Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 sie 2009, 10:39

geheimnis, ja wychodze z zalozenia, ze skoro moje dzidzi tak malo aktywne na razie, to albo chlopak i za leniwy, albo dziewczynka i delikatna :ico_haha_01: :ico_haha_01:
Zobaczysz że niedługo będzie bardziej aktywne,skoro już teraz go lekko wyczuwasz.Ja sie zdziwiłam,bo w czasie kilku dni dosłownie tak się maluch rozszalał że szok. :ico_olaboga: Jak siedzę i gumka od dresów lekko usiska w dole macicy,to Groszkowi od razu przeszkadza i zaczyna działać.Jak spodnie poprawie to się uspokaja,taki wygodnicki.
jeszcze nie znam chociaż mam przeczucie że to dziewczynka we mnie siedzi i ciekawa jestem czy dzidzia pokaże kim jest.
Oby sie Twoja kruszynka dobrze ustawiła i pokazała co tam kryje między nózkami.Ja nadal mam przeczucie że mój to chłopak.Nie mam pojęcia czemu.Tak czuję.

A powiem wam że dosłownie kilka min temu wróciłam z poczty,którą mam 2 bloki dalej.Idzie się na nią niecale 5 min,a ja....ze 3 razy się zatrzymywałam takiej zadyszki dostałam.( no ale dziś straszna duchota wiec co się dziwić) Do tego na poczcie już cały mięsień udowy mi drgał.No noga się trzęsla jak galareta.Masakra jakaś.Co to będzie później.Ale tak to własnie jest jak się siedzi w domu i zero ruchu ma,potem wyjdę gdzieś na chwilę to zaraz zawroty głowy i zadyszka mnie dopada. :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sie 2009, 10:46

a mnie czasem nad ranem skorcze lydek albo stop lapia, ala... a jak dzisiaj w nocy wstalam, to reke mialam zdretwiala... nogi tez mi szybciej cierpna, jak troche mniej krwi doplywa...

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 sie 2009, 10:56

Helen, no ja łykam 2x1 dziennie magnes,piję sok z pomidorów (bleeee) bo ma dużą zawartość potasu,ale i tak mam skurcze głownie mięśni twarzy,no i dzisiaj tej nogi.nie wiem co na to poradzić.Chyba taka uroda ciężarnych. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sie 2009, 11:02

Chyba taka uroda ciężarnych.
pewnie tak... a jaka dawke magnezu przyjmujesz? a to z tym sokiem pomidorowym to niezly pomysl, banany tez duzo potasu zawieraja, ale mi sie przejadly...

[ Dodano: 2009-08-17, 11:19 ]
poznikalyscie, to i ja znikam :-)

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

17 sie 2009, 11:48

:) ja jestem
wczoraj nie wchodziłam na forum bo się kiepsko czułam. Jakiś dołek mnie dopadł i nawet płakałam :ico_noniewiem: sama nie wiem dlaczego...

Maluszek dokazywał jak jechałam samochodem i to jak :ico_brawa_01:
dziś siedzę sama w domku, ale we wtorek znowu śmigam do rodziców.
Wczoraj byłam też u bratowej...jak ten Jej Maluszek już się zmienił (ma 2 i pół tyg)
jest śliczny. Bylo dużo ludzi a jedna babka (chyba bratowej koleżanka/sąsiadka) przyszła i malucha z łóźeczka wyciągnęła :ico_zly: ja bym się wkurzała jakby mi tak bez pytania i pozwolenia z łóżeczka każdy dzidziuśka wyciągał.

co do magnezu dziewczynki to biorę 4 tabletki dziennie Magne B6
też miałam drętwienia ale teraz przy tej dawce nic się nie dzieje.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sie 2009, 11:48

ja juz wrocilam :-)

nie spotkalam nikogo znajomego, bo w takie dni zazwyczaj przychodza tylko "nowi" :ico_oczko:

Patrycja
czekamy na wiesci po USG :ico_sorki: no i brawa za polowe ciazy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

co do skorczy lydek to u mnie ost cisza :ico_sorki:
ale rece mi czesto dretwieja :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-08-17, 11:50 ]
Jakiś dołek mnie dopadł i nawet płakałam sama nie wiem dlaczego...
ale dzisiaj juz lepiej?? :ico_oczko: :ico_oczko:

lilo

17 sie 2009, 11:58

O matko - ale okazji :ico_olaboga: Dobrze, że my niepijące bo byśmy już w alkoholizm wpadły :ico_oczko:

Patrycja.le, za połówkę :ico_brawa_01: I trzymam kciuki za USG :ico_sorki:

geheimnis, za kopniaczki i kolejny tydzień :ico_brawa_01:

No i na razie tyle bo trochę dziś roboty mam :ico_sorki:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 sie 2009, 12:09

co do magnezu dziewczynki to biorę 4 tabletki dziennie Magne B6
też miałam drętwienia ale teraz przy tej dawce nic się nie dzieje.
No ja biore tylko 2,a to dlatego że na opakowaniu napisali że w profilaktyce tylko tyle wystarczy.Lekarka nie zleciła mi żadnej specjalnej dawki,więc na razie więcej nie biore.
geheimnis, za kopniaczki i kolejny tydzień :ico_brawa_01:
dzięki :ico_sorki:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

17 sie 2009, 12:11

ale dzisiaj juz lepiej??
troszkę lepiej. Widzicie jak narazie odpukać nie mam żadnych dolegliwości (fizycznych) ciążowych. U mnie to raczej psychika siada... ale walcze z tym jak mogę. A i tak czasem mam stan euforii a kolejnego dnia dół i ryczę :ico_olaboga: :ico_puknij:
głupie to ale niezależne ode mnie tak do końca. I tak teraz jest lepiej bo gorzej było na początku ciąży. CHoć uwielbiam te dni kiedy mam normalny nastrój, chciałabym żeby nie przychodziły te gorsze dni.

Dziewczyny mamy dużo powodów do świętowania jakoś się nagromadziło :ico_brawa_01: pierwsze kopiniaki, kończące się tygodnie. No to ja Wam wszystkim życzę wspaniałego humorku, (tego czego mi czasem brakuje) i cudownych kopniaków.

lilo

17 sie 2009, 13:49

A i tak czasem mam stan euforii a kolejnego dnia dół i ryczę
anusiek, to chyba normalne bo ja też tak mam - czasem chce mi się ryczeć i nie mogę się powstrzymać a tak naprawdę to nie wiem czemu ryczę :ico_noniewiem: Coś na co normalnie uwagi bym nie zwróciła potrafi mnie rozstroić :ico_noniewiem: Hormony to straszna sprawa....

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”