Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 paź 2010, 11:25

Witam sie i ja u nas ciut fajniejsza pogoda tak więc mam nadzieje ze sie uda nam wyjsc na spacerek bo faktycznie tak jak piszesz
. bo ile można bajki ogladac, bawic sie tymi samymi zabawkami albo rysowac kredkami.. :ico_noniewiem:
moja Jula tez sie nudzi staram sie jej zapewnić rożne atrakcje ale wiadomo po jakimś czasie to się wszystko niestety nudzi :ico_noniewiem:
samej mnie przy takiej pogodzie nosi :ico_zly:
nocka super o 5 wstal maz :ico_szoking: do malej a ja spalam do 8 dzis
ale super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
A My DZIŚ stawiamy Obrazek za Obrazek
Obrazek

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

26 paź 2010, 21:41

gozdzik, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: dla Bartoszka :-)

pisałyście o kupkach Jasio włase robi takie bardzo rzadkie jak noworodek wiec ja raczej myślałam żeby je jakoś zagęścić bo przecież on ma już prawie pół roku. 2 razy dawałam mu kaszkę ryżowo bo jak zrobiłam mu to jabłuszko i tak mnie zjechałyście o ten cukier że juz więcej się za to gotowanie nie wzięłam :ico_noniewiem: i w sumie to on jeszcze nie jada nic więcej poza mleczkiem :ico_noniewiem:
pochwale sie wam że Jasio ma już za sobą pierwsze siusiu na nocniczek i kupka tez już sie przytrafiła :ico_brawa_01:

lidziasc
Wodzu
Wodzu

26 paź 2010, 23:02

bo jak zrobiłam mu to jabłuszko i tak mnie zjechałyście o ten cukier że juz więcej się za to gotowanie nie wzięłam
hihi ale to dla waszego dobra ne zlosc sie :-) :ico_oczko: :ico_nienie:

teraz czas na zupke polecam marcheweczke i Jasiowi tez sie spodoba :ico_oczko:
Jasio ma już za sobą pierwsze siusiu na nocniczek i kupka tez już sie przytrafiła :ico_brawa_01:
wooooooooooooooooooooooooooooow :ico_brawa_01:
a on juz umie usiedziec prosto czy go trzymalas??
Moja sie tak kiwa w wszystkie strony ze nie ma szans na siedzenie nawet na krzeselku
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: czasem ja podpieram o poduszki tak na pol siedzaco to sie za czyms rozlada i "pikuje" na bok i na dół :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 paź 2010, 09:32

Witajcie :ico_haha_02:
jak zrobiłam mu to jabłuszko i tak mnie zjechałyście o ten cukier że juz więcej się za to gotowanie nie wzięłam
eeeee gotowanie dla malucha to fajna sprawa i jak tylko masz ochotę to gotuj tylko zwyczajnie napisaliśmy Ci ze cukier jest zbyteczny dla takiego malucha
ogólnie takim brzdącom nie doprawia sie potraw do ok 12 miesiecy a i po tem np ziołami itp
ale wiadomo jak to w życiu :ico_oczko:
a ta odrobina cukru to pikuś moja teściowa np dawała juz żur od 4 miesiąca :ico_szoking: i co chłop jak dąb wyrośl co nie znaczy ze ja tak bede robic bo wychodzę z założenia ze wszystko ma swoja kolej
tak wiec i ty kieruj sie swoja intuicja :-D
a rady radami w końcu po cos tu piszemy
w sumie to on jeszcze nie jada nic więcej poza mleczkiem :ico_noniewiem:
i :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za to Jas sie super rozwija moja Jula tez dopiero od skończonego 6 miesiąca
zaczynała cos innego jeść i pewnie przy Bartoszku bym tak robiła gdyby nie te nocki :ico_noniewiem: przez które mnie tak zbałamucił
bo mleczko mamt jest najlepsze a innych rzeczy naje sie przez reszte swojego zycia
tak wiec teraz poszukaj sobie przepisów w internecie i pomalutku rozszerzaj dietę Jasia
a jak będziesz cos nie wiedzieć to pisz pytaj i takie tam :ico_oczko: :ico_oczko:
ale pewnie nie bedzie to potrzebe
hihi ale sie powymądrzałam :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:
.................
a tak na Marginesie to dzis mocno trzymajcie kciuki za Juleczke bo dzis ma sie spotkać jury i wybierać dzieci na limitowana edycje kinder czekoladek

[ Dodano: 2010-10-27, 10:46 ]
oja sie tak kiwa w wszystkie strony ze nie ma szans na siedzenie
mój tez sie giba na wszystkie strony w sumie maja jeszcze czas

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

27 paź 2010, 13:09

cześc dziewczyny.
Ja niestety wpadam ze złymi wieściami - jestesmy z Tobiaszkiem w szpitalu znów. Okazało się, że jego zły stan zdrowia w niedzielę się pogorszył i niestety musieliśmy jechac na pogotowie, a tam na prześwietleniu wyszło, że ma ZAPALENIE PŁUC! :ico_olaboga: No i siedzimy tam. Minimum 7 dni. Czyli na początku przyszłego tygodnia dopiero możemy się wychylac za wyjściem do domku.
Aczkolwiek dziś pani doktor powiedziała, że jest poprawa osłuchowa :-) Katarek mu ladnie schodzi - bo ma inhalacje robione. Dziś dośc dużo mu odciągnęłam :ico_sorki:

Nadrobiłam zaległości:
Martysia super ma to zdjęcie z widocznymi ząbkami! :ico_brawa_01:
Co do siadania na nocnik, nasz też zaliczył już nicnikowanie - kupkę chcieliśmy żeby postarał się zrobic, ale nasz cwaniak chciał na stojąco i nie bardzo szło mu trafianie w dziurkę. Więcej poszło na niego :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
godzik, wielkie :ico_brawa_01: za pół roczku Bartiego!

