Awatar użytkownika
ML
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

23 cze 2007, 12:33

Iza- spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe :ico_tort: :ico_prezent:

dziewczyny - dzisiaj muszę ogarnąć trochę mieszkanie. Dosłownie jest taki bajzel, że aż wstyd :ico_wstydzioch: . No cóż lecę :ico_prasowanko: , :ico_duzepranko: , :ico_odkurzanie: ,

Awatar użytkownika
karolas
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 cze 2007, 12:47

HARE no jestes wielka gratulacje ze sie nie poddałas w końcu kobieto tobie tez sie cos od zycia nalezy a te nasze pociechy to juz sa niezłe aparaty i umieja nas owinac sobie wokół palca takze nie mozemy im sie dac i stac sie ich niewolnikami hi hi hi w koncu musza wiedziec ze to do nas nalezy ostatnie słowo BRAWO KOCHANA :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Własnie ja zapomniałam Ci mówić ze najlepiej wychodzic na spacery nie od razu jak wstanie i jest wypoczety bo za chiny nie ulezy to zrozumiałe ale jak np. sie obudzi w domku, niech sie pobawi, wymeczy z 1 godzinke 1,5 godz. czy nawet dwie i hop na spacer to zobaczysz jak chętnie bedzie spał hahahaha sam bedzie sie garnął do spania po mekach zabawy poczekaj poczekaj, no i trzeba tez powiedziec ze nie zawsze tak cudnie bedzie, a mi Amelka tez nieraz szopki odstawia jak idziemy na spacer najedzona wybawiona i zdaje mi sie ze to juz kiedy powinna sie kimnac a ona wyjedzie z klatki schodowej zobaczy kilka promyków słonka i zaczyna sie drzeć no i co wtedy robię???-NIE NIE NIE WRACAM SIE DO DOMKU twardo jadę dalej, ludzie sie patrzą komentuija" ojjeejjjku jejku co sie dziecku dzieje " a ja to mam gdzies bo wiem ze nic jej sie nie dziej, przekładam ja na jeden bok, ryczy!!! na drugi ryczy!!! to przykladam pieluche tetrowa przy buzce-ona ja sobie na twarz zagarnia i po chwili ma odlot hahahaha-to mój sprawdzony sposób na potwora.
No ale najlepiej to własnie wyjezdzac na spacery jak jest juz dziecko zmeczone to wtedy najlepszy czas na drzemke we wózeczku hi hi, ja własnie tak musze dzis zrobic i wycyrklować bo mąz przychodzi ok.15.00 z pracy a na 16.00 mamy jechac do mojego dziadka na imieniny wiec musze ja przetrzymac i zabawic az do tej ok.15.30 dopóki nie wyjdziemy zeby mi w domku nie padła tylko własnie we wózku i zeby w tramwaju spała no mam nadzije ze bedzie oki.naogół sie sprawdza.
Ale cieszę sie bardzo ze tobie sie zaczeło udawac z Kubusiem i ze rady nas wszystkich pomagają no widzisz mówiłam Ci warto t zaglądac badzmy razem hura!!! :ico_brawa_01: :ico_buziaczki_big:
IWONA77 jak mi Amelka sie wierci i marudzi nieraz po kapieli to jabiore na ręce jak pisze HARE i poczekam az sie uspokoi po czym od razu odkałdam nie czekam az mi na rekachzasnie, trzymam tylko zeby sie uspokoiła a zasnąc to juz musi w swoim łozeczku nie ma ze nie :ico_nienie: -tylko nie myslcie ze ja jakas hetera jestem hahhhahaa, no i tak to własnie wyglada ale na ogół zasypia sama, kreci sie na wszystkie strony swiata, walczy ze swoja pieluszką tetrową i tyle az patrżę a ona spi

Awatar użytkownika
qunick
Jestem najmądrzejszy na forum!

23 cze 2007, 13:36

Dziewczyny a ja jakoś nigdy nie wyciągałam Niny z łóżeczka jak marudziła i nawet dość mocno płakała. tylko ją brałam za rączkę, głaskałam po główce i śpiewałam.I zasypia rzeczywiście w łóżeczku i ze smokiem. Ten smok to jednak wynalazek. Zuzia nie używała ale za to wisiała przy piersi non stop a Ninie dałam w szpitalu smoczek bo tak to ssała mój palec(!) i jej spasował. Dla mnie to wytchnienie. Teraz np zasnęła w wózku przed domkiem bez wożenia i kołysania- mąż kosi trawkę to ją usypia .

