szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

16 gru 2007, 18:45

Zulcia, ja problemów z włosami na szczęście nie mam. Miałam przed ciążą, ale na szczęście zdążyłam je podleczyć (polecam Quinoral).
Teraz włosy są w o wiele lepszym stanie.

[ Dodano: 2007-12-16, 18:06 ]
Maluch postanowił rozpocząć dwudziesty tydzień kopiąc matkę :)
Wczoraj wyraźnie dostałam kopa. Teraz czekam aż Michał wróci z W-wy, żeby znów zjeść kawałek czekolady i pokazać tacie jak to jest.

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2007, 19:18

szczako, to super :ico_haha_02: A czekolada dobrze działa na kopniaczki?To też muszę skonsumować :ico_oczko: Może mój leniuszek też da znać pokaźnym kopniaczkiem.

[ Dodano: 2007-12-16, 18:23 ]
Zobaczcie jakie ładne
Obrazek

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

16 gru 2007, 19:24

Zulcia, przeczytałam wczoraj, że najlepiej czuć, jak się zje coś słodkiego, a po 15-20 minutach położy się na lewym boku.
Ja się nie kładłam, ale czekoladę zjadłam :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2007, 19:30

K@tka to są moje życzenia świąteczne dla Ciebie i Męża
Obrazek

[ Dodano: 2007-12-16, 18:31 ]
szczako, to zaraz zmykam po coś słodkiego :-D

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

16 gru 2007, 21:38

zulciu ja też nie mam z włosami problemów,ale pamiętam jak mi wypadały po synu zaraz po porodzie tak, ze poduszka była wyścielona moimi włosami :ico_olaboga: -szok
po jakimś czasie przestały i tak jest odpukać do dziś dnia :ico_oczko:

Szczako też czytałam a i słyszałam,że zjedzenie czegokolwiek słodkiego pobudza nasze maluszki do ruchów hehe,nie ma to jak słodki smak i dzidzia odrazu radosna hehe :ico_brawa_01:

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 gru 2007, 21:48 przez emalia30, łącznie zmieniany 1 raz.

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

16 gru 2007, 21:42

witajcie kochane...ale sie rozpisalyscie :ico_brawa_01: lubie sobie was poczytac :ico_brawa_01:
zulciu, slyszalam ze pod wplywem hormonow w ciazy wlasnie wlosy, paznokcie i skora ulegaja poprawie :ico_noniewiem: a po ciazy wlasnie odwrotnie :ico_noniewiem:
ja problemow z wypadajacymi wlosami nie mam, ale tez nie widze jakiejs poprawy wlosow czy cery (jedynie paznokcie)...wypadanie wlosow moze byc spwodowane ... hmm... stresem (?)
emalia piekna choineczka...moja jeszcze schowana...czeka na ... wolna chwile meza, bo ostatnio to mu na wszystko brakuje czasu

szczako ale ciekawostke napisalas z ta czekolada :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dzis przed spaniem wchlone chyba pol tabliczki

a my dzisiaj bylismy na malych zakupach (ja :ico_chory: i z bolaca glowa, ale czasu pozniej nie bedzie... a i problem po sklepach z kapusta kiszona, wiec wolalam kupic za wszasu :-D ) no i kupilam piekny komplecik talerzykow specjalnie na wigilie no i na nowe gniazdko przy okazji ... jutro wkleje wam foteczke :ico_oczko:

Zulciu, szczako... nie dawaly mi spokoju te tygodnie ciazy... :ico_puknij: i znalazlam kalendarzyk wg ktorego mozna obliczyc ktory to tydzien na podstawie daty porodu... jak jestescie zainteresowane, to prosze bardzo :ico_oczko: : http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79337.html

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

16 gru 2007, 22:04

Widzę, że dzisiaj wszystkie majóweczki będą się czekoladą obżerać :ico_oczko:
MONIKAB fr, z tego kalendarza, który wysłałaś wynika, że dwudziesty zacznę jutro. Czyli moje obliczenia spieszą się o 3 dni. Niewiele :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2007, 00:16

Monisiu,fajny ten kalendarzyk,można sprawdzić co u dzidzi i jakiego samopoczucia się można spodziewać.A co do tych włosów,to ja w ciąży z Zuzią też miałam mocne i gęste,dopiero po porodzie pod wpływem hormonów mi wypadały.A teraz jak myję włosy to w wannie pełno jest włosów.Nie mam pojęcia czemu.
A ja właśnie troszku zgłodniałam i podgrzewam sobie pizzę (własnej roboty :-D )Martwi mnie jeszcze jedno,przez calusi miesiąc waga stoi mi w miejscu,ale morfologię mam w porządku.a i apetyt mi dopisuje. :ico_noniewiem:
Obrazek

[ Dodano: 2007-12-16, 23:17 ]
Do jutra moje Majóweczki

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

17 gru 2007, 09:10

Obrazek

ja zaraz zmykam do pracy,ale przecież nie mogę nie wpaść na chwilunię i nie pożyczyć wam kochane majóweczki miłego dnia :-D

co do kalendarzyka tego to wg niego mam 17 tydz a dokładnie wg moich wyliczeń będę go miała dopiero w czwartek :ico_noniewiem:

Obrazek

Obrazek

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

17 gru 2007, 11:53

Mnie Maluszek postanowił dzisiaj obudzić przed 6. Nie są to jakieś mocne kopniaki jeszcze, ale z moim płytkim snem, to wszystko mnie budzi.
Wróciliśmy właśnie od lekarza. Morfologia super. Pani doktor się zachwyca moimi wynikami. Hormony tarczycy już w normie, więc nie muszę chodzić na USG. Ciśnienie znów na granicy, ale wiemy już, że u mnie to efekt białego fartucha, więc nie panikujemy. Nadal mam kontrolować w domu i tyle.
Troszkę obejrzeliśmy Malucha na USG, ale na tym ginekologicznym, więc nie było go dobrze widać. Rączki miał przy główce, więc rośnie myśliciel, po tacie ;) Na hasło pani doktor, że ma długie ładne nóżki, Michał od razu powiedział, że to "po żonie". Serduszko sobie bije, nóżki trzyma razem, więc nie dało się podejrzeć płci. W jednej chwili coś tam machnął i pani doktor powiedziała, że nie widzi "wystających elementów".
Nie podglądaliśmy za długo, bo chyba sobie spał z rączkami przy buzi.
Następne USG z oceną ciąży mamy 15 stycznia, na porządnym aparacie, więc wtedy może nam nóżki rozłoży.
Główkę miał dzisiaj po drugiej stronie, co bardzo zdziwiło Michała, bo przecież "ostatnio leżał w drugą stronę" :lol:

A rano po raz pierwszy w życiu leciała mi krew z nosa. Przez chwilę tylko, ale mam "pierwszy raz" za sobą.

Zulcia, wagą się nie martw. U mnie stała w miejscu dłużej niż miesiąc. A też wszystkie wyniki miałam w normie. Taki nasz urok :)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”