U nas z zupek, to Tobik jadł już:
- wielowarzywną
- marchewkową
- buraczkową
- z zielonego gorszku
- z dyni
No i wszystkie oczywiście na mięsku z kurczaczka lub indyczka.
Owocki wcina wszystkie jak się patrzy, czy to z jogurcikiem czy twarożkiem - słoikowe owocki.
Tylko banana sama mu duszę widelcem na drobno i daję do pysia.

Dziś zamieniłam się z mężem i on siedzi teraz z maluchem, a ja wpadłam do domku zrobic pranie małemu, teraz się jeszcze nasze ciuchy piorą i może za moment się kimnę, żeby miec siły na resztę popołudnia i nockę w szpitalu - oczywiście na podłodze, bo nasze polskie szpitale nie myślą w ogóle o matkach! :ico_puknij: :ico_zly:

gozdzik, trzymam mocnko kciuki za Juleczke!!!!!! :ico_sorki: Będzie GIT!

wisnia3006, ja pisałam pracę licencjacka, więc w razie pytań możesz pisac do mnie ;-) Postaram się pomoc jak tylko będe potrafiła :)
U nas się niedługo zaczną na uczelni proseminaria. Ciekawe co wymyślą na nich znów mądrego :ico_noniewiem:
Ja tez jeszcze nie wymyśliłam tematu pracy, ale chciałabym coś o wpływie występowania danych gatunków zwierząt (może byc zagrożonych) (na jakimś tam terenie) na turystykę tego regionu. Czy mi to wyjdzie, to zobaczymy, zależy czy ten profesorek, którego chciałabym za promotora będzie sie bawił w takie rzeczy.

To ja uciekam dziewczęta. Trzymajcie się ciepło.
Trzymajcie kciuki za malucha mojego żeby szybko wyzdrowiał. :ico_sorki:

lidziasc
Wodzu
Wodzu

27 paź 2010, 13:46

tibby, jeju trzymaj sie i ucaluj od nas tobika
szybkiego powrotu do zdrowia biedulek :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

u nas w 1 szpitalu sa fotele a w 2gim mozna wynajac łóżko jesli sa miejsca
echhhhhhhhhhhh byle jak naj dalej od szpit...

Ja gotuje małej dzis pierwsza zupke marchew z ziemniakiem :ico_haha_01:

strasznie sie dzis wymeczyla z kupka az plakla a ja jej nozkami brzuszek gniotlam :ico_placzek:

NICOLA_1985

27 paź 2010, 14:16

hej
gozdzik :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla bartusia za 6 miesiecy
tibby zdrówka dla Tobika :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

moja Karolka przeziebiona , a Krystianek dzisiaj mi z rąk nie schodzi ale dał pospac w nocy spał od 21.00 do 6.00 rano :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: za to Karola robiła pobudki i płakała, nawet mi nie wolno było wyjsc z sypialni :ico_noniewiem:

porobiłam nowe fotki i dzisiaj wieczorkiem jak połoze dzieciaki spac to wpadne tu powklejac :-)

lidziasc
Wodzu
Wodzu

27 paź 2010, 14:31

NICOLA_1985, czekam na fotusie i zdrowka

gozdzik trzymm kciuki :ico_sorki:

:ico_sorki: :ico_sorki:

NICOLA_1985

27 paź 2010, 17:00

Focie dla Was:
[ Dodano: 2010-10-27, 16:58 ]
to jest z 23.08. moja rodzinka w komplecie :-) Krystianek miał 3 miesiące
Obrazek
Krystianek aktualne zdjęcie:
Obrazek
Karolinka:
Obrazek

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 paź 2010, 18:49

no jestem juz wrocilismy wlasnie ze wsi a maz wyjezdza do lublina po auto

no wizyta u lekarza super czekalismy w kolejce chwilke a pani doktor stwierdzila ze mam stan zapalny i chciala mi dac tabletki pozniej mnie zbadala i powiedziala ze nawet wezlow chlonnych nie mam powiekszonychi jesli te guzy mi sie nie zmiejsza jeszcze w ciagu 2 tyg to mam zrobic badania na toksoplazme i inne wirusy. a maz ma isc do tego lekarza co to powiedzial i go opieprzyc

a w weekend kupujemy zuzi nowy fotelik do samochodu bo ten juz za maly

[ Dodano: 2010-10-28, 09:09 ]
NICOLA_1985, super zdjecia a jaka ty szczupla jestes co zrobilas ze tak schudlas?

Wróć do „Przedszkolaczki”