Uwazajcie z tym dokarmianiem dzidziusia w szpitalu! Jesli chcecie karmic to lepiej przykladac dzidzie do piersi jak najczesciej, bo jak dadza mu mleka to potem juz nie bedzie ssal piersi! Im wiecej dzidzia bedzie ssala tym szybciej bedzie mleko, a siara to bardzo wazna dla malucha! Nie dajcie sie namowic na butle ani na kubek! Ja daje do woli od urodzenia i mam mleko juz nastepnego dnia po porodzie! Ale za kazdym razem musialam wojowac w szpitalu, bo mi dzieci dokarmiac chcieli! Ale ja jestem rozbojnik i nie pozwalam na to! Nawet na noc dzidzi im nie daje, a jek chca jakies badania robic to razem z dzidzia ide, bo syna to w ten sposob chcieli mi dokarmiac! Nic mi nie powiedzieli i zabrali niby do wazenia! Tylko, ze jemu sie mleko w butli nie podobalo i wszystko im wyplul! Az polozna sie smiala, ze jest tego samego zdania co mama!
Ah, co do piersi, to tutaj jest taki sprej, ktory nazywa sie oligoderm. To sa ologoelementy, zupelnie naturalne i warto tym popsikac brodawki! Potem juz jak dzidzia ssie, to po kazdym karmieniu popsikac! Tego zmywac nie trzeba, bo zdrowe dla dzidzi i bez smaku, a regeneruje brodawki i zapobiega problemom! Rozstepy tez sobie potem mozna psiknac i na to kremem! Nie wiem czy w Polsce to macie, spytajcie w aptece, tutaj to nawet nie jest drogie, jesli nie znajdziecie to wam sklad podam, moze cos podobnego istnieje! Inne mascie, to byly bardziej skomplikowane w uzyciu, bo piersi trzeba bylo myc przed karmieniem, wiec ja zawsze zachwalam ten sprej!