Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

28 kwie 2008, 09:11

My na wakacje już zarezorwowaliśmy domek. Na weekend do rodziców. W ten byliśmy u jednych i drugich i amelka cały dzień na dworze, aż się spaliła na twarzyczce. Też po raz pierszy na drugie śniadanie zjadła 1,5 kromki chleba z masłem i się cieszyła, że coś innego. W sumie to już popróbowała ogórka, pomidora i rzodkiewki. Weekendu nie mogę się doczekać.
A mój okres już 3. tydzień trwa. Czuję się jak w połogu. Fakt, że zawsze miałam tygodniowe, a po porodzie to prawie 8 tygodni ze mnie ciekło, ale już jestem tym zmęczona. a lekarz dopiero w przyszłym tygodniu mnie przyjmie.
Kasia gratuluję ząbka Łukaszkowi.
Wiesieńko fajnie Cię widziec.
Pruedence zdjęcia rewelacyjne.
Kacperek rzeczywiście taki dorosły się wydaje.
A najgorsze, że przy tak cudownej pogodzie ja muszę wracać do pisania doktoratu i znowu spędzać dnie przy komputerze, a Amelcia na tym cierpi, a raczej nasze wyjścia na dwór.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 kwie 2008, 20:43

kasia gratuluje ząbka :ico_brawa_01: Łukaszka.

Ivone co do nauki to Cie rozumiem, u mnie zblizają się egzaminy wielkimi krokami, a tut taka piekna pogoda, ze nic tylko by się na polku siedziało, a o skupieniu się nie ma mowy :ico_placzek: taaak mi się nie chce. Co do okresu to mój sie psóźnia 3 tygodnie, masakra,znów moje jajniory zapomniały pracować, musze chyba wrócić do leków z przed ciązy co oznacza wizyte u ginka, a nawet nie ma kiedy.

Co do wakacji to my mamy już zarezerwowane, jedziemy nad morze :-D , miała być zagranica, ale szykuje nam sie zmiana samochodu bo ten się psuje i trzeba przyoszczędzać troszke. A na weekend jedziemy na wieć, a wcześniej ognisko u znajmoych we czwartek :)

Tutaj jest troche zdjęć z absolutorium, jakto ja się pałetam w todze :
http://picasaweb.google.pl/gaustohasyou ... torium2008

Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku

28 kwie 2008, 20:44

Witajcie :-) :-) :-)

Pruedence fotki super, i tance byly a Ty wygladalas superowo :ico_oczko: :ico_oczko:

nie moglam wczesniej wejsc na forum, mialam kupe nerwow, w pracy ludzie szaleja, zaczeli sie podpier.... nawzajem, a ze ja robie tylko 16 godzin tygodniowo to ja sie dowiaduje o tym na koncu, a szkoda gadac :ico_puknij: poza tym moja sisotra wpakowala sie w beznadziejny zwiazek, nie miala jak sie wydostac z warszawy zeby wrocic z synkiem do czestochowy, poprosila mojego ojca zeby po nia przyjechal a baba mojego ojca na gadu gadu naublizala mnie, nie wiem za co bo to nie mnie ojciec pomogl tylko mojej siostrze a mi sie dostalo za nic wiec mam kupe nerwow i do pogadania z ojcem ale to w wolnej chwili,

moja Amelka ma jakies dziwne napady placzu ostatnio nie wiem czemu, napisze zaraz reszte

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 kwie 2008, 20:52

karolina widze, że u ciebie dużo sie dzieje. Ta kobieta twojego ojca rzeczywiscie dziwna. Co do płaczu Tosia chyba ma okres leku seperacyjnego. Dziś została z moim tata bo nie miałam zywcem jej z kim zostawić i normalnie prawie cały czas plakała a tylko przyszlam to spokój, usmiech i zabawa. Mam nadzieje, że jej to szybko przejdzie bo póki widzi mnie i męza to może być u każdego na rekach i wszystko jej cacy ale jak nas dłuższa chwile nie ma to jest płacz. Na szczeście babcie i chrzestną zna bo się nia opiekowały od małego więc przy nich przynajmniej nie płacze.

