dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 sie 2009, 20:33

nawet ja nic nie widzialam bo babka ten monitorek tylko do siebie przysunela :ico_placzek: porazka :ico_zly:
moj maz teraz na jazdach,konczy o 21 to po niego wyjde... i zaraz lulu bo padnieta jestem :ico_chory: podly dzien dzis
iw_rybka, bedzie dobrze,zobaczysz :-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

25 sie 2009, 21:25

dorotaczekolada, glupia jedza i tyle,pewnie od rana w robocie i na Tobie sie skupilo :ico_olaboga:

Przytul sie do mezusia i smutki zniknal :ico_oczko: Tak sobie pomyslalam,ze jesli u mnie potwierdzi sie,ze bede miala coreczke,a Tobie trafi sie drugi synek,to wysle ci ciuszki po naszym Jedrulku.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 sie 2009, 22:30

Dziewczyny mam SYNKA!
zdrowy chłopiec pan doktro powiedział że nie widzi niczego niepokojącego, wszystko jest dobrze i że chłopiec na 100%
Będzie Piotruś
jaka ulga!

dorotaczekolada ważne że dzidziuś zdrowy. Choć przykro mi że nie mogłaś Go/ Jej zobaczyć :ico_noniewiem:
Ja bym wiele dala,zeby w zeszla srode dowiedziec sie,ze dzidzia zdrowa,mniejsza o plec
dowiesz się tego jutro. To tylko kwiestia czasu, wierze że tak będzie. Tak samo jak z moim synkiem Twoja córcia będzie zdrowiutka.

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

25 sie 2009, 22:31

kurcze tak to jest z tymi lekarzami. ja miałam podobną sytuację przy usg w 13 tygodniu. nic nie widziałam i praktycznie nic się nie dowiedziałam... . rozczarowana byłam okropnie bo samo badanie mało też nie kosztowało.... . trwało też krótko. koleżanka w innej placówce miała badanie, które trwało 40 minut. i ona widziała wszytko, wszystko też jej wtedy lekarz pokazał i opisał... człowiek a człowiek. niestety.
poszłabym chyba do innego lekarza raz jeszcze.
nie dla zaspokojenia ciekawości, ale dla lepszego samopoczucia swojego a tym samym i dziecka.
ale prawdą jest, że najważniejsze jest to, że dzidzia zdrowa.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 sie 2009, 22:34

meg mnie badanie kosztowało 400 pln
taka cena w Warszawie.
Nie żałuję bo kasa i tak się rozchodzi a zostałam normalnie potraktowana.

Czytałam na necie że lekarz niemiły, nic nie mówi, że gbur...a był miły, wszystko tłumaczył, pytał o szpital, polecał itp.

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

25 sie 2009, 22:36

Anusiek pisałyśmy w tym samym czasie!!!
GRATULUJĘ SYNKA!!! mamy zatem kolejnego chłopca :-D Piotrusia :ico_haha_02:
ściskam zatem mocno i dobrej nocy... wiem, że będzie ciężko usnąć. ja jak się dowiedziałam, że pod sercem mam córeczkę nie mogłam przestać się uśmiechać, aż policzki mnie bolały. to był jeden z piękniejszych dni w ciąży.
z chłopca cieszyłabym się tak samo... chciałam po prostu wiedzieć kim jest moje dziecko :ico_haha_02:
dobrej nocy :-)

[ Dodano: 2009-08-25, 22:37 ]
Anusiek, nie wiem czy nie byłyśmy w tym samym miejscu, może Finlandzka na Saskiej Kępie?

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 sie 2009, 22:39

Anusiek pisałyśmy w tym samym czasie!!!
:ico_haha_01:
GRATULUJĘ SYNKA
:ico_brawa_01: dziękuję
z chłopca cieszyłabym się tak samo... chciałam po prostu wiedzieć kim jest moje dziecko
tak jak ja z dziewczynki :-) też chciałam wiedzieć już mój mąż nie będzie do brzucha mówił "dzidziuśku" :ico_oczko:

kolorowych snów :-) będę zasypiać szczęśliwa :-) mam tyle energi że mogłabym urządzić już mu pokój :-D

[ Dodano: 2009-08-25, 22:40 ]
Anusiek, nie wiem czy nie byłyśmy w tym samym miejscu, może Finlandzka na Saskiej Kępie?
tak dokładnie

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

25 sie 2009, 22:48

tak myślałam, byłyśmy zatem w teoretycznie najlepszym miejscu :-D
mam do nich duże zaufanie, na kiedy ustalili Ci termin? w którym szpitalu chcesz rodzić?
ja już wybrałam- bielański. Finlanadzka to głównie lekarze z tego szpitala. zapisałam się już też do nich do szkoły rodzenia.
dobrej nocy raz jeszcze :-D

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 sie 2009, 22:58

meg nie wiem co do wyboru szpitala. Myślałam o Żelaznej lub Inflandzkiej (z polecenia)
Lekarz powiedział mi dziś, że może być problem z łóżkami...bo dużo porodów będzie. I trochę mnie to martwi bo się boję że mnie odeślą albo będę rodzić z kimś a chciałam intymnie z mężem...

A termin ustalił mi na 29. 12
wcześniej miałam 31. 12

kolorowych snów :)

barbapuppa
Trzy tysiące lat minęło...

25 sie 2009, 23:58

pierwsza stronka po kolejnej aktualizacji, póki co 6:2 dla dziewczynek i faktycznie na "wojnę" się raczej nie zanosi, hihi
gratuluję pozytywnych wyników USG, czyli zdrowych maluszków, bo to przecież najważniejsze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
podziwiam cię dorotaczekolada że masz jeszcze cierpliwość do swojego lekarza, bo ja to bym taką awanturkę odwaliła, że pewnie wszyscy by skakali potem, a zresztą jest tylu fajnych ginekologów, więc może warto zmienić i mieć spokojną ciążę
ja chodzę do przychodni, a nie prywatnie, ale lekarz jest super i powiem Ci, że wiele moich koleżanek do niego jeździ z drugiego końca Krakowa, albo i z poza, bo jest naprawdę OK
może nie jest zbyt wylewny, ale bardzo fachowy i rzetelny i odpowiada szczerze na każde pytanie, a USG jak ktoś chce to też super tłumaczy
i wierz mi, że fotka, zdjęcie dziecka, pleć są bardzo ważne tak naprawdę przy pierwszej ciąży, potem się tak bardzo do tego nie przywiązuje znaczenia (choć postęp jest i fajnie zobaczyć dzidzię, nie przeczę), najważniejsze że dzidziuś dobrze się rozwija, jest zdrowy i z tobą wszystko OK, póki co głowa do góry, na pewno kolejne badanie będzie owocniejsze
pozdrawiam i póki co zmykam do spanka

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”