Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

19 gru 2007, 23:45

Obrazek

ja dzis pozno i tez krotko,jakas zmeczona jestem,bylam na spotkaniu z kolezankami z pracy takim ostatnim przedswiatecznym,czesc z nich juz jutro leci do kraju,reszta w kolejne dni,dostaly prezenciki,oczka sie zeszklily,bylo milutko,jutro jeszcze do pracy i w piatek a pozniej do 3 stycznia mam wolne :-D :ico_brawa_01: -kurcze szok,tyle wolnego,wow,ciesze sie,bo odpoczne i poobcuje z rodzina z moim M i synkiem :)
pozniej bedzie ciezko wrocic,ale coz takie jest zycie :ico_zly:

K@tk@ dziekuje za prezencik :ico_haha_02:
a ten odemnie Obrazek

przykro mi z powodu kolezanki :ico_placzek: Obrazek
[*]

Obrazek

[ Dodano: 2007-12-20, 07:58 ]
Obrazek

ja jak to zwykle rano na chwilunię i zmykam do pracy Obrazek

milusiego dnia kochane,pozdrawiam ciepło

Obrazek

Obrazek

Katka
Wodzu
Wodzu

20 gru 2007, 09:11

babe_boom i Zulciu Wam równiez slicznie dziekuje Obrazek
:ico_haha_02: Obecnie jest to nasze jedno jedyne życzenie

[ Dodano: 2007-12-20, 08:13 ]
Zmykam na świateczne zakupy

baj, baj :ico_haha_02:

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

20 gru 2007, 11:28

K@tk@, dzięki za prezenty.
Tak właściwie to niektóre rozdwojenia są już bliżej niż dalej, a Ty możesz już wcześniej dostać zielone światło, czego Ci bardzo serdecznie życzę.

A co u nas?
Wczoraj wieczorem ojciec dostał z kopa, albo z piąstki. Nareszcie, bo już się ewidentnie doczekać nie mógł.
To pewnie po tym, jak poszłam do niego i szwagra na próbę. Taka muzyka Maluszkowi nie odpowiada ;)

Ja po ostatnie prezenty idę jeszcze jutro, do Manufaktury, bo to akurat niedaleko mojego biura, do którego muszę się jutro udać.
Dzisiaj praca w domu, z krótką przerwą na pomoc mamie.

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

20 gru 2007, 11:34

Obrazek

Zulciu, pierozki wczoraj lepilam z... jabluszkami z cynamonem, tak jako dodatek do zupki kalafiorkowej bo moi chlopcy maja apetecik (ja teraz zreszta tez)... ostatnio cos ciezko idzie mi wymyslanie obiadkow, nie wiem czemu :ico_noniewiem:
dzisiaj robie wreszcie farsz na pierozki wigilijne (ktore bede lepic jutro)... u nas sa to pierogi z kapustki z grzybkami... a u WAS? (niektorzy robia z kasza jaglana)
te uszka co wczoraj robilam....mmm...kochane, niebo w gebie :-) a tak mi szkoda ich bylo probowac bo tyle sie narobilam :ico_puknij:

MAM POMYSL NA TEMAT DNIA :ico_haha_01:
piszcie kochane jakie u was beda potrawy na wigilijnym stole, zrobi sie nam tu tak smacznie - swiatecznie

zaczne ja:
-uszka z grzybkami + barszczyk czerwony
-pierogi z kapustka i grzybkami
-kapustka wigilijna
-rybka smazona (ale nie karp :ico_nienie: mezus nie lubi, bedzie cosik co sie nazywa DORADE -nie wiem jak po polsku :ico_oczko: )
-makowiec

... i tyle... na nic wiecej nie mam sil...

a tutaj czestuje uszkami i chwale sie nowymi talerzykami :-D :-D :-D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2007, 13:50

Obrazek
Hej hej,co u Was?U mnie tradycyjnie dzień mija na sprzątaniu,bo mam dziś księdza.Rano odprowadziłam córcię do przedszkola i poleciałam do fryzjera obciąć włoski,zrobiłam sobie nawet grzyweczkę (ostatni raz miałam grzywkę 20 lat temu :ico_oczko: ) :-D
szczako, super,że Maluszek "poznał się" z tatusiem :-D
MONIKAB fr, ale mi smaku narobiłaś,pychotka :-D A o pierożkach z jabłkiem i cynamonem pierwsze słyszę,muszę koniecznie wypróbować.A talerzyki śliczne :ico_brawa_01:
emalia30, to super,że będziesz miała tyle dni wolnego,odpoczniesz sobie i spędzisz czas z rodzinką :ico_haha_02:
A u mnie,a raczej u mojej mamci na wigilii będzie:
zupa grzybowa
barszczyk i pierożki z kapustką i grzybami
karp w galarecie
ryba mielona w galarecie
ryba po grecku
śledzie(ze 3 rodzaje)
kapusta z grzybkami
makowiec,sernik,drożdżowe i faworki babcia zrobiła
kompot z suszu
Takie mniej wiecej menu co roku jest. :-D Jak mi się coś przypomni to napiszę.U nas będzie około 15 osób :-D A u Was?
Kurczę,ale się świątecznie zrobiło :-D
Obrazek

