meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

25 sie 2009, 13:35

no dobrnęłam do końca z czytaniem..., ale w sumie same dobre wieści... .
i to najważniejsze :ico_haha_02:
Monika 25 szczególnie Tobie gratuluję... powrotu męża. to ważne dla Was wszystkich... . Musicie być razem!!!
Dorotaczekolada czekamy na wieści i trzymamy kciuki choć ... wiadomo, że wszystko będzie dobrze :ico_haha_02:
dziś ( mam nadzieję, że nikogo tym nie urażę ) pomodliłam się za zdrowie wszystkich dzieciaczków z naszego forum. i wierzę, że będą zdrowe :ico_haha_02:
a co do tego, że więcej dziewczynek się rodzi.... moja babcia mówi, że to dobrze bo znaczy, że wojny nie będzie :-D
u mnie troszkę się popsuło dobre samopoczucie. biorę magnez - 6 tabletek dziennie i no- spę forte. zaczęłam od dwóch tabletek, ale słabo działały i lekarz zwiększył do 3. i teraz mam mniejsze drętwienie brzucha. odczuwam też cały czas ból w pachwinie. mniejszy, ale jednak nie ustąpił. nie wiem dokładnie o co z tym chodzi, ale wiem, że to nie za dobrze.
dzidzia moja jest mało ruchliwa. nie kręci się i nie kopie tak jak wasze dzieciaczki. rzadko ją czuję. w sumie jedynie jak się położę wieczorem lub zjem coś dużego i słodkiego :ico_szoking: mam nadzieję, że się rozkręci i uda się ją poczuć też tatusiowi bo póki co to bez szans.... a zaczyna się już niecierpliwić.
dalej też nie osiągnęłam z tatusiem porozumienia w kwestii imienia. myśli i myśli i jak już coś wymyśli to mi się nie podoba :ico_olaboga:
a czas leci...
w czasie wyjazdu ( tym razem byłam na dalekich mazurach w okolicach Olecka i miałam cudowną pogodę na szczęście ) zaszalałam troszkę z drobnymi zakupami ubraniowymi. wróciłam do Warszawy z 3 sukieneczkami i dwoma sweterkami :ico_wstydzioch: a w domu czekałam już na mnie paczka z cudownymi ogrodniczkami jeansowymi w rozmiarze 62!!! superowe :ico_haha_02:
muszę teraz zerknąć jeszcze na 1 stronę, która była uaktualniana... jeszcze jej nie widziałam... póki co pozdrawiam wszystkie :ico_ciezarowka:

[ Dodano: 2009-08-25, 13:44 ]
no i zobaczyłam 1 stronkę. świetny pomysł :ico_haha_02:
gratuluję pomysłodawczyni.... i prośbę mam zarazem. barbapuppa mi się termin przesunął na 20. zaczynałam od 24... a teraz już mam datę na 20.
20 grudzień napisał lekarza, a mówił nawet 18. poproszę zatem datę na 20-12 :-D
póki co mam wskazania na cesarkę. a jak tak będzie to dzidzie wyciągną z brzuszka i tak ze dwa tygodnie wcześniej.
także mam nadzieję, że na święta będziemy już w domku:)
życie płata jednak czasem różne figle... sporo myślę teraz o tym ,że mnie moja mama urodziła na koniec 6 miesiąca, mam nadzieję, że nam wszystkim uda się spokojnie dotrwać do grudnia! tego życzę Wam i sobie :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 sie 2009, 13:45

meg, super, że wyjazd się udał, zwłaszcza, ze okolice w których byłaś są piękne :-D
Zmartwiłaś mnie trochę bólami, ale jesteś pod opieką lekarza, więc wierzę że wszystko będzie dobrze. Tylko staraj się bardziej oszczędzać.
Co do imienia, to rzeczywiście czasem jest problem by dojść do porozumienia. Ale spokojnie masz jeszcze ponad 3 miesiące na decyzję :-D
Moja niunia tez jest najbardziej aktywna jak leżę (czyli prawie cały czas), zwłaszcza gdy położę się na boku. Nie martw się, Twoja też się wkrótce rozkręci :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 sie 2009, 14:35

dorotaczekolada dzień się kiepsko zaczął ale na pewno się dobrze skończy.
dziś ( mam nadzieję, że nikogo tym nie urażę ) pomodliłam się za zdrowie wszystkich dzieciaczków z naszego forum. i wierzę, że będą zdrowe
ohh to dobrze, sama miałam ochotę to zrobić ale może Ty masz większe zasługi więc dziękuję. Mam nadzieję, że zdrówko Ci się poprawi.
zaszalałam troszkę z drobnymi zakupami ubraniowymi. wróciłam do Warszawy z 3 sukieneczkami i dwoma sweterkami
no i świetnie :ico_brawa_01:
życie płata jednak czasem różne figle
to prawda ale trzeba myśleć pozytywnie bo wszystko będzie dobrze :-)

