Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

30 gru 2007, 21:57

Eve, ale mialas nocke, no nie zazdroszcze... eh, nie probuje ci nawet juz radzic bo nie mam pojecia co powinnas robic. Ja bym chyba wkladala go po karmieniu do lozeczka i nie reagowala na jego popiskiwania, poplakiwania itp
no ale serio nie da rady ignorować bo on już później zanosi sie płaczem i cięzko mu powietrze złapać :ico_szoking:
No a z moim mezulcem jest git :-D
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Nocka super. Nell wstala o 6.00 na mleczko a potem spala jeszcze do 9.00. Przed chwilka wszyscy wstalismy po 2,5 godzinnej drzemce :ico_wstydzioch:
no prosze, tak to można wypocząć :-D

eSKa, a te pampersy to bedą w promocji od 2-3 stycznia
i ja chyba kupie jedna paczke rozm. 3 a druga rozm.4
bo dzisiaj porównywałam i róznica prawie żadna :ico_szoking:

no a z tymi znajomymi to juz mi nawet przeszło
bo byli ale po tym ich dziecku wogole nie widac choroby tzn. ani nie kaszlał ani nic
wiec moze mu juz przechodzi..ehhh no widzicie jak to jest
ale co miałam zrobic nie wpuscic ich?? oni chyba wogole o tym nie pomyśleli ze mogliby odpuscic sobie dzisiejsza wizyte u nas

no ale spoko juz nie smęce
Szymusia jeszcze kaszle, ale ten kaszel taki suchy jakby miał gardełko wysuszone
wiec mam nadzieje ze mu przejdzie
i jednak jutro nie jedziemy do kontroli tylko pojedziemy po nowym roku
na razie jeszcze bede mu dawała te leki
a jutro moze wybiore sie tutaj do nas do osrodka po inne żelazo dla Szymcia, bo te krople hemofar sa okropne, a wiem ze jest jeszcze syropek ferrum lek i wlasnie chce zeby mi go przepisala.

a i jeszcze wam miałam napisać ze po ostatniej wizycie u lekarki z Szymciem
to kazała nam podawać mu 4 krople wit.D przez 14 dni
bo wyczuła ze ma jeszcze w jednym miejscu miękką potylice :ico_noniewiem:
także teraz na razie nie daje mu witamin cebion multi bo tam tez jest wit.D wiec nie chce przedawkowac bo juz sie naczytalam ze przedawkowanie jest gorsze od niedoboru :ico_olaboga:

jutro z rana wybywam na zakupki
moze kupie sobie jakies ciuszki na sylwestra
no bo niby w domu, ale jak usłyszałam ze moja sisterka i ta znajoma maja zamiar sie wystroic w sukienki to normalnie nie wiem sama w co sie ubrac :ico_oczko:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 gru 2007, 22:20

Wcielo mi posta :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Od poczatku:
Eve, a moze bys kladla Szymcia spac pozniej, tak kolo 22.00. Moze to jest sposob na niego?

No i zycze Ci milych zakupow jutro :-)

Ja daje Nell 5 kropli vit. D codziennie. No, ale tu jest jednak mniej slonca niz w Polsce.... Zima oczywiscie, bo latem to prawie w ogole nocy nie mamy :-)

Awatar użytkownika
eve81

31 gru 2007, 09:00

melduje sie
ale teraz uciekam na sniadanko :ico_oczko:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

31 gru 2007, 10:08

ja tez sie melduje :-D
myjuz po sniadanku i gorze prasowania :ico_prasowanko: jeszcze tylko nastawie pranko.
zmykam narazie

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 gru 2007, 12:03

Hej! I jest ostatni dzień roku. Wogóle nie czuję klimatu. DZień jak co dzień. M. ma pożyczyć jakiś film i tak nam upłynie wieczór.
mama_zuzi1980, super,że z mężem w porządku!

eSKa
4000 - letni staruszek

31 gru 2007, 12:53

hej no to i ja sie melduje, wczoraj się wymoczyłam w basenie na maxa i wygrzałam w saunie za wszystkie czasy mmmmm od razu samopoczucie lepsze.

Mamo zuzi ciesze sie że takie upały panują miedzy tobą i twoim J :ico_brawa_01:
u mnie powiedzmy że wiosna nastała :-D chociaz mam nadzieje że po dzisiejszym dniu spędzonym w trójkę na dobre zagości lato :-D Ale mam jakies dziwne przeczucia że wieczorem zjawi się u nas teściowa bo juz pytala co robimy w Sylwestra z tym że nic nie mówiła że chce sie do nas wybrać ale ona w sumie to przeważnie wpada bez uprzedzenia :ico_zly: :ico_zly: Jesli moje przeczucia sie sprawdzą to chyba o 22.00 pójde spać a męzu niech sobie z nimi siedzi, bo ja nie mam dzis ochoty na takie towarzystwo tym bardziej że z mężem niedokonca sprawy wyjaśnione.
myjuz po sniadanku i gorze prasowania
mnie góra prasowania własnie woła :ico_placzek: - jak ja nie cierpie prasować
eSKa, a te pampersy to bedą w promocji od 2-3 stycznia
i ja chyba kupie jedna paczke rozm. 3 a druga rozm.4
wiesz ja też tak planowałam bo w sumie mam jeszcze całą pake 3 a 4 też lada moment będą potrzebne
Wogóle nie czuję klimatu. DZień jak co dzień.
Ja też nic szczegolnego nie czuje, w tym roku wogóle jakos nie czułam nastroju świąt no i z Sylwestrem to samo :ico_olaboga:

Mama zabrała Olusia na spacer wiec teraz jestem sama, szybko przygotuje obiad bo mąż ma dzis wczesniej z pracy wrócić a potem wybieramy sie na zakupy bo w lodówce braki. No i jeszcze to prasowanie brrrr.