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 kwie 2008, 21:09

Czesc!!!
U nas pogoda sie popsuła :ico_noniewiem: Pada dzis cały dzien. Wogole nie za dobrze jest. Rysiek znowu siedzi w domu, bo pracy nie ma. Szuka innej ale bez rezultatu. Na prawde jest tragicznie. Czekamy na paszport Szymka i uciekamy stad do Polski bo jest kaszna. :ico_placzek:

Pruedence, ślicznie wyglądałas!!! Zdjecia fajowe :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Karolina, to nie za ciekawie. Mam nadzieje, ze w pracy bedzie oki a z tata na pewno sie dogadasz. Trzymam kciuki!!!

Yvone, ja tez slecze nad kompem i ksiazkami. Teraz pogoda jest fatal wiec nawet jakos mi to idzie, ale jak swiecilo sloneczko i bylo 30 stopni na dworze to ciezko usiedziec w domku :ico_zly:

My nie planujemy zupelnie nic bo nie wiadomo gdzie tak na prawde bedziemy. Czy tu czy w polsce... Zobaczymy jak to bedzie

Awatar użytkownika
karolina-ch

28 kwie 2008, 22:21

no wiec mnie kobita mojego ojca zwyzywala nie wiem w sumie za co, jak tlyko moja siostra stamtad pojedzie to sprobuje to wyjasnic z ojcem ale czuje ze skonczy sie tym iz po porstu sie z nim pokloce i to na dobre :ico_puknij:

moja Amelka probowala ostatnio winogron, oczywiscie obieralam zebami ze skorki a pestek nie mialy i bardzo jej smakowalo, z tymi napadami placzu czasemw nocy lub w dzien choc w dzien zadko spi, przez sen sie budzi i tak placze, dzis ledwo ja uspokoilam, nie wiem czy ma koszmary, czy cos ja boli, chyba bardziej ze jej sie cos przysni

no i tak, mam ogolnie kupe nerwow, ta kobita to jest na poziomie takich szczeniakow ktorzy umieja bezpodstawnie kogos zwyzywac a z takimi to ciezko dyskutowac na poziomie wiec ja sie po prostu nie oddzywam wogole a tu i tak zle

dostalam okres po dlugiej przerwie wiec nie dosc ze nerwy to jeszcze mialam taki bol :ico_olaboga:

amelka moja uwielbia jak sie ja podnosi za raczki do gory i moze stac, nie wiem czy to dobrze czy nie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kasia1983
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 kwie 2008, 07:28

dziewczyny musicie mi pomóc :ico_placzek: chcę malego odstawić od piersi i jakos nie mogę :ico_olaboga: nie sądziląm ze to będzie takie trudne drze sie i koniec dopiero jak dostanie cyca jest ok :ico_noniewiem: w nocy nie mam czym go karmic bo mleka sztucznego nie chce pic kupiłam nawet jakaś kaszke smakową ale też nie idzie chyba z 5 smoczków probowałam i nic :ico_placzek: jak mam to zrobić? coś pzrecież msi jeść

Awatar użytkownika
karolina-ch

29 kwie 2008, 10:03

ja sie nie wypowiadam bo niejestem zwolenniczka karmienia piersia i karmilam bardzo krotko,

odnosnie wakacji to my jedziemy na dwa tygodnie do polski i to bedzie nasz wypad wakacyjny, zreszta odkad tu jestesym raczej nie wyobrazam sobie jezdzic do cieplych krajow zamiast odwiedzic moja mamusie, poza tym jedziemy gdzies kolo sierpnia wiec wyprawimy roczek amelki wsrod rodzinki,

my wstalysmy niedawno, Amelka szaleje, rozstroila sie troche przez to ze czesto wstaje rano i jedzie z namijak mnie maz odwozi do pracy, ale potem robi sobie czasem drzemke :ico_oczko:

u nas pogoda ladna, dzis wybiore sie na spacerek jak tylko wroci mezus pojdziemy razem sie przejsc nad morze, wczoraj bylam ponad 2 godziny na spacerze i bylo bardzo przyjemnie :ico_oczko:

