Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

29 gru 2007, 22:02

mama_zuzi1980, a Ty jak jeszcze karmiłaś Nell w nocy to wyciągałaś ją z łóżeczka czy nie? bo tak sie zastanawiam jakbym np. obudziła sie wcześniej przed Szymciem odciągnęła mleko i dała mu w łóżeczku?? no kurde juz sama nie wiem....

jutro pojade na te zakupki co dzisiaj nie byłam to kupie nową herbatke z hippa z jabłkiem i melisą od 4 miesiąca, może bede mu podawać ją na noc to sie wyciszy i bedzie lepiej spał..heh co? marzy mi sie...no pewnie

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 gru 2007, 22:23

Eve, nie , nie wyciagalam, bo mam lozeczko (mialam do wczoraj) dosuniete do naszego lozka bez jednego boku i ona lezala u siebie ja u siebie ale jej dawalam butelke. Tylko potem i tak bralam ja na chwile do odbicia...

Ta herbatka to dobry pomysl, ja mam tez z hippa uspakajajaca od 1 miesiaca, tam jest tez melisa. A jak Szymus sie wybudza to placze i jest niespokojny czy po prostu je a potem jest w dobrym nastroju i chce sie bawic?

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 gru 2007, 22:33

No, nie, Dziewczyny, nie myślcie sobie,że mój mążyk z własnej i nieprzymuszonej woli odkurzył i umył wannę :-D Ale obyło się bez "zaraz" i "za chwilę" :-D
Brzdąś zasnął... Possał cyca i butlę wciął. Nie miałam siły się z nią "bawić", bo strasznie mnie żołądek rozbolał. Ciekawe, jaka noc nas czeka :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

29 gru 2007, 22:38

Mamo Zuzi to Ci powiem że mnie przestraszyłaś z ta koleżanka no ale zawsze występują jakieś wyjątki od reguły.A tabletki te sa hormonalne,zawierają tylko progesteron a niema miesiączek bo tabletki te zwykle hamują owulacje no i bierze je sie bez przerwy.Tak wyczytałam z ulotki przed chwilą,że powinny hamować owulacje.czytałam opinie dziewczyn na tt na temat tych tabletek to nikt sie nie skarżył.Może na wszelki wypadek zrobię sobie test :ico_noniewiem: dla świętego spokoju.Nie chciałabym zajść w ciąże teraz,nie wyobrażam sobie mieć w domku rocznego Kacperka który zaczyna chodzić i drugiego niemowlaczka który wisi ciągle na cycusiu.
A mój maluszek dziś spał trzy razy po pół godzinki a teraz zasnoł niedawno i obudził sie z wielkim krzykiem,chyba brzuszek go bolał.

dziewczyny a jakie macie plany na sylwestra??

Awatar użytkownika
eve81

29 gru 2007, 22:47

A jak Szymus sie wybudza to placze i jest niespokojny czy po prostu je a potem jest w dobrym nastroju i chce sie bawic?
jest w super nastroju, pogodny i uśmiechnięty
może on myśli że 4.00 rano to już dzień i pora wstać :ico_szoking:
No, nie, Dziewczyny, nie myślcie sobie,że mój mążyk z własnej i nieprzymuszonej woli odkurzył i umył wannę :-D Ale obyło się bez "zaraz" i "za chwilę" :-D
hehhe zbyt piękne by było możliwe :ico_oczko: hihi
no ale tacy co sami sie domyślą też sie zdarzają, tylko czemu nie nam??? :ico_sorki:
dziewczyny a jakie macie plany na sylwestra??
ja zostaje w domku
i robimy małą imprezke, przyjdą tylko nasz znajomy z żoną i moja siostra
wiec sylwester w 5 osób..heh
ja napewno pójde spać wcześniej bo wiadomo później oni bedą odsypiać a ja musze sie Szymciem zajać.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 gru 2007, 00:09

A tabletki te sa hormonalne,zawierają tylko progesteron a niema miesiączek bo tabletki te zwykle hamują owulacje no i bierze je sie bez przerwy.
no to ptzepraszam ze wprowadzilam Cie w blad, gdzies, na jakims forum czytalam ze sa one niehormonalne. Mysle wiec ze nie powinnas sie zamartwiac. Ta kolezanka o ktorej pisalam ma 23 lata i 4 dzieci :ico_szoking: Lekarz powiedzial jej po blizniakach ze ma tak plodny organizm ze musialaby sie wysterylizowac aby nie zachodzic w ciaze. W jej przypadku podobno nawet spirala nie bylaby wystarczajaca. Z tego co wiem teraz to lacza rozne metody aby wiecej dzieci nie miec. Wiec mysle ze takich jak ona jest niewiele :ico_haha_01:
Dziewczyny, nie myślcie sobie,że mój mążyk z własnej i nieprzymuszonej woli odkurzył i umył wannę :-D
no to z jednej strony pocieszajace ze zadna z nas nie ma ideala, ale z drugiej zalamalas mnie ;-) :-D
A mój maluszek dziś spał trzy razy po pół godzinki a teraz zasnoł niedawno i obudził sie z wielkim krzykiem,chyba brzuszek go bolał.
moze daj mu Viburkol?
jest w super nastroju, pogodny i uśmiechnięty
może on myśli że 4.00 rano to już dzień i pora wstać :ico_szoking:
hihi, ja mysle ze on nie mysli, tylko widzi mamcie ktora sie usmiecha (bo jak sie nie usmiechac? :-) ) i tatke ktory gada, to mysli ze wszystko jest ok i sie buntuje jak probujesz go polozyc. Moze badzcie nudni jak flaki z olejem to nie bedzie skory do zabawy? Zreszta latwo radzic gdy ma sie dziecko spiace jak nell. Pociesze Was tylko ze ja nic specjalnego nie robie, wiec mam po prostu fuksa :-)
no ale tacy co sami sie domyślą też sie zdarzają, tylko czemu nie nam??? :ico_sorki:
hihi, no wlasnie, o my biedne ;-)