Awatar użytkownika
eve81

31 gru 2007, 13:17

ja juz po zakupkach, wszystko kupione
nawet pokusiłam sie i kupiłam sobie mała buteleczke czerwonego winka cin&cin
mam nadzieje ze moge troszke wypić..heh a może dzisiaj dam Szymciowi butle na noc :ico_noniewiem: no sie jeszcze zobaczy...

teraz mój maluch ucina sobie drugą drzemke od rana, wiec mam chwilke
trzeba jeszcze troszke mieszkanko ogarnąć przed przyjsciem znajomych
no i łazienke przydałoby sie wyczyscic :ico_olaboga:

a na zakupki ciuchowe jednak sie dzisiaj nie wybrałam
bo za duzo czasu mi zajęło kupowanie wędlin i jeszcze wizyta w przychodni po ten syrop z żelazem dla Szymcia
no ale wszystko udało sie załatwić
na tym syropku pisze ze nie powoduje ciemnienia zębów :ico_sorki:
bo te krople co mu podawałam to mają właśnie taki efekt uboczny, ale mam nadzieje ze z Szymusia ząbakami bedzie wszystko ok, w koncu krótko mu to zelazo podawałam
nie martwie sie na zapas :ico_oczko:
I jest ostatni dzień roku. Wogóle nie czuję klimatu. DZień jak co dzień
dokładnie to samo u mnie
w domu ciężko złapać taki prawdziwy sylwestrowy klimat
ale za rok to juz mysle ze wyskoczymy na prawdziwy bal...hihi

aaaa i pożyczyłam sobie od siostry sukienke na tą dzisiejsza imprezke
tylko nie wiem czy w biuście nie bedzie za dużo :ico_olaboga:
bo moj rozmiar B a mojej siostry D :ico_szoking:
ok, uciekam

[ Dodano: 2007-12-31, 12:20 ]
Kobiety - w Sylwestra pijemy za zdrowie facetów,
którzy nas zdobyli,
kolesi którzy nas stracili,
debili którzy nas rzucili..............i farciarzy którzy nas poznaja :-D
TO I MY SIE DZIEWCZYNKI NAPIJMY ZA TO :-D :-D :-D [/b]

eSKa
4000 - letni staruszek

31 gru 2007, 16:35

ja tez wróciłam z zakupów i nie wiem gdzie ty Eve byłaś ale my najpierw pojechaliśmy do AUchana ale tam ludzi tyle że pierwszy raz w życiu takie coś widziałam :ico_szoking: :ico_szoking: Kolejki do kasy to ciągnęły sie miedzy regałami (stania na 1godz), ludzie kupowali wszyskto :ico_puknij: Poza tym niby wielkie promocje ja tylko zobaczyłam "promocje" pampersów ta duza paka z 51,99zł przeceniona na 46,99 i ciekawe bo przewazniej tam pampersiory kupowalam a nigdy nie płaciłam 51,99 tylko zawsze 46,99 wiec coś mi sie zdaje że oni te niby poprzednie ceny z kosmosu wzięli i sprzedają tak jak dotychczas tylko ludzi w balona robią , nieładnie :ico_nienie: :ico_nienie:
No i tylko do tego sklepu weszlismy i wyszlismy i pojechalam do poczciwego PLUSA nie kupiłam wprawdzie wszystkiego ale do nowego roku przeżyjemy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

31 gru 2007, 17:15

Ja melduje się dopiero teraz,rano też zaliczyłam małe załupki.
My idziemy na sylwestra do Łukasza rodziców i do jego siostry no i zostajemy tam na noc oczywiście.
Kocura ja miałam te pampersy z biedronki i dla Kacperka sie nie nadają bo jak tylko zrobił siku to od razu piszczał bo go piekło.a po kilku dniach dostał odparzenia.
Dobra dziewczynki ja zmykam,będę jutro.

Życzę wam dziewczyny i waszym maluchom szczęśliwego Nowego Roku i wszystkiego co najlepsze :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 gru 2007, 20:03

U nas tez jakos bez atmosfery.... No ale wiadomo nie ma imry to i nie za bardzo jest jak atmosfere zalapac.

W sumie nic takiego nie robilismy, male zakupki, dluzszy spacerek i to wszystko. Zaraz zastawimy troszke stol , ja mam winko z mama a moj J. sobie pewnie drinka zrobi, Zuzia juz w sukni balowej chodzi ;-) Zapuscimy muzyczke, posiedzimy, pogadamy i tak nam Sylwester upynie. ALe za rok na pewno idziemy na impreze :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”