Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

28 paź 2010, 11:57

Zubelek, super, że już powolutku obrazek się maluje. Wiadomo zmęczenie, ale za to dla jakiego celu :ico_brawa_01: rekompensata :)
a bez szaf na razie można żyć hehe 2 tygodnie to nie wieczność :ico_oczko: chociaż już by się chciało mieć w komplecie :)
Gratuluję córeczki i trzydziestki :ico_brawa_01:

Buzok a to ciekawe co lekarz o tym badaniu powiedział, ja zewsząd słyszę, że to badanie obowiązkowe... cholera wie, co lekarz to zdanie.

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 paź 2010, 18:06

Zubelek dla corci :ico_brawa_01:
w obwodzie brzucha wychodzi ze mamy tyle samo :ico_brawa_01:

Buzok wiesz w UK tez tego badania nie ma rutynowo. sadze wlasnie, ze tylko w takich przypadkach, o ktorych piszesz
widac twoj lekarz ma europejskie podejscie :ico_brawa_01:

jednak wiekszosc ciezarowek w PL musowo musi glukoze wypic

choc ja bym sobie darowala
ale skoro lekarz zalecal to musialam ehhh

mam juz prawko odebrane!!!! :ico_brawa_01:
moge smigac
ale czym? hehe
zamiast na zakupy ciuchowe to kaske zostawilam w kasie urzedu hehe
ale zapomnialam . ze to kosztuje
to na zakupy pojade jjutro
bo cos do ubrania potrzebuje jak nic.. :-D

buziaki

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 paź 2010, 18:58

Wróciłam o 18 tak jak mówiłam. Lekarz jest zachwycony tak ładnie dzidzia się rozwija :ico_brawa_01: . Nie przybrałam nic od ostatniej wizyty :ico_noniewiem: , i strasznie się ucieszyłam, bo ja i tak ładnie wyglądalam i bez ciąży to mój lekarz powiedział, że nie mam co narzekać, bo mam bardzo ładną figurę :ico_wstydzioch: aż mi się głupio zrobiło :ico_wstydzioch: . Zmierzył mi ciśnienie i co znów 80/50 :ico_olaboga: . I mu mówię o tych zasłabnięciach i kiepskim samopoczuciu. Stwierdził, że gdyby nie weekend a potem święto to by juz mi dał skierowanie do szpitala, a tak to mnie połóży i praktycznie żadnych badan nie zrobimy przez święta, więc się z nim umówiłam, że mam się oszczędzać i kontrolować ciśnienie, rano zanim wstanę z łóżka mam wypić mocną herbatę lub kawę, i jakbym czuła, że jest bardzo źle to po Wszystkich świętych mam do niego zadzwonić to mnie położy w przyszłym tyg, a jak nie to mam przyjść do niego za wizyte za 2 tyg to wtedy zobaczymy co i jak.

Aniula
Śmigam już bez trzymanki po forumku

28 paź 2010, 18:59

witam kobietki poczytalam ale oczywiscie juz nic z tego nie pamietam :ico_wstydzioch: mam nadzieje ze mi wybaczycie!!!!! zubelek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla coreczki swietnie ze wszystko wporzadku.pisalyscie cos o obwodach ja tez mam 97 kurcze to chyba sporo ja na moj tydzien :ico_wstydzioch:
Tesciowka poleciala do Anglii :ico_sorki: odetchnelismy z ulga :ico_haha_01: ach bym zapomiala wybralismy imie z mezem dla naszek kruszynki bedzie Nadia :-)
W poniedzielek bylismy na wizycie dzidzia jest o tydzien wieksza rozwija sie prawidlowo wazy niecaly kilogram :ico_szoking:
Teraz bede zagladac czesciej pozdrawiam wszystkie :ico_ciezarowka:

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 paź 2010, 19:01

Stwierdził, że chciałby żeby w tym szpitalu zbadal mnie kardiolog, bo kurcze w ciągu jendego tyg zasłabłam już 2x no i to ciśnienie

