mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2007, 15:15

Alez naklikalyscie :-D JA bylam na spacerku, NElcia spala a Zuzia szalala.

Widze ze jest teraz na topiku Boom bioderkowy :-D Pocieszcie sie kobitki ze nam tutaj w ogole USG na bioderka nie robia. Na kontroli sprawdzaja odwodzenie nozek, cos tam majstruja przy biodrach (tak mocno naciskaja :ico_szoking: ) i tez faldek chyba specjalnie nie obserwuja.
A propos faldek, to mi moja pediatra Zuzi w Polsce tlumaczyla ze to chodzi tylko o te faldki bezposrednio pod posladkami a nie te dalsze :-) Wiec spoko, a byla to wybitna specjalistka znana w calym wojewodztwie. Mysle ze wiedziala co robi. Zuzia miala te podposladkowe nierowno to dala skierowanie na usg i faktycznie wyszlo cos nie tak. Badanie robil Radiolog i on opisywal wszystko a ona powiedziala o tym pieluchowaniu.

Kiciu, bardzo wspolczuje Kacperkowi :ico_olaboga: i to jeszcze przed swietami... Zauwazylyscie ze dzieci maja tendencje do rozchorowywania sie w piatek wieczorem lub na swieta gdy przychodnie pozamykane i trzeba gnac do szpitala? Kiciu, a dajesz malutkiemu rownolegle LAkcid lub Lacidofil z antybiotykiem??? bo to jest podstawa aby flory bakteryjnej jelit nie naruszac i wlasnie aby biegunek nie bylo. Mi pediatra zawsze zapisywala. NAwet tutaj w lodowce w razie czego mam :-)

Eve, widze ze Twoj mezu juz swietuje :-)))

A Nell -krasnoludek na tym zdjeciu faktycznie dopiero co obudzona :-)

Justyna, to wapno to ja tez mam i jak Zuzia jest poziebiona to jej daje. Zawsze od malego tak pediatra kazala, bo ono uszczelnia blony komorkowe i wirusy sie nie moga tak przemieszczac po organizmie.

Eve, mam nadzieje ze sie nie obrazisz na mnie jak zapytam ... ale czy ty przypadkiem nie dbasz o higiene malego ZA BARDZO? Wiem np za kapiesz go codziennie... i wiem ze tak sie w Polsce robi. Tu jednak zakazuja wrecz kapania codziennie, bo woda BARDZO wysusza skore. Nell na poczatku tez tak miala i teraz kapie ja 2-3 razy w tygodniu maksymalnie w Oilatum i nawet nic jej w te skorke nie wcieram bo jest ok. Te balsamy czasami tez wiecej szkody niz pozytku przynosza, maja duzo zwiazkow chemicznych-zapachowych. Moja niunia np nigdy nie miala nawet szamponu na glowie, myje jej woda z Oilatum. Pupe jej myje codziennie woda ciepla i mydelkiem Oilatum i szmatkami lub gazikami a nie tymi chemicznymi chusteczkami. I niunia ma taka pupke ze cudo, nawet jej nie musze niczym smarowac.
Mam nadzieje ze sie nie gniewasz ze taki wywod zrobilam :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: po prostu widze jak cie to meczy a moze wystarczy kilka zmian od siebie wprowadzic to i kremy zaczna dzialac? :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-12-20, 14:17 ]
czy wy widzicie mojego krasnala w podpisie bo ja nie.... :ico_noniewiem:

eSKa
4000 - letni staruszek

20 gru 2007, 15:37

Mamo zuzi ja tez Nelci nie widze,
Ewasiek dzieki ze sprawdziłaś, tak mi sie wydawalo ze powinien to byc ortopeda, ja jednak dla pewności zapisze sie jeszcze raz na to usg tym razem z NFZ.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

20 gru 2007, 16:12

U mnie USG robiła Pani doktor Peiatra specjalista choorób dzieci i tylko Ona jedna robi w Ośrodku USG Bioderek. fałdki Marcelinka ma równe a me takowe po dwie na każdej nóżce hehe

KICIA no włąśnie mama_zuzi1980, ma rację że tzreba cos dawać osłonowo jest jeszcze trzeci specyfik nazywa się ACIDOLAC i jest przeznaczony szczególnie dla dzieci, rozpuszcza się proszek o smaku chyba truskawkowym w łużeczce wody i chop do buźki. Krasnalek jak z bajki ;)

eSKa, M wraca w sobotę w nocy mieliśmy jeść wigilię z jego rodzicami ale chyba będzie jeszcze jego siostra z dziećmi i parnerem za którym my z M nie przepadamy wręcz mam na niego awersję ale to zachwilkę... wiec my chyba sami w pokoimku sobie zjemy a tylko prezenty potem zaniesiemy pod choinkę. W Boże Narodzenie chciałam jechac do mamy no ale M nie chce bo jest mu głupio za to jak ostatnio postąpił ze mna w domu a ja się poskarżyłam mamie no i Ona rozmawiała z jego tatą i M sie teraz boi jechać do rodziców bo wie że usłyszy co nie co... no i jak nie poojedziemy to będzie miał ciche święta bo ja chcę i muszę tak jechać a rodzice niestety nie przyjadą bo nie mają gdzie pieska zostawić a On ostatnimi zcasy choruje i nawet 10km autem nie da rady pojechać a tu aż 125km więc :ico_olaboga: lepiej nie. A w drugi dzień świąt mami iść do brata M bo ronimy sobie Choinkę tzn. prezenty :)