Awatar użytkownika
Iwona77
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

23 cze 2007, 18:20

HaRe, karolas, postaram sie tak robic, bo go tak ciagle wozic w tym łozeczku to troche czasu szkoda a poza tym jak gdzies pojdziemy to nie wszedzie z wozeczkiem i co wtedy

Karolas
Patrus jak sie urodził to wazyl 3150 wiec niewiele, twoja Amelcia z tego co pamietam to chybas cos ok 3500 no ale my z mezem to raczej szczupli jestesmy(nie to zebyscie wy do grubych nalezeli) i w rodzinie tez nie ma ludzi otylych wiec raczej nie ma po kim byc pulpet, a poza tym to ja nawet jak utyje to i tak szczuplo wygladam bo mam chude kosci i mysle ze on tez takie moze miec, tylko na szczescie chyba wzrostu nie bedzie mial po mnie bo stope to ma wlasnie jak Kataledajki Bartus wiec chyba ze wzrostem do tatusia sie wrodzi (mam nadzieje :))

[ Dodano: 2007-06-23, 18:44 ]
Dziewczyny czy ktorejs dzidzia spi pod kołderka, bo ja ostatnio wyciagnelam i okazalo sie ze ona cale łozeczko wypelnia a nawet wystaje,jest ogromna chyba dla 2-3 latka, nie wiem jakby ja tam ułozyc w tym lozeczku,to chyba na jaks mala kanape jest, a wy jaka macie?

HaRe
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

23 cze 2007, 19:07

Dziś też byliśmy na spacerku i pięknie spał w wózeczku. SUPER! :ico_brawa_01: Co prawda ryksa przez całą drogę do parku ale co tam . Warto!
Iwona77, Kuba śpi pod kołderką ale taką na wymiar łóżeczka. Ja mam większe bo 140 na 70. Może kup mniejszą? albo pozawijaj jakoś pod materacyk robiąc mu taką "budkę", przynajmniej swobodnie będzie sobie fikał nóżkami.

Zabieram się za mycie naczyń.

Awatar użytkownika
qunick

23 cze 2007, 20:08

A tak wygladało dziś nasze kąpanko:
Obrazek

[ Dodano: 2007-06-23, 21:01 ]
HaRe, fajnie że udał się spacer! :ico_brawa_01:
Iwona77, ja przykrywam Ninę kocykim takim nieduzym bo kołderka też była ogromna poza tym wydawało mi się że było jej za ciepło.

Lutówki teraz sobie mysle ze moze zamiast maty warto było lezaczek zamówić u chrzestnej alej już po ptakach... Cóż...
Kurcze normalnir wpadam w nerwice: jjak nadchodzi wieczór to już mnie zołądek zaczyna boleć zeby się coś nie wydarzyło...Głupia jestem , wiem. Może znacie sposób żeby jakoś poukładać ta nerwy ?

Awatar użytkownika
Magdzinka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

23 cze 2007, 21:34

Spotkałam się dzisiaj z Madzią22 w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Było to dość krótkie ale miłe spotkanie mimo, że w takich szpitalnych okolicznościach.

Dziewczyny trzymajcie kciuki za małą Lenkę, żeby zupełnie wyzdrowiała i była szczęśliwa, no i za Madzię22 - naszą dzielną mamę. Ja naprawdę ją podziwiam, że sobie tak świetnie radzi, a przyjeżdża tutaj ponad 300km, a ja np różnych poradni specjalistycznych mam na pęczki w pobliżu i jeszcze często narzekam :ico_wstydzioch:

Iwonka super, że też wkleiłaś fotki Patryczka - miło było sobie przypomnieć jak wyglądał, bo mi twój synek bardzo bardzo się podobał jak był taki malutki, nie mogłam sięnapatrzeć :ico_brawa_01:

HaRe :ico_brawa_01: brawa dla was , że udały się nareszcie spacerki z wózkiem :ico_brawa_01: teraz może być tylko lepiej i będziesz miała z tego przyjemność :-)

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 cze 2007, 22:15

Witanko!

Karolas Brawo! Fajnie, że udało Ci się wyrwać Kminka! Napisałam do Bluszczyka, zobaczymy czy się odezwie!

