Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 maja 2011, 08:53

Dzien dobry

witam sie poranna pora, zaraz jeszcze zajrze tylko pojdziemy zjesc najpierw sniadanko bo glodni jestesmy.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 maja 2011, 08:59

Witam Kochane w końcu sie odkopałam troszke z robotą, w sobote tak sie upracowalam że nie mogłam sie ruszyć w niedzielę takie zakrasy miałam..... a od wczoraj walcze z bólem kości ogonowej i rwaniem w pachwinach.

Od razu za pamięci stawiam :ico_tort: za mój półmetek- 20 tygodni. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Brzuch mam już prze duży... tak przynajkmniej mi się zdaje :ico_szoking:

Mam do was pytanie to że sutki ciemnieją w całosci to norma w ciąży z tego co czytałam, ale mam problem, moje pociemniały całe a z doły sutka mam takie grubsze jeszcze ciemniejszze krechy na jednym i drugim...... to normalne, zobaczyłam to jak się wycierałam po kapieli w lustrze.....

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 maja 2011, 09:01

hej dziewczyny :ico_oczko:

wiecie co próbowałam wszytskiego strzykawki, łyżeczki butelki, nawet smoczek naciełam na czubku i smoczkiem podawałam lek :ico_olaboga: masakra :/ tak sie składa ze tego syropu nie można z niczym łączyć, inne wypija z kaszką...
ale wczoraj coś tam sie udało, zawsze podaje jej strzykawką bo tylko tak jestem w stanie wcisnać jej to do buzi :ico_olaboga: jak dam jej za dużo to wypluwa, jak płacze nie ma szans bo sie krztusi :ico_olaboga:
wieczorem było lepiej, dawałam strzykawką dosłownie po 3mm płynu :ico_olaboga: pół godziny meczarni :ico_olaboga: ale zjadła a na koniec mówi do mnie "mniam mniam" :ico_puknij: ale sama nie chce, wyje i ucieka :ico_noniewiem:

dziś rano znów wojna była, ale walczyłam dzielnie i wypiła, na siłe znów, ale takimi małymi ilosciami ze nie miała jak sie tym dławić :ico_sorki: ja zwariuje jak ona tego nie polubi :ico_olaboga:

Kinga_łódź, no to super wieści z wizyty :ico_sorki:

[ Dodano: 17-05-2011, 09:04 ]
Mam do was pytanie to że sutki ciemnieją w całosci to norma w ciąży z tego co czytałam, ale mam problem, moje pociemniały całe a z doły sutka mam takie grubsze jeszcze ciemniejszze krechy na jednym i drugim...... to normalne, zobaczyłam to jak się wycierałam po kapieli w lustrze.....
normalne :-D i jeszcze sie zmienią po urodzeniu :ico_oczko:

a o bólu kosci to ja też coś wiem, dziś wstałam o 6.00 i poszłam pod prysznic wygrzałam plecy bo nie umiałam leżeć :ico_placzek: tak mnie boli :ico_noniewiem: i biodro, znów...
normalnie mi stawy przeskakują :ico_olaboga:

[ Dodano: 17-05-2011, 09:05 ]
ide dzis z Mają na kontrolę gardełka

[ Dodano: 17-05-2011, 09:16 ]
hehe a miałam wam napisać
wczoraj rano mój szwagier mi pisze sms: Zadzwoń mi po pogotowie bo nie umie mówić.
hehe
a ja wiem że ma angine i niestety też przechodziłam ciezko zawsze migdały mi zatykały gardło :-D no i mu pisze zeby sie uspokoił, zadzwonie mu po taksówke, niech napisze na kartce zeby taksówkarz go zawiózł na izbe przyjęc :ico_haha_01: bo pogotowie to sie wzywa do ludzi obłożnie chorych którzy chodzic nie umią :ico_haha_01: no i sie obraził

ale napisał do Przemka ze sie dusi czy coś i on mu te pogotowie wezwał :ico_haha_01:
a oni przyjechali i go wyśmaili, no ale ze już i tak musieli wrócić do izby to go wzieli po drodze na izbe przyjec i kazali czekac na laryngologa
no i laryngolog stwierdził zę natnie mu ten ropień i spusci rope

a ten histeryk pisze nam smsy ze on bedzie miał operacje :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
jak do niego pojechaliśmy wieczorem to myślałam zę sie posikam ze śmiechu :ico_haha_01:
on myślał ze bedą mu wycinać migdały czy coś
a oni mu tylko spuścili rope :ico_haha_01: a ile histerii :ico_olaboga:

ciekawe jak by miał rodzic to by chyba umarł :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

17 maja 2011, 09:21

Hej laseczki witam z :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa:

Elibell powiem Ci, że nawet jakbym wiedzieć nie chciała to bym wiedziała,
bo tego pisiorka nie dało się nie zauważyć :ico_oczko:
A co do wagi to moja też w anglii poszybowała do góry :ico_wstydzioch:

