Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

13 gru 2008, 20:45

Ale tu cisza :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

A więc zacznę od tego,że Emilka ma juz DWA ZĄBKIwyszły jej jednocześnie...

Niestety mam tez złe wieści...

Nawet nie wiem jak zacząć :ico_olaboga:
Rano mąż zauważył,że Emi coś z uszka wypływa.Okazało sie ,że leje jej się ropa...tak jak mi :ico_placzek: :ico_olaboga: Moje dziecko bolało uszko,aja nie miałam zielonego pojęcia.

Pojechalismy z nia do szpitala dziecięcego na oddział otolaryngologiczny...
Pani dr, musiała się nieżle natrudzić aby małej wyczyścic to uszko...musiała przecież dokładnie obejrzeć wnętrze przez ten smieszny lejek.
Młoda ma zapalenie ucha.... :ico_olaboga: (czy to jest zarażliwe??? :ico_szoking: )
No i pani dr. mnie normalnie zabiła.............
Mała dostaje zastrzyki domięśniowe 2 razy dziennie.Dzisiaj zrobili go w szpitalu,jutro musimy z nia jechać do przychodni dyżurującej.A w pon musze iść do swojej przychodni i prosić aby przychodzili do domu robić jej zastrzyki....tak prościc ... :ico_puknij: i podobno moga mi tego odmówić ze względu na wiek Emi... :ico_olaboga: I najgorsze jest to ,że jeżeli tak właśnie będzie...Emi położą w szpitalu :ico_placzek:

Dziewczyny ja jestem załamana.......

Ledwo co to dziecjo się urodziło,a muszę ją faszerować tym wszystkim..... :ico_olaboga:
Momentami mma dość :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 gru 2008, 22:27

A więc zacznę od tego,że Emilka ma juz DWA ZĄBKIwyszły jej jednocześnie...
:ico_brawa: :ico_brawa_01: :ico_brawa: :ico_brawa_01: :ico_brawa: :ico_brawa_01:
:ico_brawa: :ico_brawa_01: :ico_brawa: :ico_brawa_01: :ico_brawa: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-12-13, 21:44 ]
Niestety mam tez złe wieści...
Nawet nie wiem jak zacząć :ico_olaboga:
Rano mąż zauważył,że Emi coś z uszka wypływa.Okazało sie ,że leje jej się ropa...tak jak mi :ico_placzek: :ico_olaboga: Moje dziecko bolało uszko,aja nie miałam zielonego pojęcia.
Pojechalismy z nia do szpitala dziecięcego na oddział otolaryngologiczny...
Pani dr, musiała się nieżle natrudzić aby małej wyczyścic to uszko...musiała przecież dokładnie obejrzeć wnętrze przez ten smieszny lejek.
Młoda ma zapalenie ucha.... :ico_olaboga: (czy to jest zarażliwe??? :ico_szoking: )
No i pani dr. mnie normalnie zabiła.............
Mała dostaje zastrzyki domięśniowe 2 razy dziennie.Dzisiaj zrobili go w szpitalu,jutro musimy z nia jechać do przychodni dyżurującej.A w pon musze iść do swojej przychodni i prosić aby przychodzili do domu robić jej zastrzyki....tak prościc ... :ico_puknij: i podobno moga mi tego odmówić ze względu na wiek Emi... :ico_olaboga: I najgorsze jest to ,że jeżeli tak właśnie będzie...Emi położą w szpitalu :ico_placzek:
Dziewczyny ja jestem załamana.......
Ledwo co to dziecjo się urodziło,a muszę ją faszerować tym wszystkim..... :ico_olaboga:
Momentami mma dość :ico_placzek:

Biedna Emi, nacierpi się malutka. Nie dość,że ból ucha to jeszcze ból ukłucia igła :ico_olaboga:

Dużo zdrówka życzę Emi i mamie oczywiście też i oby obyło się bez szpitala.

A co do naszej służby zdrowia - szkoda słów. Ostatnio jak moje maluszki zachorowały zadzwoniłam do przychodni, żeby zamówić wizytę domową bo G. był w pracy a mi samej ciężko wybrać się z dwójką do lekarza, najgorzej jest podczas badania i ubierania dwójki na raz. Zresztą mamy więcej niż jednego dziecko rozumieją :-) a mi na to pani pielęgniarka,że nie da rady, więc się pytam to dla kogo są te wizyty domowe??? Już mnie zdenerwowała i miałam jej jeszcze kilka słów mocniejszych powiedzieć a ona uprzedziła mnie i pyta się w jakim wieku jest dziecko - mówię,że 4 m-ce i 2 lata. Pani chwilkę pomyślała i mówi, dobrze,zapiszę i dodała,że osobiście sama pani doktor do mnie oddzwoni i potwierdzi wizytę. Nie minęło 1,5 godz.dzwoni domofon, odbieram i słyszę,że pani doktor już pod drzwiami. Opowiedziałam jej całą sytuację a na to pani doktor - następnym razem jak będę miała taką sytuację (że będę sama) to mam śmiało dzwonić i od razu żądać, nie prosić o wizytę domową.