Kminek Fajnie, że się odezwałaś! Cieszę się!

HaRe :ico_brawa_01: No to gratulacje! Tak dalej! Ja dzięki namowie i dopingowi Izy "udobruchałam" mojego małego łobuziaka i teraz też ładnie zasypia w łóżeczku!

Magdzinka Pewnie, że będziemy trzymać kciuki za Leneczkę i jej mamę Madzię22 bo to świetne dziewuszki i dają sobie na pewno radę! Trzymajcie się kochane!

Iwona Twój synek rośnie jak na drożdżach!

Popstrykałam super fotki na cyfrówce małemu, Tomkowi i sobie! Tyle tylko, że brat przesłał, je z aparatu na swój komp a ma wirusa ale mam nadzieje, że uda się je odzyskać i zaraz je powklejam, bo te co mam teraz to są fatalnej jakości bo z komórki! Ale grunt, że są wogóle!

[ Dodano: 2007-06-23, 22:20 ]
PS. Ma może któraś program do zmniejszania zdjęć albo stronę internetową?

[ Dodano: 2007-06-23, 23:32 ]
Czytam kolejna turę „starego forum” i teraz jestem na etapie poznawania płci na USG ! Czytam właśnie jak Karolas wróciła od gin i na 85 % potwierdzone zostało, że dzidziuś to będzie dziewczynka! Hihih … A tak szczerze powiedziawszy to chyba tylko ja jedna nie znałam płci dziecka, prawda? I chyba jednak mam dobrą intuicje i wyczucie, bo od początku pamiętam, że wiedziałam, że w brzuszku będzie chłopczyk!

[ Dodano: 2007-06-23, 23:35 ]
Cytuję tekst Karolasa do Mirell: "no nareszcie jestes! G R A T U L A C J E ! :), NO TO SIE PEWNIE USPOKOIłAS CO? A JAK CI LEKARZ MóWIł O TYCH NARZąDACH PłCIOWYCH U CHłOPCA TO JAKBY TO MIAłO NIBY WYGLąDAC? BO PISAłAM WCZESNIEJ ZE U NAS TEZ DZIEWCZYNKA ALE JA TO TAKI NIEDOWIAREK JESTEM OPISZ SZYBKO JAKA JEST RóZNICA I CZY KONKRETNA BO MNIE TYLKO NURTUJE CZY OBY SOBIE NOZKAMI NIE PRZYGNIOTłA JąDEREK A TAK TEZ WIDZIAłAM DWIE KRESECZKI I SZPARKE NA SRODKU:) "

Gdzieś był jeszcze fajniejszy jak Karolas wróciła od ginekologa i jej powiedział, że to dziewczynka, ale nie mogę go znaleść, jak znajdę to wkleje bo jest naprawdę bombowy! :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-06-23, 23:38 ]
Ale się rozpisałam ! Ale ide już spać bo już RANYYY !!!! 23:37 :ico_olaboga: :ico_puknij: Masakra! Ale się zasiedziałam!

Awatar użytkownika
karolas
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 cze 2007, 09:01

MALGOSIA hahahahahha moze lepiej nie szukaj tego innego postu bo ja się wtydze :ico_wstydzioch: ze taki niedowiarek i takie głupotki wypisywałm hahahahhaa moze niech te moje posty sobie obrastaja kurzykiem tam na starym forum hi hi hi, a zresztą co mi tam tak myslałam i czułam marzyłam o córci i byłam pełna obaw czy to napewno ona bo na jednym z usg lekarka podsuneła mysl ze nieraz dzieci przygniataja sobiejaderka nózkami i widac ze to dziewczynka a przy porodzie zong hi hi hi ale jak widac Amelcia jest w całej okazałości.
A pamietasz jak z początku były podejrzenia o blizniaki? tez tam gdzies to pisałam a w ogóle to w dzien kiedy ty poraz pierwszy weszłas i załozyłas nasz wątek ja byłam u ginekologa potwierdzic ciaze

HaRe
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

24 cze 2007, 09:40

karolas, śniło mi się dzisiaj że się spotkałyśmy i miałaś 3 dzieci :-D Oprócz Kacpiego i Amelki jeszcze jedno malusie. Pomagałam ci je nieść :-D a szłyśmy do szpitala odebrać jeszcze jakieś Twoje dokumenty hehehe.
No nieżle!
Zaraz przyjadą moi rodzice.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”