Aniula

28 paź 2010, 19:16

buzok14 mam ndzieje ze bedziesz sie oszczedzac :ico_nienie: i po swietach juz napewno bedze dobrze.trzymam kciuki &&& zeby to cisnienie sie poprawilo :-)

[ Dodano: 2010-10-28, 19:19 ]
zubelku prosze zebys dopisala imie mojej coreczki na pierwszej stronie Nadia :ico_haha_02: z gory dziekuje

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 paź 2010, 19:38

buzok14 mam ndzieje ze bedziesz sie oszczedzac
ja już się oszczędzam. Ruszyłam całą rodzinę do pomocy przy Oliwce, a ja leżę dużo :ico_sorki: .
Buzok wiesz w UK tez tego badania nie ma rutynowo. sadze wlasnie, ze tylko w takich przypadkach, o ktorych piszesz
widac twoj lekarz ma europejskie podejscie
Mój lekarz to stary dziadzio, ale chodziłam do niego jak byłam w ciąży z Oliwką, i tak mu zaufalam w każdym calu, że teraz chyba nie umialabym chodzić do innego. A co do tej glukozy to sama nie wiem, ale jak nie kazał robic to nie robie. Ja tak glukoze z krwi badam sobie co miesiąc i caly czas miałam 70, czyli tą dolną granicę normy, teraz mi wzrosła do 89 ale mój gin twierdzi, że jest ok bo norma do 110, więc z Oliwką nie połam i teraz też nie będe :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2010-10-28, 19:40 ]
wybralismy imie z mezem dla naszek kruszynki bedzie Nadia
ślicznie :ico_brawa_01:
Teraz bede zagladac czesciej pozdrawiam wszystkie
fajnie może znów będzie tu tloczno :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 paź 2010, 20:04

Buzok skoro w UK nie robia i jest ok to nie masz sie co martwic ze glukozy nie pijesz. luzzik

mam nadzieje ze pobyt w szpitalu nie bedzie konieczny!!!

Aniula witaj
ladne imie wybraliscie
Zubelek teraz zajetaa remontem wiec moze nie miec czasu na zmiany na pierwszej stronie albo nie doczytaa
ale jak juz wroci na stale to jej przypomniny
bo i mnie trzeba dopisac ssynka Olafa hihi

Agnieszka26

29 paź 2010, 09:17

buzok14, Ty to się masz kochana z tym cisnieniem. :ico_brawa_01: Dla dzidziola :-D I nie zazdroszcze szpitala ale może faktycznie lepiej by było gdyby Cie przebadali :ico_noniewiem: Aniula, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Dla Nadii :-D I dla Ciebie że z tesciową przeżyłas :-D madziorka hihi, Po co Ci ciuszki przecież nie długo rodzimy :-D Zarcik taki a ja też nie mogę się w nic wcisnąc ani na zakupy pójsc :ico_placzek:

[ Dodano: 2010-10-29, 09:22 ]
Byłam wczoraj u tego okulisty, nawet nie wiedziałam że można miec tytuł profesor nadzwyczajny :ico_noniewiem: Po badaniu powiedział że mało tego iż siatkówka jest odklejona to wisdzi tam załamanie jej :ico_placzek: Nie da się już przykleic trzeba przyszyc ale można dopiero po okresie popołogowym :ico_placzek: Mnie to naprawde Bóg opuscił :ico_sorki:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 paź 2010, 09:57

Agnieszka :ico_pocieszyciel: a czujesz jakies zmiany?
czy one beda postepowac?
najwazniejsze. ze mozna to skorygowac. bedzie dobrze!!

a ciuszki ja kupuje normalne
ktore po porodzie tez zaloze
ten sam rozmiar co nosze zawsze
po prostu beda bardziej brzuch wypinaly
a potem nie hehe

ale jakies dluzsze tuniki zeby pasowaly do getrow i rajstop

a jak beda szersze to tez dobrze bo po porodzie zakryja worek zwany brzuchem heheh

ja juz posprzatalam mieszkanie cale
pije kawke
i zaraz prysznic
i jade na zakupy

:ico_brawa_01:

weekend prawie :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”