A co do tego zasiadania przy stole wigilijnym to chodzi o tego partnera jego siosry zawsze mnie wkurzał bo nagadywał na M a M na niego ale odkąd urodziła się Marcelinka to juz mnie tak zdrażnił człowiek że szok. Na samym początku jeszcze w szpitalu, sam bez pytania zabrał mała mi z łóżka potem ja całował po głowie czego normalnie nie trawię ko to widział żeby obca osoba całowała takie maleńkie dziecko!! Nawet moja mama jej po buzi nie dotykała a ni nei całowała wcale bo to przeciez nie wolno, potem jak wróciłam po dwóch tygodniach od porodu do domu od mamy totez coś zrobił ale nie pamiętam co ale najgorsze było potem. Przyjechał o 20:00!! Jak ja juz Małą okapałam i usypiałam... siedział w pokoju aMała jakoś nie mogła zasnąć bo było za głośno no i czuła osoby więc po ciężkich bólach jak ją juz nosiłam na rkach i juz zasypiała to podszedł i zaczął jak drapać paluchem po główce więc się odwróciłam i móie bo mi ją obudzisz a On jeszcze raz ją poskrobał i powiedział nie rób z niej takiej nie dotykalskiej więc mu odp. że to moje dziecko i nic mu do tego więc pojechał a ja do 23:00 nie mogłam uśpić Małej bo ja debil rozbudził i strasznie płakała. Zreszta teraz jak tu przyjezzda top nawet do mnie nie wchodzi juz jakieś 1,5 miesiąca bo wie ze go stad wiepiernicze na zbity ryj!! NIE USIADE Z NIM DO STOŁU A JEŚLI TAK TO ZROBIE WIELKIE CHAMSTWO ALE PRZY OPŁATKU POWIEM MU POSTO W TWARZ ZE SIE Z NIM NIE POŁAMIE!!!!!!!!!!! Uf ale mi ulżyło wiecie jak to we mnie siedzi!!

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

20 gru 2007, 17:10

Eve, mam nadzieje ze sie nie obrazisz na mnie jak zapytam ... ale czy ty przypadkiem nie dbasz o higiene malego ZA BARDZO?
po pierwsze nie gniewam sie
ja czasami tez sie nad tym zastanawiam czy nie jestem za bardzo przewrażliwiona
ale nie moge tego zrozumiec ze naprawde dbam o ta jego skore
kupuje tylko balsamy z apteki do suchej skory a to wszystko na nic :ico_olaboga:
mam nadzieje ze teraz te leki od neurologa pomoga bo on jest tez specjalistą chorób dzieci
i moze rzeczywiscie bede go kapac co 2dzien :ico_noniewiem:
ale on tak lubi te kapiele i ja tez :-)

eSKa, Szymusiowi usg bioderek robił pediatra-neonatolog i wogole nie slyszalam nigdy o tych fałdkach :ico_szoking:

mama_zuzi1980, super wygląda Nelcia jako Pani karasnalkowa i smoczuś extra, a te inne w jakim ma kolorze? bo zastanawiam sie czy u nas w PL cos takiego mozna zamówić//

Kicia dużo zdrówka dla Kacperka
wiem co przeżywasz bo ja juz przeszłam pierwsza chorobę Szymcia i baardzo sie o niego bałam. A do antybiotyku to tak jak radza dziewczyny musisz koniecznie podawac cos osłonowo na jelitka podobno najlepszy jest Dicoflor 30

Justyna_Bochnia, no to rzeczywiście nieciekawie masz z tym partnerem M siostry :ico_olaboga: i powiem Ci szczerze ze mnie tez cholera bierze jak ktos zaczyna Szymcia całowac np. po rączkach, juz raz zwrocilam uwage teściowej i ciotce bo one tak "namiętnie" go całowały w rączki :ico_zly: a wiadomo on poznie te rece do buzi a mnie juz gul podchodzil jak to widzialam.