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

20 gru 2007, 14:03

masz racje Zulcia swiatecznie ze hoho :-D
pierozki z jabluszkami i cynamonkiem to patent meza :ico_noniewiem: do tego koniecznie bita smietanka
dziekuje za uznanie talerzykow... prawde powiedziawszy to marzyly mi sie zielone... albo biale z motywem zielonym (jakis lisc albo ped bambusa) ale jak czlowiek chce cos kupic to juz tego w sklepie nie ma...no coz... musza byc i takie (bralam tez pod uwage wielkosc filizanek i glebokosc talerza tego co ma byc na barszczyk, bo te talerzyki kwadratowe to przewaznie maja takie plytkie te talerze :ico_noniewiem: )

rybke po grecku to przygotowujena piatek :ico_haha_01:
a jesli chodzi o sledzie... to w polsce zawsze obowiazkowo na stole wigilijnym staly :-)
u was strasznie duzo tych potraw :ico_szoking: ... i duzo rybek :-D

Zulciu moze pokazesz ta nowa fryzurke?

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

20 gru 2007, 14:08

cześć
powiem Wam szczerze że nienawidzę Świąt Bożonarodzeniowych. A Wigilia to dla mnie koszmar! Z potraw wigilijnych smakują mi tylko kluski z makiem, pierogi z kapustą i grzybami ale tylko te które robi moja mama i kompot ze śliwek...
W tym roku Wigilię spędzę u teściowej, nie mam pojęcia jakie tam się jada potrawy...
Powiem Wam, że w ogóle nie mam apetytu, nawet śledzie mi nie smakują
Zresztą ja jestem jakaś inna nie znoszę jeść tego czego sama nie zrobię albo nie zrobi moja mamcia czy babcia... Zazwyczaj nic nie jem bo się brzydzę :ico_wstydzioch: no chyba, że to jakaś dobra restauracja...

MONIKAB fr, talerze śliczne, możesz mi takie sprezentować :-D :ico_brawa_01:
a jak lepisz te pierogi, że tak inaczej wyglądają? nigdy takich nie jadłam, ale uwielbiam połączenie cynamonu i jabłuszka, brzmi pysznie...

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2007, 14:26

babe_boom, jejku od zawsze nie lubisz świąt? :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: No a z jedzeniem to jak idziesz do znajomych to też nie jesz? :ico_olaboga:
U nas wczoraj na UM wymieniałyśmy potrawy Wigilijne a dziś wasze podczytuję :ico_haha_02: już nie mogę doczekać się poniedziałku wieczorem,mniam :-D :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2007, 14:46

Marta26, ja też się nie mogę doczekać :-D
Monisiu to nie jest wcale tak dużo,karpia i drożdżowe robimy my,Babcia pierożki,resztę moja mamcia z siostrą.A śledź jest zawsze tradycyjny,czyli z cebulką,mój ulubiony z zalewy z grzybkami,śliwkami i cebulką mojej mamci i babcia robi pod pierzynką.Zazwyczaj 3 rodzaje.A zamiast typowej ryby smażonej jest po grecku.I obowiązkowo kompocik z suszu :-D Szkoda,że nie będzie klusek z makiem,bo lubię bardzo.Zawsze były u teścia,ale odkąd króluje tam Darka bratowa to nie ma.U mnie nie ma nigdy uszek z grzybami,możesz mi parę podesłać, bo nie jadłam :ico_oczko:
babe_boom, szkoda,że nie lubisz świąt BN,no ale każdy ma prawo.Może kiedyś polubisz :ico_haha_02:
ja lubię bardzo :-D
Obrazek

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

20 gru 2007, 15:25

U rodziców na pewno będą:
- karp gotowany
- kilka rodzajów śledzi
- pierogi z kapustą i grzybami
- kapusta z grochem
- zupa grzybowa z łazankami