Mój maluszek kopał przy śniadaniu a teraz cisza....czasem ma taki leniwy dzień że Go/Ją proszę o kopniaczka a tu nic.

Wróciłam ze sklepu, kupiłam filet z dorszyka i będę robić z ziemniakami w parowarze...ciekawe jak wyjdzie :-)

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 sie 2009, 16:07

Niunia strasznie dziś się wierci, na szczęście tak koło pępka więc to bardzo przyjemne :-D Przed obiadem tak się wypięła, że miałam śmiesznie zniekształcony brzuch z taką wysepką po jednej stronie :ico_haha_01: No a wczoraj przy dziadkach to tak spokojnie siedziała i nie chciała pokazać, na co Ją stać :ico_oczko:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 sie 2009, 16:35

Przed obiadem tak się wypięła, że miałam śmiesznie zniekształcony brzuch z taką wysepką po jednej stronie
Shiva ja mam tak rano jak się budzę, bo przeważnie śpię na lewym boku i tam maluszek się układa...taką mam kulkę w boku :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

25 sie 2009, 18:09

dorotaczekolada, to czekamy na wiesci :ico_sorki:

anusiek, dzieki,dzis juz ok :-D
pomodliłam się za zdrowie wszystkich dzieciaczków z naszego forum. i wierzę, że będą zdrowe :ico_haha_02:
- dziekuje Ci bardzo :ico_sorki:

No i fajnie,ze wyjazd sie udal :ico_brawa_01:

A ja mysle o jutrze i mnie nerwy zjadaja :ico_olaboga:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 sie 2009, 18:52

ja po wizycie i...nonono
doslownie
porazka totalna. lekarka ani slowem sie nie odzywala,na pytanie czy dzidzia duza rzuca tekstem "taka jak powinna byc" :ico_zly:
nawet zdjecia rzadnego nie dostalismy :ico_placzek:
plci sie nie dalo okreslic bo dzidzia zle sie ulozyla...
wiec paskudny dzien konczy sie okropnie. :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

25 sie 2009, 20:05

dorotaczekolada , nie przejmuj się najwazniejsze ze dzidzia jest zdrowa , a plec pewnie poznasz przy nastepnej wizycie :-) , ja nie moglam zobaczyc buzki mojej coreczki , bo caly czas lezala tak ze tylko nonono byla widoczna , ale lekarz powiedzial ze przy nastepnej postaramy sie zobaczyc , wiec moze warto isc do innego ginekologa na usg ,ktory bedzie bardziej serdeczny :ico_haha_01:

barbapuppa , narazie staramy sie zaczac wszystko od nowa , wiec poswiecamy sobie caly wolny czas , aby na nowo stworzyc zwiazek , teraz mozemy sobie na to jeszcze pozwolic bo juz za pare miesiecy nasze zycie bedzie podporzadkowane malej istotce :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 sie 2009, 20:14

dorotaczekolada, bardzo mi przykro, że trafiłaś na takiego niemiłego lekarza. To jest jej obowiązek by Ci wszystko wytłumaczyć :ico_zly: Ale głowa do góry, następnym razem dzidzia ułoży się dobrze i płeć będzie widoczna. Głowa do góry, najważniejsze że dzieciątko zdrowe. :-)

iw_rybka, do jutra już niedaleko, na pewno się wszystko dobrze ułoży.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

25 sie 2009, 20:25

dorotaczekolada, co za dziadoski lekarz :ico_zly: No ale plec nie wazna,wazne,ze dzidzia zdrowa.Ja bym wiele dala,zeby w zeszla srode dowiedziec sie,ze dzidzia zdrowa,mniejsza o plec :ico_placzek: I zdjecia dostalam az dwa - ale tylko tego czego w glowce :ico_zly:
iw_rybka, do jutra już niedaleko, na pewno się wszystko dobrze ułoży.
- mam taka nadzieje :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”