nawet nie wiesz jak sie ciesze ze sie w końcu przełamałaizuś_85, dla Majci, super, ze już tez zaczaiła o co biega, jeszcze troszke i pampery odda młodszemu rodzeństwu hihihihi:)
własnie tak czytałam i zastanawiałam sie co dalej bedzie dobrze ze wszystko ok bo na prawde mogła sie wystraszyc porzadniea na siłe raz ja przytrzymałam na nocniku, płakała a ja nie wiedziałam czy nie zrazi sie bardziej
ja moze nie tak drastycznie ale też uważam że to jest ewidentna wina rodziców i lenistwo i nic tego nie tłumaczyNIe obraz się ale ja jak widzę 4 letnie dziecko!! w pieluszce albo ze smoczkiem to mam ochotę matce dac w łeb
spokojnie to tylko moje marzeniaja moze nie tak drastycznie
tez znam takie przypadki, plus butla z mlekiem na dobranoc w wieku 5 latbo jej corka do 5 r.z. na noc miała masakraaa
nie boje sie nawet jak sie zasika ale i tak do tej pory w nocy budzi sie po pare razy bez powodu i z rykiem i do niej chodzimy na zmiane wiec jakby jeszcze przyszlo przebieranie i by sie wystraszyla, bo placzem reaguje za mokre majtki i nie spalawiec spokojnie ona ma jeszcze czas
my butli pozbylismy sie przed roczkiem jeszcze a smoka ponad miesiac temu dopieroto na szczescie mamy juz za soba
w rodzinie to bylo i kiedy zabralam małej smoka i ona sie upominala to mnie nazwali wyrodna wredna matką w którymś momencie sama nie wiedziałam co robic ale nie poddałam sie wbrew wszystkimmatko nawet mi nie mow
oj mi się osobiście też to nie podoba i uważam za lenistwo ze strony matek, ogółem rodziców, chyba, ze dziecko jest specjalnej troski, jeżeli moge to tak nazwać to co innego. Ja np. uczyłam małą długo, ale uczyłam, nie poddawałam się choć już miałam chwile zwątpienia, ale celem moim było by pieluchy poszły sobie nim drugie urodzę, nie wiem czy go osiagnę cąłkiem, ale podobnie jakkarina22, Twoja córcia ma 3,5 roku... moim zdaniem powinnas się za to zabrac i nie tłumaczyc tym ze się nie da... da się ale to jest efekt zaniedbania! NIe obraz się ale ja jak widzę 4 letnie dziecko!! w pieluszce albo ze smoczkiem to mam ochotę matce dac w łeb
robię już, bez pieluchy wszędzie idziemy, kupka w gatki, trudno, albo się wyrzuci gatki albo wypierze, ale skoro z sisi zaczaiła to i z kupką zaczai, bo przeciez nie wygodnie jak cos dynda i dziś tak było i szybko zawołała że kupka jest, za póxno by na nocnik posadzić ale zawołała, że jej źle.ramonka
to już chyba nie jest normalne, przesada,.o i znajoma mi mowila kiedys ze szok ze ona w nocy bez pieluchy bo jej corka do 5 r.z. na noc miała masakraaa
no jeżeli dbanie o zdrowie dziecka jest rozpatrywane jako wyrodne, no to bardzo wyrodna jesteś, ja uważam, że smok psuje zeby i mam wiele przykładów tego dookoła, dzieci 4 letnie z pruchnicą, bo z butelki piją mleko na noc, na dzień na każdą okazję i ssają smoki, i zeby układają sie (szczęka) w kształt dziubka - no nie chciałabym by moja córa czy drugie dziecie tak miało. Nawet karmienie piersią w wieku 3,5-4 lata uważam za przesadę, bo ani nie ma to już wartości odżywczych, ani nie jest wygodne dla matki, a pielucha w tym wieku, to juz definitywnie lenistwo i wygoda, ale jeżeli komuś chodzi o wygode, to nie wiem po co decyduje się na dziecko, lepiej pieska sobie kupić, tez można ubrać ładnie:):) Z góry przepraszam jeżeli kogoś uraziłam swoimi słowami ale jest to moja osobista opinia tylko i wyłącznienazwali wyrodna wredna matką w którymś momencie sama nie wiedziałam co robic ale nie poddałam sie wbrew wszystkim
ale dokładnie tak, to my mamy sie starac, to my mamy się niejednokrotnie meczyc - bo dziecko? tak samo sie nie oduczy.. chyba ze poczekamy az bedzie miec faktycznie 5 lat i dzieci je beda wysmiewac co odbije sie trauma na całe zycieJa np. uczyłam małą długo, ale uczyłam, nie poddawałam się choć już miałam chwile zwątpienia, ale celem moim było by pieluchy poszły sobie nim drugie urodzę,
i o to chodzi własnie, dlatego przekona sie ze warto na kiblelekbo przeciez nie wygodnie jak cos dynda i dziś tak było i szybko zawołała że kupka jest
ale jeżeli komuś chodzi o wygode, to nie wiem po co decyduje się na dziecko, lepiej pieska sobie kupić, tez można ubrać ładnie:):)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość