Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2008, 13:48

ejustysia, wspólczuje remontow niestety na to tyle idzie kasy :(

kurcze co do tych wodow plodowych ja slyszalam ze lepiej jak ich jest wiecej niz mniej

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

05 gru 2008, 15:03

Dora mam nadzieję że to się unormuje.A cukrzyca oby tez sie trochę ustabilizowała
milutka kolczyki sliczne
ja musze zmykac zaraz na zakupy

Awatar użytkownika
Fioletowa Ania
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

05 gru 2008, 16:32

co dzis laseczki porabiacie??
ja cały czas a do tej chwili spędziłam w kuchni robiłam zupę i racuszki :)

Ale teraz już odpoczywam, bo długo stałam i mnie trochę nogi bolą.

ejustysia
współczuje tych remontów ale pomyśl jak potem będzie ładnie i przyjemnie sie mieszkało :) U mnie jak mąż w sierpniu zaczął remont to ja na tydzień wyprowadziłam się do rodziców bo nawet podłogi były zdzierana. Ale jakoś to poszło. Teraz jeszcze nie mamy wszystkich mebli ale z biegiem czasu wszystko sie skompletuje :)

Siostra cioteczna powiedziała mi wczoraj, że da mi wózek i trochę ubrań dla dzidziusia :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 gru 2008, 16:35

milutka204, kolczyki cudne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ejustysia, najgorsze sa wydatki ktorych nie widac :ico_zly: placisz kupe kasy a tak nie bedziesz tego widziala co innego np firanki do pokoju dziecka :-D ja dzisiaj widzialam sliczne ale 360 zl by mni eto kosztowalo :ico_szoking: :ico_szoking: wiec jescze nie oszalalam zeby takie kupowac :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:

mam pytanie do Was jak wyglada wasza wizyta u gina? caly czas piszecie o dlug szyjki, ilosci wod plodowych i juz sama nie wiem czy Wy prosicie gina o rozne badania czy oni tak sami z siebie
ja ma dobrego lekarza wszyscy go bardzo chwala ale ja mam badanie "reczne" :-D no i usg mi robi , moze sama powinna go zaczepic o jakies badania???

[ Dodano: 2008-12-05, 15:37 ]
pewnie jakby mial jakies podejrzenia z cos jest nie tak to by mnie skierowal

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2008, 16:37

adka, ja mam normalną wizyte rozmawia ze mna i tylko bada polozniczo i daje skierowania na rozne tam badania a usg oddzielnie takze za wiizyte place 75 zł a za usg 80 zł

Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

05 gru 2008, 16:40

Ejustysia - te wody sie zbierają jak sie mało wypoczywa ( oczywiscie nie u wszystkich) oraz u kobiet z cukrzycą ciążową, i nie wiem jeszcze dlaczego, ustabilizowac je moge jak poleze nie bede chodzic i dieta bez węglowodanów cukrów.

Adka - U Ciebie najwidoczniej jest wszystko gitara dlatego lekarz nic nie mówi , powód do radości . :-D

Ale słaba jestem po tej diecie , pomarańczka bym zjadła a nie wolno...herbatke mi Tomek kupił owocowa pycha to gorzka nie jest taka zła...ale święta to chyba sie porycze jak zobacze te pyszności :ico_placzek:

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2008, 16:43

Dora, dasz rade ...szkoda ze tak cukrzyca sie pojawila .... ale ona znika czy jak?? zazwyczaj pojawia sie pod koniec icazy kochana masz pecha prawie 5 miesiecy na diecie

Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

05 gru 2008, 16:55

wiesz co z tego co on mi mówił co czytałam i dowiedziałam sie od 2 kolezanek co miały cukrzycę ciążową , odpowiedznia dieta powdouje ze ona szybko mija a przynajmniej po porodzie.
Ten nadmiar wód piszą ze towarzyszy często koietm z cukrzycą i prowadzi do wczesnego porodu.

No nic dieta i poleże jestem dobrej mysli, najważniejsze ze powiedział że Zosia zdrowiutka bez wad i serdeucho jak dzwon :ico_ciezarowka:
Przeżyjemy ...

Połoze sie.
Trzymajcie sie papapa

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2008, 17:52

Moja wizyta trwa przeważnie pól godziny - dlugośc szyjki lekarz bada "ręcznie" takim plastikowym malym sprzęcikiem i mozesz nawet nie wiedzieć, że wtedy wlaśnie to robi bo on to zapisuje tylko w tej karcie co zostaje u niego, ilość wód plodowych lekarz określa na USG i też nie zawsze pisze i informuje, chyba, że jest wszystko ok. Ja przy USG dostaje taka kartkę wydrukowana gdzie lekarz wszystko opisuje, ale wiem, ze nie kazdy to robi bo ten poprzedni konowal co do niego chodzilam to nic mi nie mówil a o zapiskach juz nie bylo mowy. Mój lekarz czasem mi omawia co widzial na USG itp. a czasem daje tylko kartke i już, więc jeśli wszystko jest ok to nie ma sie co martwić - lakarz na 100% wie ile ty masz wód ;)

Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 gru 2008, 21:38

moj lekarz ma u siebie usg wiec robi na kazdej wizycie , mowi mi o wielkosci glowki , wadze , ale wodach nic nie mowi i dlugosci szyjki , przypuszczam ze wszytko jest ok skoro nic nie mowi ,
:ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”