barbapuppa
Trzy tysiące lat minęło...

17 kwie 2007, 11:49

a faktycznie justynko, zapomnialam że nie jesteś krajanka teraz, ale może zapytaj w aptece o syrop homeopatyczny na kaszel, jestem pewna że pod inną nazwą występuje odpowiednik

justyna30
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 kwie 2007, 12:02

oni maja tutaj swoje glupie zasady ze kobieta w ciazy niemoze brac zadnych lekarstw a jak bylam w Polsce to sobie jeden kupilam ale juz raz bylam chora i go wypilam.
dziwne metody maja slyszalam ze jak sie dziecko urodzi to oni je tylko przecieraja z tej mazi i nie kapia.

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

17 kwie 2007, 12:10

Ja tylko na chwilke. Zaraz pędze na tramwaj, wyszłam na chwilke i tak ciepło jest, że nie wiem jak lato bedzie upalne to chyba zwariuje, nie lubie jak jest aż tak ciepło ( no chyba, że mam się opalać :ico_oczko: ) Zakupiłam już wode mineralną i wyruszam na podbój urzędów :ico_oczko:
A ta reklama to bardzo denerwująca. Żeby wejść na lipiec to szukam po nazwie uzytkowinika bo nie widać pod tą reklamą. Dobra zmykam buziaki

justyna30
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 kwie 2007, 12:12

to powodzenia Kinga :-)

Anulaf
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2007, 12:38

Oni tu ostatnio z tymi reklamami przesadzaja! Tej to nawet pozbyc sie nie mozna :ico_zly: A ta na stronie poczatkowej to tez mnie denerwuje! :ico_zly:
Co do mycia lub nie dzidziusiow po porodzie, to sa rozne szkoly! Tutaj syna mi od razu myli, corcie dopiero po jakis 2godzinach, a z malusia to zrobic moge jak chce! Na pewno troche pozniej bedzie myta, bo tym razem to bym chciala sama jej ta pierwsza kapiel dac! Dluga i przyjemna, a nie tak na szybko jak to oni robia! Dzidzia jak sie rodzi to nie jest brudna, a maz jest warstwa ochronna, wiec kapiel moze poczekac! Najpierw bedzie jedzonko i podziwianie dzidziusia... :ico_ciezarowka:

basik334
Umiem skakać na skakance po całym forum

17 kwie 2007, 12:49

A mnie się udało wejść na chwilę, korzystając z uprzejmości brata, kyórego odessałam od neta - wpadam, żeby Was pozdrowić. :ico_brawa_01:

Ja już po badaniach, teraz jestem u rodziców a mama faszeruje mnie kaloriami - pozostałościami po wczorajszej imprezce - jakoś od świąt nie mogę zastopować ze słodyczami :ico_olaboga: .
A tak to cieszę się, że sie wyrwałam z domku, bo samotność tak bardzo dokuczała... Jeszcze jutro cały dzień bez prądu i bez internetu, nie wiem, może znowu odwiedzę rodziców...
A w czwartek wizyta u ginka i to okkkkkrrrropne ważenie, brrr - obciach.

Basiu - świetna, zgrabna kobitka z Ciebie i śliczna córeczka. Daj, jeśli możesz namiary na sklepik o którym pisałaś :-)

Justyna, Ty też masz niezłe gabaryty... Ach, te proporcje...może i ja się odkuję w swoim czasie.

Sosim, piękny brzuszek witamy w gronie wydatnych brzuszków!

Pa, bo mnie gonią, cmoki!

justyna30
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 kwie 2007, 12:51

Aniu ale 3 dni? :ico_szoking:

Anulaf
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2007, 12:57

Az 3dni bez mycia? :ico_szoking: Tego to jeszcze nie slyszalam! :ico_szoking: Moze przynajmniej mokrym reczniczkiem bedziesz mogla dzidzie przemyc, bo latem na dodatek to dobrze sie dzidziom spi po kapieli! Oni tam chyba poszaleli! :ico_szoking: Poza tym to ty jestes mama i mozesz powiedziec co o tym myslisz i ze chcesz dzidzie umyc! Ja to sie za kazdym razem spielam z personelem w szpitalu, no ale to bylo na temat karmienia! :ico_ciezarowka:

barbapuppa
Trzy tysiące lat minęło...

17 kwie 2007, 13:06

ja też słyszłam, że za granicą nie kąpią od razu, ale ja nie miałam problemu, bo rodziłam w wodzie i dzidzia od razu była czyściutka
Basiu a może żeby nie zaśmiecać tutaj wyslac ci ten adres na maila?

basik334

17 kwie 2007, 13:10

tak, Basiu, wyślij, jeśli możesz :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”