Awatar użytkownika
eve81

30 gru 2007, 07:46

ja juz na nogach
pobudki nocne co 2h :ico_olaboga:
mam doła
M wrocil po nocy i ma w nonono ze jestem zmeczona :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

30 gru 2007, 09:05

hej dziewczyny.

U nas tez nocka spana na raty, ale m. wstawal czesciej do malego niz ja. wiecchyba bardziej jestem wyspana niz on. wlasnie pojechal do kosciola.

Pytalyscie jak z grzechotkami w raczke, to moj misio sam bierze grzechotke w raczke i stara sie wziasc do buzi.

A wogole to moj misio dzisiaj konczy 4 m-ce :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
stawiamy :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: i :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 gru 2007, 09:37

ewasiek, suuuper! Znowu impreza! Ucałuj Misia ode mnie!

A u mnie dziś noc minimalnie lepsza. Zuzia budziła się dokładnie jak wczoraj o 1 (wczoraj 1.10) i o 4.10 (wczoraj też) i o 7.30 i koniec spania. Ale dla mnie spoko, przynajmniej nie świrowała nad ranem. Teraz ma dobry humorek i gada, leży w łóżeczku już ze 40 minut i jest bardzo grzeczna, ale pewno zaraz jej sie znudzi :-D
W nocy dałąm jej smoczek,ale wypluwała i się wkurzała strasznie, no i ewidentnie szukała źródełka :ico_haha_01: Wzięłam ją na ręce, taaa zrobiło się cicho, ale tylko dlatego,że zjadała moje ramię :-D Chyba muszę przyjąć,że Zuzia po prostu jest w nocy głodna i jej nie oszukam.
no ale tacy co sami sie domyślą też sie zdarzają, tylko czemu nie nam??
no to z jednej strony pocieszajace ze zadna z nas nie ma ideala, ale z drugiej zalamalas mnie
Dziewczyny, podobno ideały są nudne! A zreszta i tak nie będzie nam dane tego sprawdzić :-D
pobudki nocne co 2h
może w dzień pośpisz? Chyba,że masz jak ja- ciężko mi zasnąć w dzień.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

30 gru 2007, 11:52

Ewasiek buziaczki i życzonka ode mnie i od Kacperka dla Twojego misia z okazji ukończonych 4 miesiączków :ico_brawa_01:
My dziś mieliśmy pobudkę jak zwykle o 8 rano.A w nocy wstawałam chyba 3 razy już nawet nie pamiętam taka byłam zaspana.Ja nie wiem dlaczego wcześniej budził sie tylko raz a teraz 3 albo 4 razy :ico_noniewiem: dziwna sprawa :ico_noniewiem:
Eve mój maluch tez miał taki okres że wstał o 4 i już nie chciał spać to ja go na rączki brałam i próbowałam jakoś usypiać a on nic oczy jak pięć złotych w końcu tak mnie ręce bolały że wzięłam odłożyłam go do łóżeczka a on zamknął od razu oczka i zasnoł,normalnie byłam w szoku.A Szymus dużo śpi w dzień??może po prostu jest wyspany już o tej godzinie :ico_haha_01:
Mamo Zuzi a na co jest ten viburkol dokładnie?Bo już wiele razy spotkałam sie z ta nazwą i daje sie go podobno też przy ząbkowaniu.
Mamo Zuzi mam nadzieję że moja płodność nie jest taka jak tej koleżanki :-D
Kacperek zasnoł przed chwilką sam na bujaczku i miałam nadzieje że trochę pośpi ale gdzie tam,pół godzinki i maluszek wyspany i zaraz pewnie zacznie piszczeć bo przecież jak długo można czekać aż mamusia wyśle posta i weźmie mnie na rączki.A tak wogóle to mój synuś piszczy jak dziewczynka.
Mamo Zuzi mężuś wrócił??obrażony nadal??
Eve jak człowiek niewyspany to wtedy doły łapią szybciej,spróbuj pospać w dzień jak mały zaśnie,obowiązki pani domu mogą poczekać,najwazniejsze żeby być w dobrym humorze :-D
Dobra idę coś ze sobą zrobić bo jeszcze siedzę w piżamie i z tłusta głową.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”