Widze ze jest teraz na topiku Boom bioderkowy

A propos faldek, to mi moja pediatra Zuzi w Polsce tlumaczyla ze to chodzi tylko o te faldki bezposrednio pod posladkami a nie te dalsze

Kiciu, bardzo wspolczuje Kacperkowi

Eve, widze ze Twoj mezu juz swietuje

A Nell -krasnoludek na tym zdjeciu faktycznie dopiero co obudzona

Justyna, to wapno to ja tez mam i jak Zuzia jest poziebiona to jej daje. Zawsze od malego tak pediatra kazala, bo ono uszczelnia blony komorkowe i wirusy sie nie moga tak przemieszczac po organizmie.
Eve, mam nadzieje ze sie nie obrazisz na mnie jak zapytam ... ale czy ty przypadkiem nie dbasz o higiene malego ZA BARDZO? Wiem np za kapiesz go codziennie... i wiem ze tak sie w Polsce robi. Tu jednak zakazuja wrecz kapania codziennie, bo woda BARDZO wysusza skore. Nell na poczatku tez tak miala i teraz kapie ja 2-3 razy w tygodniu maksymalnie w Oilatum i nawet nic jej w te skorke nie wcieram bo jest ok. Te balsamy czasami tez wiecej szkody niz pozytku przynosza, maja duzo zwiazkow chemicznych-zapachowych. Moja niunia np nigdy nie miala nawet szamponu na glowie, myje jej woda z Oilatum. Pupe jej myje codziennie woda ciepla i mydelkiem Oilatum i szmatkami lub gazikami a nie tymi chemicznymi chusteczkami. I niunia ma taka pupke ze cudo, nawet jej nie musze niczym smarowac.
Mam nadzieje ze sie nie gniewasz ze taki wywod zrobilam

[ Dodano: 2007-12-20, 14:17 ]
czy wy widzicie mojego krasnala w podpisie bo ja nie....