsze tydzień w tą i tydzień w ta z tymi bioderkami robi wielką różnicę czy to jakaś wada faktycznie. Powiedziała że na jej oko to za 4 miesiące będzie juz wporządku ale żeby się nie stresowacvbo przez ten czas napewno nic się nie pogorszy. Ślicznie Nellcia wyglada. A widzisz moja Marcelina np. ma smoczki te duże od 4go miesiąca bo tych małych nie chce wypluwa i szybciej jej wypadaja jakoś woli tego wielkoluda hehe

Kupiłam tem syropek SANOSVIT Calcium syrop o smaku bananowym, mam go podawać 2x dziennie po 2ml czyli taka malusią strzykawkę. Marcelinie strasznie smakuje a wyczytałam że to jest czysty Wapń który podawany jest w profilaktyce ale również zapobiega alergiom uczuleniom , wskazany jest równiez przy infekcjach górnych dróg oddechowych, przeziębieniach, grypie. ORAZ UWAGA DOBRYM SUPLEMENTEM DIETY KOBIET KARMIĄCYCH. Ogólnie ma dużo zastosowań i jest niedrogi 6,20zł więc i ja zazcnę go pić.

Marcelina też ma fałdki na nóżkach ale wiecie zaraz sprawdze czy są równe :-) bo aż mnie zaciekawiłyście!!

Kicia10, nie zazdroszczę Ci tyj choroby ale w sumiekiedyś musi być ten pierwszy raz. Ja sie bardzo boje tego dnia!! Buziaczki dla Kacperka ode mnie i Marceliny niech szybciutko wraca do zdrowia.!!

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

20 gru 2007, 14:21

justynka a to bez recepty ten bobofen???

eSKa
4000 - letni staruszek

20 gru 2007, 14:28

Kicia ja równiez życze Kacperkowi szybkiego powrotu do zdrówka, bo chore dziecko pewnie sie tyle musi namęczyć i napłakać a i tak cięzko odgadnąć co mu dolega :ico_placzek: Ja jeszcze tego nieprzechodziłam z Olkiem ale i tak jestem w strachu kiedy będzie ta pierwsz choroba wrrrrrr.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2007, 14:30 przez eSKa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

20 gru 2007, 14:29

ewasiek, tak jakies 4zł kosztuje to jest mieszanka, rumianku, melisy i kopru włoskiego.

eSKa
4000 - letni staruszek

20 gru 2007, 14:32

musze sprawdzic, ale chyba ortopeda. jak uspie misia to zaraz sprawdze.
dzieki, bo sama jestem ciekawa, cos mi sie zdaje ze ten moj lekarz od usg tylko kase bije na tym a psinco ma z tym wspolnego bo co lekarz chorób wewnętrznych ma do bioderek , no chyba że sie myle.

[ Dodano: 2007-12-20, 13:33 ]
Justyna a kiedy twój M wraca do domu?? no i jak długo zostaje? święta spędzacie we trójke czy z rodzinką?

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

20 gru 2007, 14:38

napisałam mega posta mi mi go zjadło :ico_zly:

no to od początku:

ja dzisiaj z samego rana pojechałam do pracy żeby załatwić urlop który wezme po macierzyńskim i tak jak sama sobie obliczyłam do pracy wracam 4 lutego
od razu tez wyjasnilam sprawe tego druku co caly czas mi go brakuje zeby zalatwic karte ubezpieczenia dla Szymka no i wyszlo ze ta babka co caluy czas mi mowila ze nie wydaja takiego druku to byla na zastepstwo i wprowadzala mnie w bład :ico_zly:
niepotrzebnie 3x jechalam do NFZ i wychodzialm z kwitkiem, ale teraz juz przefaksowali ten brakujacy druczek i jak dzwonilam do NFZ to babeczka powiedziala ze juz jest wszystko oki
i karta bedzie do odbioru 15 stycznia :ico_sorki: uufff nareszcie!!!
Szymuś w tym czasie zostal z M
no wlasnie musialam go obudzic ze jade do pracy bo wczoraj M wrocil do domu o 1.00 :ico_szoking: jak wracalismy od neurologa to zawiozłam go do moich rodzicow bo tam byla imprezka (moje rodzenstwo ze znajomymi) no i oczywiscie M nie mogl opuscic tej okazji..heh wrocil pozniej pieszo..haha

cdn musze isc bo Szymcio wstał

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

20 gru 2007, 15:05

eska, moj to ortopeda i zaplacilam 60 zl za usg i jeszcze go zbadal czy ok z bioderkami, wtedy bylo dobrze zobaczymy w styczniu jak sie ma sprawa :-D

[ Dodano: 2007-12-20, 14:09 ]
dzieki justynka, kupie to misiowi bo on tez czasami zastanawia sie nad kupa 2 lub 3 dni

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”