Izabela te brodawki to różnie mogą sie przebarwiać :ico_sorki:
Ja dzień przed zrobieniem testu, wiedziałam, że będzie dodatni bo jedną brodawkę miałam
ciemniejszą :ico_noniewiem:
I wydałam z siebie tylko: "o kurde" :-D

Izuś dobrze, że jakoś udaje Ci się przemycić ten lek nawet w tak małych ilościach :ico_sorki:
To i tak sukces :ico_brawa_01:
No i trzymam kciuki, żeby poprawa była widoczna :ico_sorki:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 maja 2011, 09:25

Izuś dobrze, że jakoś udaje Ci się przemycić ten lek nawet w tak małych ilościach :ico_sorki:
oby już tak zostało :ico_sorki: bo mała cwaniara wypluwać już umie :ico_olaboga:

[ Dodano: 17-05-2011, 09:26 ]
też kawke pije i ziewam :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

17 maja 2011, 09:33

Izuś :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: uśmiałam się z tego szwagra :-D

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 maja 2011, 09:42

Izuś uśmiałam się z tego szwagra
hehehe szwagier jest prze gigant.... :-D :-D :-D

[ Dodano: 17-05-2011, 09:43 ]
te brodawki to różnie mogą sie przebarwiać
Ja dzień przed zrobieniem testu, wiedziałam, że będzie dodatni bo jedną brodawkę miałam
ciemniejszą
I wydałam z siebie tylko: "o kurde"
dzięki za uspokojenie :-D

[ Dodano: 17-05-2011, 09:45 ]
też kawke pije i ziewam
u mnie spanie wrociło, co prawda wstaje o 6-7 a ide spac ok 22-23 ale po południu obowiązkowo spanie musi być chociaż 30 minut. A może temu ziewam i chodze spac czesto bo pogoda lipna, cały czas jak nie leje, to zimno..... dziś znów zachmurzone niebo :ico_zly:

Z dzidzia mam nadal cisze wczoraj czułam znów laskotki może ze 3 razy w ciązgu całego dnia. DObrze że jutro mam USG to zobacze czy wszytsko ok.

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

17 maja 2011, 10:18

Izabela niczym się nie martw :ico_sorki: U mnie często jest tak, że rano mały
poszaleje, cały dzień cisza, a wieczorem to takie koziołki fika jak szalony :ico_oczko:
No i często jest tak, że jak siusiu zrobię to fiknie bo miejsce mu się robi :ico_oczko:

A i zapomniałam dodać, że wczorajsze usg mam na płycie nagrane :ico_brawa_01:
I teraz mogę cały czas patrzeć :ico_brawa_01:
No i ułożony główka w dół więc dobrze czułam, że kulochami po żebrach mi daje.

[ Dodano: 17-05-2011, 10:19 ]
Izabela za 20tydz :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 maja 2011, 10:23

Kinga_łódź, dziękuję bardzo

teraz własnie szukam jakis mebli dla dziecko tylko w jasnych kolorach a sprzedaja w takich cenach że masakra :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 maja 2011, 10:30

My juz po sniadanku, teraz trzeba myslec co na obiad, a tak sie nie chce,buuuu
Od razu za pamięci stawiam :ico_tort: za mój półmetek- 20 tygodni. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01: za 20 tydzien :ico_brawa_01:
Brzuch mam już prze duży... tak przynajkmniej mi się zdaje :ico_szoking:
no to dawaj fote :-)

izuś_85, dobry ten Twoj szwagier :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
A i zapomniałam dodać, że wczorajsze usg mam na płycie nagrane :ico_brawa_01:
I teraz mogę cały czas patrzeć :ico_brawa_01:
ale fajnie, tez bym taka chciala :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Pati pięknie wyglądasz i w końcu brzuszek widać :ico_brawa_01:
A może anemia się zaczyna, że takie osłabienie organizmu :ico_noniewiem:
dziekuje za mile slowa, co do tego oslabienia to raczej nie moze byc anemia bo mam dobra hemoglobine :ico_noniewiem:
Pati85 hehehe usmiałam się czytając, ze w niemczech przytyłas,
jak przyjechalam wazylam 50 kg a potem w ciagu roku przytalam 10 kg i tak juz zostalo, w ciazy z synkiem startowalam z wagi 59 kg przytalam 17 ale szybko wszystko po dwoch tygodniach zgubilam, ale potem znow zaczelam tyc, teraz startowalam z waga 65,8 wiec wiecej

Pati85ale nie wielki masz brzucho wiesz?)
mnie sie wydaje, ze duzy, to bylo zdjecie z rana robione, po sniadanku, wieczorem jest ogromny, w pierwszej ciazy brzuszek dopiero mi bylo widac w 20 tygodniu a tu juz taki mam, oby nie byl wiekszy niz w pierwszej

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”