[ Dodano: 2008-12-13, 21:50 ]
margarita, zupełnie zapomniałabym - :ico_prezent: :ico_tort: :ico_prezent: :ico_tort: :ico_prezent: :ico_tort: dla czteromiesięcznej Mai

shoo, super fotki Jasperka i szczęśliwej podroży

[ Dodano: 2008-12-13, 22:06 ]
Sa juz sierpniówki 2009... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-12-13, 22:07 ]

nooo, niezle - juz sierpniowki 2009 :ico_szoking: :ico_olaboga: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

tez sie wpisalam pod Wami...
I ja też :-) :-) :-)

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 gru 2008, 09:31

Jagna30, :ico_placzek: :ico_placzek: biedna ta Twoja Emilka... ciagle cos jej dolega i jeszcze ta chemia :/ a jak z jej anemia? wyleczona calkowicie?

zapalenie ucha, to slyszalam, ze to nie przelewki... :/ miejmy nadzieje, ze w przychodni wykaza sie odrobina dobrego serca (i inteligencji) i zgodza sie malej podawac zastrzyki..

Iwona H, dzieki.. dzisiaj o 19:25 mamy samolot, oby wszystko poszlo dobrze :ico_sorki:

aha i torcik dla Majki od cioci szu :-) :ico_tort:

Awatar użytkownika
Jagna30

14 gru 2008, 09:56

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa.. :ico_sorki:

Iwona H, w głowie się nie mieści....z łachy wszystko robią,za co my ku... płacimy? :ico_zly:

:ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: Ja zupełnie zapomniałam o Majeczce.... :ico_tort: dla niuni... :ico_brawa_01:

shoo, właśnie nie wiem jak z ta anemia,bo do 18.12. mam podawac jej żelazo.Potem na powtórne badania krwi..i wtedy się okaże ...czy jest cos lepiej czy nie....oby :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-12-14, 09:01 ]
Aha .....Drugi zastrzyk mamy juz za soba.Jak to dziecko płakało :ico_placzek: do gabinetu wysłałam swojego K. bo ja chyba nie dałabym rady.Do tego zalała sie krwią i moj małz. dłonie miał zakrwawione dosłownie jak jakis rzeznik :ico_olaboga:
Wieczorem powtórka :ico_olaboga:

Mam nadzieję,że od jutra bedą przyjeżdżać do domu :ico_sorki:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 gru 2008, 11:41

witam kochane.
Na początek przepraszam ze wczoraj nie zajrzałam i nie postawiłam :ico_tort: :ico_zdrowko: z okazji -ro m-cznicy mojej córki. Dziekuję za torciki:)
Później wkleje zdjęcia z naszej uroczystości :ico_oczko:
Wczoraj miałam spotkanie klasowe z technikum no i pojechałam a P. z Majką (oczywiście z fochem).
Jagna30, bardzo mi przykro z powodu Emi i wiem co przeżywasz, na pewno wszystko będzie dobrze. Ja zawsze sobie tłumacze że jest miliony ludzi którzy właśnie przeżywają to samo albo nawet gorsze rzeczy (trochę mnie to pociesza, choć niewiele, ale coś). Z tego co wiem to w przychodni nie mają prawa ci odmówić robienia zastrzyków, na mnie jakby to trafiło to bym zrobiła taką aferę że hej, pewnie polazłabym nawet do regionalnej gazety!!!

A i do sierpniówek 2009 musze sie dopisać

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 gru 2008, 15:12

margarita83, widzialam zdjecia na n-k :-D super! :ico_brawa_01:

a co do spotkania klasowego, to bardzo dobrze zrobilas, ze pojechalas.. mam nadzieje, ze bylo fajnie :-)

my sie powoli pakujemy.. glowa mi peka, jak zawsze pewnie wezme wiecej niz potrzeba :ico_olaboga:
zajrze tu jeszcze przed wylotem ;-)

[ Dodano: 2008-12-14, 16:26 ]
juz jestesmy spakowani :ico_brawa_01:

nie wiem, cz bede miala dostep do neta w Polsce (tata cos mi mowil, ze komputer im padl.. :/), a w Anglii... hmm... zobaczymy :-) tak czy inaczej, nie bede tu tak czesto zagladac w ciagu nastepnych 3 tygodni :ico_placzek:

gdybym juz sie tu nie pojawila przed swietami, to zycze Wam i Waszym maluszkom wszystkiego najlepszego, oby Wam sie wszystko poukladalo po Waszej mysli i zeby nie bylo problemow z pociechami :-)
...a takze wymarzonych prezentow pod choinka, smacznego karpia (a nie koguta, jak w moim przypadku :/), szampanskiego Nowego Roku i duzo duzo (WIECEJ I WIECEJ!) milosci i radosci na codzien :ico_buziaczki_big:

bede tesknic za naszymi pogaduchami :506:

do zobaczenia :-)

