Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 maja 2012, 22:24

a jesli chodzi o chrzest to czym wy się przejmujecie??????
że dziecko ma być na biało? a z jakies racji?
od tego jest biała szatka ale ubranie ma być eleganckie i już
ja sie tym nie przejmuje ale też u mnie w rodzinie mało kto ma ochote zwracać mi uwagę na temat ubierania dzieci
bo zawsze wyglądają super moim zdaniem
to moje hobby na które wydaje mnóstwo kasy , niestety

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 maja 2012, 22:27

to moje hobby na które wydaje mnóstwo kasy , niestety
fajne hobby :-D
ja też uwielbiam kupywac ciuchy swoim dzieciom :-D . sobie też :-D

brawa dla Iwo za skończone dwa miesiące :ico_brawa_01:

[ Dodano: 13-05-2012, 22:32 ]
a my mamay 3-ciego czerwca komunię a 10-tego chrzest ciotecznej siostry moich chłopców...ile teraz daje sie na komunię??? :ico_szoking:

[ Dodano: 13-05-2012, 22:46 ]
mnie jakoś ludzkie gadania "omijaja" nikt jeszcze mi w niczym nie zwrócił uwagi (pewnie sie mnie boją :ico_oczko: , choc za plecami pewnie nie raz) , ale raz mnie sklepowa z mojego osiedla troszke zirytowała , bo spytała sie czy ja wychodze z moim małym na spacery , bo wszystkie kobiety ktore chodziły w ciązy to ona widzi z wózkami a mnie nie. Normalnie az mi szczęka opadła, ze zwrócila na to uwagę...przecież wychodze codziennie...no cóż zrobic ze nie zabieram Patryka na zakupy do sklepu w ktorym ona pracuje. I to ze wole iśc nad rzeke, do lasu lub posiedziec z nim w ogródku. :ico_noniewiem: Aż kusiło mi krzyknąc do niej "a co Cie to obchodzi kobieto!"

Awatar użytkownika
Sajurka
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

14 maja 2012, 07:38

Rybka dzieci urocze, na Zuzie uwielbiam patrzec. Maluszek rosnie. Fajnie tak - 3 dzieci. Musze sie do roboty wziasc :-D

dzwoneczku - dziekuje ;*

Nocka super- a myslałam ze urodze juz. Od rana skurcze, chyba co 15 minut, obesrwuje. No i sluz schodzi nadal.

Sciskam :*

Awatar użytkownika
Sylwia
Beze mnie to forum nie istnieje!

14 maja 2012, 07:47

Sajurka, no to kciukasy trzymam mocno !!!!!

ja znowu zauwazylam na wkłądce, taka przezroczysta kulke galarety duzo tego bylo... gin mi mowil ze czop musi byc rozowy ale jak czytam o tym to niektorzy piszą ze i przezroczysty jest....wiec nie wime co o tym myslec...

Awatar użytkownika
Sajurka
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

14 maja 2012, 10:39

Sylwia, ja to juz nie wiem nawet czy u mnie to czop czy sluz z krwia ktory swiadczy ze sie szyjka rozwiera.

a tak wogole to ja tydzien temu byłam juz na porodowce ;) były skurcze regularne, lewatywe zrobili,umeczyłam sie i ustało wszystko. Wypisałam sie. Rozwarcie miałam na 2- 3 cm. ;) no i szyjka miekka, skrocona z lekka 50 %.

Teraz obiecałam sobie ze jak skurcze sie zaczna zanim pojad e- czekam w domu i obserwuje tak do 3 godzin. A 2 napewno

Awatar użytkownika
Asieńka86
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

14 maja 2012, 12:33

hejka :ico_haha_01:
Sylwia mój czop wcale nie był różowy.. odszedł w 2 fragmentach- w jednym było krwi tyle że trzeba było się bardzo przyjrzeć :ico_noniewiem: trzymam kciuki aby coś się rozkręciło :-D
Sajurka mi ginka mówiła że do szpitala mam jechać dopiero gdy będę mieć regularne skurcze przynajmniej 2 godziny, maksymalnie co 5minut.. a wcześniej nie ma co bo właśnie ponoć mogą przestać albo mogę jeszcze siedzieć na porodówce wiele godzin.. ale mocno trzymam kciuki aby to było już :-)
dzwoneczku u nas chrzestni na komunię dają ok.1000zł :ico_szoking: a pozostali goście ile chcą, ale minimum to tak 200zł :ico_noniewiem:
Pozdrawiamy :-)

Awatar użytkownika
Sylwia

14 maja 2012, 12:41

Asieńka86, a no widzisz :)
oby sie rozkreciło :) mala uparta jak osiolek ... a wasz szynio juz prawie miesiac :ico_szoking: ale ten czas zapitala rany !! :) Asienka pokaz nam foto synka :)

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

14 maja 2012, 12:53

a my mamay 3-ciego czerwca komunię a 10-tego chrzest ciotecznej siostry moich chłopców...ile teraz daje sie na komunię??? :ico_szoking:
Chyba różnie to bywa, ja jestem zdania, że daję tyle na ile mnie stać. Jak moja siostra posyłała dzieciaki do komunii rok i dwa lata temu to dostały po zegarku - prawie po 200zł kosztowały, były szczęśliwe bo to ich jedyne prezenty były. Jak byliśmy w zeszłym roku u kuzynki córki to 200 zł włożyliśmy, a teraz jak mój chrześniak 6 maja miał komunię to 500 zł. Ja i tak uważam, że lepsze są prezenty niż kasa, bo kasa się rozleci a prezent zawsze zostanie. Ja już rozdysponowałam po gościach co chciałby Cezary na chrzest, będzie wiadomo zawsze że to prezent od ciotki czy od wuja a z kasą to co ja bym mu miała kupić, chyba że do banku wpłacić, ale to też w sumie niemądre dzisiaj bo pieniądz szybko traci na wartości.

Awatar użytkownika
Sylwia

14 maja 2012, 12:55

biniu_s, masz racje ... lepiej kupic prezent niz dawac pieniadze.... bo prezent zostanie na lata, a pieniadze pojda na byle co :)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

14 maja 2012, 13:24

sajurka - dzieki za mile slowa i do roboty kobietko :-D Nam w 6 lat udalo sie 3 machnac :ico_oczko:

No i trzymam kciuki,zeby sie rozkrecilo na dobre :ico_sorki:

dzwoneczek - w szoku jestem,ze tak cie wprost zapytala ekspedientka o spacery :ico_szoking: Ja bym jej powiedziala,ze mi sie nie chce i dziecko na balkonie trzymam :ico_oczko:
a pieniadze pojda na byle co :)
- albo rodzice wezma sobie,zeby koszty pokryc :ico_oczko:

Ja stawiam za miesiac mojego Szymusia :-D
Obrazek

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”