Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

16 lut 2010, 18:40

No to chyba sobie zakupię te płozy skoro one Tobie się sprawdziły to może i u mnie zadziałają.
Moja jak na razie od godziny 16 nie śpi ciekawe co to będzie później.
A powiedzcie mi mniej więcej ile Wasze dzieciaczki śpią w ciągu dnia i co ile???? Bo może ja moją za często kładę. Bo np. jak wstaje o 8 rano to do 9 daje jej gadać i w ogóle potem ją usypiam i tak znowu śpi godzinkę a potem znowu spanie. Co sądzicie o tym????

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 lut 2010, 18:50

hmm u mnie jest mniej wiecej tak
8 pobudka i mleko
do 9 zabawa karuzelą
potem do 9:30 zabawa na macie /ja mam czas zjesc sniadanie wypic kawe inke z mlekiem i naładować akumulatory bo potem sama sie juz raczej nie bawi dłużej niż 10-15 minut/
koło 10 drzemka 30 minut
11 mleko i kleik
12 drzemka godzine
14 marchewka (pół słoiczka)
14:30 troche mleka bo głodna
15 godzinna drzemka
17 mleko
17:30 drzemka pół godziny - godzine
19:45 co drugi dzien kąpiel
20 mleko i drzemka poł godziny
22:30 mleko z kleikiem i sen aż do 4-5
w miedzy czasie zabawa i po każdym karmieniu picie (nie bezposrednio)
godziny są ruchome i oczywiscie nasz dzien nie jest tak różowy jak to wygląda na schemacie, ale i tak nie mam co narzekac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

16 lut 2010, 19:29

Jula wstaje gdzies 8 lub 9 i gdzies kolo 11 klade ja do lozeczka i spi. A dzis cos czesto spi.

Awatar użytkownika
edulita

16 lut 2010, 19:50

bigotka chcę rzeczy tzn. ubranka po Idzie sprzedać ale to takie malusie na 0-3 miesiaca, leżaczek kapielowy bo juz w wannie foczki uzywamy, laktatory jeden ręczny drugi elektryczny i mate edukacyjna ficher price bo mamy dwie a używamy jednej więc musze powoli powyprzedawać rzeczy bo miejsca u nas bardzo mało :-)
isiawarszawa, jaki wy macie grafik :-) dzieci lubia rytualnośc to daje im poczucie bezpieczeństwa u nas stałe godziny to tylko kąpiel o 21 i spanie 22 bo rano wstajemy tak jak chcemy no chyba że Niki do przedszkola to o 8 ale Ida nie zawsze jedzie z nami więc z tym to różnie :ico_wstydzioch:
Moja w dzień sama usypia kiedy chce ale zazwyczaj ma trzy dłuzsze takie godzinne drzemki albo podsypia częściej ale po 15 min :-) ale jak juz pisałam ja jej nie usypiam ona sama bawi sie w łóżeczku lub macie i nagle patzre a juz spi. Nic jej nie przeszkadza jak chce spac to śpi choć Niki dokazuje i raczej nawet jak ja prosze o cisze to za chwile o tym zapomna i spiewa, krzyczy skacze lub gra na swojej gitarce :ico_zly: :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-02-16, 18:54 ]
Ida dziś ładnie zjadła szpinak a wcześniej pluła nim i dostawała nerwa jak jej chciałam dac :ico_haha_01: wogóle cwaniara rozróżnia smaki i np. jak jej daje to samo danie z bobovity to nim pluje a takie z hippa wczina az uszy jej sie tzręsa :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 lut 2010, 19:54

edulita, ja rzadnego grafika nie ustalałam, własnie kilka dni temu sie zorientowałam że tak to u nas wygląda :) znaczy sie Oliwia sama go sobie ustaliła

Awatar użytkownika
edulita

16 lut 2010, 19:55

isiawarszawa, ja z tym grafikiem to tak w przenośni :-) ale to dobrze że pory sa podobne codziń :-)

[ Dodano: 2010-02-16, 18:57 ]
Oliwia sama go sobie ustaliła
wie co dla niej dobre :-)

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 lut 2010, 19:59

mąż wrócił ide sie nim nacieszyc

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

16 lut 2010, 20:23

isiawarszawa, ja tez mam takie lozeczko.

Dzis Juli kupilam danie z marchewki :-D

edulita, jak ja malej dawalam mleko to probowala czy jej jablko nie daje :-D

bigottka ja mam podobnie z mezem tez mnie to wkurza

Awatar użytkownika
wiolaw

16 lut 2010, 20:52

ja już po robocie , parę groszy wpadło :ico_oczko:
Lolo był bardzo grzeczny , siedział w leżczku gruchał sobie , kochany synuś

co do spania w dzień to u nas pierwsza drzemka jest o 11 do 30 min
potem okoł 13 wychodzimy na spacerek i to jest ten długi 3 godz sen
potem około 19 też do 30 min
około 21 kąpiel i zaraz sen :ico_oczko:

jak tak czytam o tym waszym karmieniu to jak narazie jestem w komfortowej sytuacji , bo tylko wyciągam i karmię :ico_oczko:

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 lut 2010, 21:05

u nas "grafik" sam się jakoś ustalił i dobrze nam z tym.

bigottka, u nas chłopaki spią jak chcą nie usypiam ich w ciągu dnia, tzn jest tak jak pisała Edulita. Bawią się i sami zasypiają jak są zmęczeni. Ale u nas dokładnie wygąda to tak:
że mają jedną porządną drzemke na spacerze spią dwie godzinki, codziennie ok 11 wychodze (czasem ok 13 po obiadku zależy jak mam coś zrobić), a reszta wygląda że wstają ok 6-7 rano jedzą butle zabawa i gdześ ok 8.30 idą spać na ok 15-30 min, potem spacerek i raczej do kąpieli nie spią, czasem im się zdaża że mają dżemke ok 16-17 też po 15-30 min. No i Maks spi całą noc a Olek budzi się na butle ok 2 w nocy ale odrazu zasypia po zjedzeniu. Więc spią odpowiednio dla wieku.
Przelicz sobie ile spi ci w dzień tzn policz dokładnie i zobaczysz jak to wygląda. Bo może rzeczywiści spi ci za dużo w dzień że jej się nie chce w nocy.
Dla niemowląt jest taki shcemat ile powinny spać dzieciaczki +/-
1 miesiąc - od 16 do 22 godzin na dobę. Dziecko nie rozróżnia dnia i nocy. Śpi 7 i więcej razy na dobę.
1-4 miesiące - dzień: 6-9 godzin, noc: 5-9 godzin. Ustala się indywidualny i w miarę regularny rytm snu i czuwania.
4-8 miesięcy - dzień: 2-4 godziny, noc: 8-12 godzin. Wyróżnia się dłuższy sen nocny.
8-12 miesięcy - dzień: 2-4 godziny, noc: 10-12 godzin. W dzień śpi 1-2 razy. Druga drzemka może pojawiać się nieregularnie i coraz rzadziej.

I tu masz stronke fajną o spaniu http://www.erodzina.com/index.php?id=68,258,0,0,1,0
I spokojnie do tego podejdz bo napewno w jeden dzień nie odzwyczisz Wiki bujania i usypiania przez bujanie. Pare dni i napewno będzie poprawa!!!!
Ida dziś ładnie zjadła szpinak
Maks uwielba szpinak :-D
Dzis Juli kupilam danie z marchewki
i jak poszło????

Ide na moje seriale :ico_brawa_01: buziaczki do jutra!!

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”