Awatar użytkownika
asiula_o
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

20 sie 2008, 20:13

Blumek wszystko bedzie dobrze!!!Odpoczywaj jak najwięcej, nawet sobie ustaw poduszke lub cos pod nogi, aby jak najmniej obciążąć szyjkę. Nie opieraj rąk na górze brzucha, bo to tez obciążą szyjkę. Glowa do góry!!

Awatar użytkownika
Anetka29
maniakogadacz
maniakogadacz

20 sie 2008, 21:47

blumek wszystko będzie dobrze!!! stosuj się do zaleceń lekarza i będzie ok, głowa do góry

kili witam serdecznie! :-) fajnie że nas tu coraz więcej :ico_brawa_01:

ja dzisiaj dostalam wielki karton ciuszków :-D :ico_brawa_01: tak się cieszę :ico_brawa_01: . jutro mam wolne pracy to będę prac, przeglądac i komode musze opróżnic, bo stała pusta ale ostatnio już tam nakładłam jakiś ciuchów ciążowych za małych i pościel
tak naprawde to niewiele ciuszków muszę dokupic, ale to dobrze pieniążki przydadzą się na wiele innych rzeczy :ico_oczko:

ale mój bobasek wypycha się z lewej :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ja do mojej gin ide za tydzień, ale naraze mam pozytywne mysli i oby tak dalej :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-08-20, 21:50 ]
blumek pytałaś otatnio czym się zajmuje - jestem księgową :-)

Kili
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

21 sie 2008, 07:37

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie :)
Betka -też mam termin na 20 listopada :) Do końca listopada na pewno się wyrobimy:)

U mnie będzie dziewczynka. Nieźle mi już w brzuchu rozrabia i czasem jak przykłądam rękę to przypływa do niej żeby pogłaskać:) Taki mi pieszczoch w brzuchu rośnie.

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

21 sie 2008, 08:36

Kili, NARESZCIE DZIEWCZYNKA!!!! blumek widzisz Maja ma bratnia dusze!!!
Bo u nas do tej pory tylko jedna cipulindka byla :) No i chyba nie wiemy jeszcze co u Anetka29,

Ale dzis zle spalam. Martwie sie o Blumka. ciagle myslalam zeby ok bylo!!! Sama nawet czulam sie nie najlepiej przez to wszystko. Dotykalam sobie brzuszka nad pepkiem i byl taki miekki a pod brzuszkiem twardo. Ale jak sie obudzialm to tak samo twardy wszedzie :)
czekam na wizyte, oby wszystko bylo ok...

Niby mamy sie nie stresowac podczas ciazy, a tu kurcze wiecej stresow i nerwow niz w normalnym okresie zycia... A w ten wyjatkowy tak sie zamartwiamy :ico_olaboga: Ale zobaczycie wszystko bedzie OK!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 sie 2008, 08:50

Witam się :-)

Wczoraj znów w pracy ale było całkiem miło i przyjemnie :-D Zero nerwowych klientów, dużo układania (czyli to co lubię najbardziej :ico_brawa_01: ) i miła atmosfera. Filipek rusza się prawie cały czas :ico_szoking: Bardzo często Go czuję i coraz mocniej :ico_brawa_01: Kocham te Jego figle w brzuszku.

blumek kochana jesteśmy przy Tobie myślami, będzie dobrze tylko leż tak jak lekarz kazał :ico_pocieszyciel:

Kili witaj serdecznie wśród nas :ico_brawa_01: Wspaniale że mamy na naszym wątku kolejną dziewczynkę :ico_brawa_01: Maja już nie będzie sama. Fajną masz pieszczoszkę w brzuszku, nasz synek jak się przyłoży rękę to lubi w nią kopać żeby mu odpowiadać pukaniem w brzuszek i wtedy nam "odpukuje" :ico_oczko: Taką sobie wymyślił zabawę.

Anetka29 super że tyle ciuszków dostałaś, to zawsze jakieś odciążenie. Ja cały czas czekam aż mi siostra od teściów przywiezie worek ciuszków po swojej Gabrysi. Trzeba będzie je przejrzeć które się dla chłopca nadają :ico_oczko:

Kili
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

21 sie 2008, 10:38

Ja zaczełam się przejmować że to już całkiem niedługo, a i różnie może być np tak jak u Blumek że trzeba leżeć.. Mi często brzuch twardnieje i choć lekarz mówi że ok to i tak się martwie.
Zrobiłam wstępną listę zakupów. Trochę ubrań dostanę po siostry dziecku, ale muszę je przywieść i uprać. Tak że ruszam pełną parą z przygotowaniami.

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

21 sie 2008, 10:48

ale wam dobrze dziewczynki!!! mnie narazie nikt nie proponowal ciuszkow po swoich malenstwach. :ico_placzek: no ale coz... damy rade i bez pomocy innych prawda??

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

21 sie 2008, 11:46

betka, jasne, że dacie rade, ja w sumie nie liczyłam, że coś dostane ale ciesze się z tego co już mam, bo to zawsze jakieś odciążenie dla budrzetu..

za jakąś godzinke wyjeżdzamy do Teściów :-) postaram się do Was zaglądać tak często jak tylko się da, ale nie obiecuje... Ogromniaste buziole!!

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

21 sie 2008, 12:08

#ania#, szerokiej drogi. Uwazaj na sibeie i Jasia, no i milego pobuty u tesciow :-) :ico_papa:

poccoyo
Trzy tysiące lat minęło...

21 sie 2008, 12:11

dziewczyny taka jest prawda, że ciuszkó nie trzebana takiego maluszka aż tak wiele... bo przecież w ziemę juz kalory ferki grzeja i na nich ubranka szybko wyschną... pozza tym te najmniejsze rozmiary to po 2tygodniach będą juz za male...
warto miec jakis stroj do lekarza, na wizyty do szczepien, a reszta sie nie przejmujcie
a jak ktos pytac bedzie co wam przyneisc dla maluszka to dajcie im zadanie... np dresik...albo paczka pampersow, albo kosmetyki...
mysle ze warto im samym podsunac pomysl, bo pewnie wiekszosc nie ma pojecia co kupic na pierwsza wizyte dla maluszka... ja pamietam ze to bylo duze ulatwienie dla gosci i dla mnie...
ale to zalezy od rodzaju ludzi... :ico_oczko:

dzis przyszlo juz lozeczko... tak sie jaram ze bym je odpakowala i skrecila i wszystko poukladala...
no ale poczekam jest jeszcze czas...
Ostatnio zmieniony 16 sty 2010, 19:52 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”