Awatar użytkownika
Jagna30

14 gru 2008, 18:47

shoo, dzieki kochana...nawzajem :ico_haha_01:

Ale tu cisza :ico_szoking: :ico_szoking:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 gru 2008, 22:13

shoo, ja również życzę ci wszystkiego naj. Trzymaj się kochana i wracaj do nas szybko :-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 gru 2008, 22:50

witajcie Laseczki :)

JAGNA - baaaardzo współczuję Emilce i Tobie... Baaardzo... szkoda mi Was obu, a najbardziej biednej Emi, która juz od małego musi tak cierpieć... :ico_olaboga: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: Mam nadzieje, ze to zapalenie ucha szybko minie, no i ze beda do Was przychodzic na robienie tych zastrzyków... nie znam się na przepisach, nie wiem czy mają taki obowiązek, czy nie... u mnie jest o tyle dobrze, że moja siostra robi wszystkim zastrzyki, czy jakas szczepionke, czy tak, jak ostatnio Pan musial miec zastrzyk przeciw tezcowi... chociaz mam nadzieje, ze nie bedzie nigdy takiej potrzeby, zeby musiala robic zastrzyki Zuz :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

SHOO - to milego lotu, mam nadzieje, ze Jaspi dobrze go zniesie... I mam nadzieje, ze Twoim rodzice naprawia szybko kompa i bedziesz do nas jednak zagladac... Ja tez zycze wszystkiego dobrego z okazji zblizajacych sie Świąt, przede wszystkim zdrowia dla syncia, zeby chowal sie tak dobrze i zdrowo, jak do tej pory :) No i dla Ciebie i A. tez duzo zdrowka, spelnienia marzen i szczescia w nowym roku :682:

MARGARITA - zdjecia na N-K super!!!! A jak z twoim Panem? Postawilas go troche do pionu?? Jak sie udalo spotkanie ze znajomymi z technikum? Dobrze się bawilas??

Ja wczoraj pierwszy raz wykąpałam Zuzie w normalnej wannie... nie wchodzilam z nią, bo nadal plamię na ten brązowy kolor (juz mnie to zaczyna wkurzac, bo zostalo mi do wybrania tylko kilka tabletek anty i zaraz znowu dostane @, wiec caly ten cykl prawie mam jakies chore akcje... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: ), wiec nie chcialam sie z nia razem kapac... Myslalam, ze to bedzie dobry pomysl, bo nie bedzie mi chlapac woda z wanienki na podloge i sciane w sypialni, ale niestety... normalna wanna jest duzo za nisko, wiec ledwo dalam rade... nogi, kregoslup i krzyz - tak bolaly, ze malo sie nie zes**łam... :ico_olaboga: :ico_olaboga: NIGDY WIĘCEJ!!!!!!

wklejam kilka fotek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

my we wtorek do lekarza i na szczepienie... pokaze pani dr ile Zuzia zjada ok. 650 ml (+ 3 lyzeczki jabluszka z marchewka) dziennie, wiec moze pani dr zleci wreszcie jakies badania...

dobra, chyba ide spac... caluski...

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

15 gru 2008, 09:40

Witam serdecznie.Ostatnio malo czasu na pisanie mam.Ale to tylko dlatego ze korzystam jak moge z urlopu :-) A i nie zawsze te moje szkraby daja mi cos popisac.

Duze brawa :ico_brawa_01: za pierwsze zabki.

Emi wracaj szybko do zdrowia :ico_sorki: A tak sobie pomyslalam Jagna nie masz jakiejs znajomej pielegniarki co by wpadla i zrobila zasztrzyk Emi bez proszenia sie w przychodni?

Shoo juz pewno do Polski leci :-)

A u nas Julcia zachwycona iloscia osob krecacych sie kolo niej.Zalapala wkoncu po tygodniu swoj staly rytm spania wiec i ja wyspana chodze bo tak wstawala mi o 4 rano :ico_szoking: A za tydzien czeka mnie znowu przyzwyczajanie bo jade do siebie do domu i tam bedziemy az do 12 stycznia.

Dziewczyny u was tez takie zimno?

[ Dodano: 2008-12-15, 08:41 ]
A Gie zdjecia z kapieli super :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-12-15, 08:42 ]
Ja poczekam na takie kapiele az Julia zacznie siedzieci wtedy bede kapac obie dziewczyny razem

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”