M zniosl ze strychu choinke i bedziemy zaraz ubierac
niestety bedzie sztuczna bo na prawdziwa M nie dal sie namowic
ale co tam mam nadzieje ze bedzie rownie piekna jak ja ubierzemy

[ Dodano: 2007-12-20, 16:22 ]
to moja choinka z samymi lamkami
pozniej wkleje ubraną :ico_oczko:

Obrazek

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2007, 17:57

mama_zuzi1980, Twoj krasnalek zniknął!
Kicia- dużo zdrówka dla Kacperka!
Justyna_Bochnia, ee, no jakiś dziwny ten facet siostry M! Wcale sie nie dziwię,że nie chcesz z nim spędzać wigilii!
eve81, fajna choinka! Twoja tylko z lampkami, a moja nadal tylko bez lampek! Zaraz Wam wkleję, bo w dzień zrobiłam foto.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2007, 18:12

po pierwsze nie gniewam sie
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
a te inne w jakim ma kolorze? bo zastanawiam sie czy u nas w PL cos takiego mozna zamówić//
to stronka: http://www.namnnappen.se/Shop.aspx
wiem ze jest wysylka za granice, ale najlepiej napisac do nich maila ile konkretnie sie placi. A za smoczki placi sie przy zamowieniu karta platnicza.
Nell ma komplet czerwony, rozowy i bialy :-)
mama_zuzi1980, Twoj krasnalek zniknął!
Gdzie moj Krasnal ? :ico_szoking: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2007, 18:15

Gdzie moj Krasnal ?
pewno znowu śpi :-D

[ Dodano: 2007-12-20, 17:16 ]
moja choineczka:
Obrazek

[ Dodano: 2007-12-20, 17:19 ]
A to my
Obrazek

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

20 gru 2007, 18:48

Dziewczynki Kacperek dziękuje za pozytywne fluidki :ico_buziaczki_big: Daje mu Laktoral do tego antybiotyku mam nadzieje że pomoże.Dlaczego takie maluszki muszą chorować,mi samej chce sie płakac jak widze jego łezki :ico_placzek: a pozatym to niejest pierwsza choroba Kacperka,wczesniej też miał chore gardełko tylko wczesniej niedostawał antybiotyku.Na szczęście już mu troszkę lepiej,duzo śpi,bo wcześniej to robił sobie tylko godzinne dżemki.
Kocura bardzo fajne zdjęcie z Zuzią.
Justyna ja tez jestem wrazliwa jak ktoś całuje Kacperka ale sama to najchętniej zacalowałabym go na smierć,hehe :-D
Byłam dzis na zakupach,trzeba było kupic prezenty,zaproszenia na chrzest,taki szał w sklepach że szok,kupiłam sobie samoopalacz bo do solarium niemoge iść i będzie smarowanko wieczorem,dawno niewidziałąm siebie opalonej.
Ja dzis złapałam lenia,normalnie niechce mi sie sprzątać,chyba zrobie dzis sobie przerwe w sprzątaniu ale musze dzis ubrać jeszcze choinke.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

20 gru 2007, 19:11

mama_zuzi1980, super te smoczusie i rózne kształy-extra!!! ale obawiam sie ze z przesyłka to musiałabym nieźle za nie wybulić kasiorki

a jeśli chodzi jeszcze o skóre Szymcia to on od urodzenia ma taką suchą
juz w szpitalu dostał 1 pkt mniej właśnie za skóre
i jak wychodzilismy to pediatra mi mówił że Szymon ma suchą skórę :ico_olaboga:
mam nadzieje ze mu to przejdzie :ico_sorki:

Kocura Bura, fajna ta wasza choineczka i jaka gęsta :ico_szoking: podoba mi sie
a wy wspólnie na łóżeczku wyszłyście extra tylko Zuzia jakaś taka znudzona na tej fotce :ico_oczko:
kupiłam sobie samoopalacz bo do solarium niemoge iść i będzie smarowanko
tak piszecie o tych samoopalaczach i brązowej skórce
ze i mnie sie zapragnelo wysmarowac na brąz
to juz wiem co kupie przy kolejnych zakupach..hihi

choinka ubrana
ale jakos nie miałam weny zrobic fotek
ale obiecuje ze nadrobie
moze zaraz sie za to wezme
bo ja dzisiaj jakas taka padnieta i to nie wiem od czego :ico_noniewiem:

M zrobil makaron z sosem, ale jakos dziwnie smakuje i zostawilam prawie caly talerz nietknięty
gardło nadal drapie :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2007, 19:16

tak piszecie o tych samoopalaczach i brązowej skórce
ze i mnie sie zapragnelo wysmarowac na brąz
no właśnie mi też się zachcialo!
fajna ta wasza choineczka i jaka gęsta
sama byłam zaskoczona jak mężu ją przyniósł, bo jak w tamtym roku szukaliśmy czegoś to takie brzydkie były, łysawe i rzadkie i krzywe jakieś, może za późno zaczęliśmy szukać.
Zuzia jakaś taka znudzona na tej fotce
no właśnie, bo wcześniej długo leżała na brzuszku i już chyba miała dość!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”