Aga78
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

29 kwie 2008, 13:12

kasia1983, dlaczego nie masz jeszcze suwaczka ciążowego??? :-)
Julia też na początku nie chciała pić z butelki i do tej pory nie wypije mleka i picia jak nie ma odpowiedniego smoczka- mamy butelkę avent a smoczek "2"- on ma kilka dziureczek i żeby się napić trzeba pociągnąć solidnie (mleko wtedy tak piska jak z cycusia)np. trójprzepływowy ja denerwuje bo jak ciągnie to ją zalewa nawet na 1
a mleko nan2r (z dodatkiem kleiku ryżowego) większość dzieci je lubvi bo jest takie słodkawe, później jak już nauczy się pić to wtedy można zmienić mleko

u nas zabiegany weekend...
w piątek wieczorem pojechałyśmy z Julia do Częstochowy- na te moje studia- jechałyśmy prawie 2,5 godziny- w sobotę i niedzielę miałam wykłady, w niedzielę nawet pierwsze koło :ico_szoking: . Julia była dzielna w drodze i na miejscu pod opieką w sumie obcych jej osób- to był dla mnie największy stres zostawić ją na tak długo- ale pierwsze koty za płoty...
do 6 lipca czeka nas jeszcze 6 takich wyjazdów :ico_olaboga: ale jesteśmy dobrej myśli
przez te studia nie zaplanowaliśmy jeszcze wczasów- ale na pewno gdzieś pojedziemy chociaż na tydzień, jak myślicie w którym miesiącu będzie najładniejsza pogoda????

dzisiaj Julia jadła paluszki :ico_szoking: świetnie sobie radziła, chociaż nadal nie ma jeszcze ani juednego ząbka

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 kwie 2008, 15:07

Co do odstawiania od piersi ja nie jestem wielkim ekspertem bo nas zmusiła do tego operacja, ale pamietam jakie cyrki były ze sztucznym mlekiem i butelkami, poczatkowo piła z nuków a teraz wszystko je z aventu trójprzepływowego, a mleko bebilon. Ja miałam podobne wrzski z łyzeczka zreszta mówilam wam, ale postanowiłam sobie,że sie nie dam i wziełam ją na przetrzymanie, w końcu zaczela jeść ale sporo cierpliwości mnie to kosztowało.

wisienko- nie chce mi sie wierzyć, że az tak źle z praca w isa, ale skoro dolar tak spada bo chyba jednak prawda, a gdzie do polski wracacie, jak cos? Powodzenia zycze bo na penwo nie sa to proste decyzje.

karolina- jak Amelka sama się podciaga do stania to chyba dobrze. znaczy, ze jest gotowa. Tosia jeszcze nie stoi sama, ale zaczeła chociaż odbijac nózkami, więc jest jakiś postęp.

U nas dalej piekna pogoda, jako że mam teraz zajęcia chirurgii a tam zawsze jest luz to mam wolne do przyszłego poniedziałku. Dziś tylko mam popołudniu zdrowie publiczne- bezsensowny przedmiot nic nie wnoszacy do mej edukacji.

aga- wow dla Julii, że tak dzielnie została z innymi osobami i lda ciebie :ico_brawa_01: motywacje do nauki.

A mysmy dzis były na spacerku na takim fajnym placu zabaw, Tosia pierwszy raz bujała sie na hustawce i zjezdżała ze zjeżdżalni, strasznie jej się podobało :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”