misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: wiosna-lato 2013

07 sty 2013, 18:50

Jestem,jestem dziewczynki :ico_sorki: Przepraszam,że tak póxno,ale z mężem jeszcze pojechaliśmy do Oleśnicy a to 30km od nas a jak wracalismy na obiadek pyszny do baru bo przeciez byłśmy GŁODNE :-D

No i będzie DZIEWUSZKA :-D Znaczy tak Pan doktor nas sie pyta co ma być? to ja mówie,ze dziewczynka i najpierw zbadał malucha od stup do głów czyli półkule,żołądek,serduszko,przepone,pęcherz itd i wszystko w nalezytym pożądku i mówi,że siusiaka nie widzi,ale mam się nie nastawiać bo moze jeszcze wyrosnąć ? :ico_szoking: więc moze jeszcze siusiak wyrosnąć? Mąz był ze mną,ale to u gina USG jest tak chyba stare,ze całego maluszka nam nie pokazał tylko po troszku,ale widziałam oczka,nosek i jak połykała wody płodowe,ale mąż jest zawiedziony a,że ja za 2,5tyg mam urodzinki to zabiera mnie na USG 3D bo on MUSI na 100% zobaczyć cipke,bo lekarz nam tylko powiedział,ale nie pokazał,A mi lekarz powiedział,ze wygladam na chlopaka :ico_noniewiem: I tak malutka jest mniejsza o tydzień więc pewnie termin mi sie przesunie na ok 26 maja...ale mózg ma prawie roziniety jak na ten tydzień ciąży,ale to sie pewnie zmieni jeszcze... Mam bakterie w moczu i dostałam antybiotyk,ale taki dla kobiet w ciąży taki roztwór wsypuje do kubeczka wypijam i koniec antybiotykoterapi :ico_oczko: I normalnie krew mi sie poprawiła szok :ico_szoking:

Któras z was pytała czy bierzemy witaminy ja biorę to co tibby VITA-MIN PLUS MAMA są super! i do tego dokupiłam sobie kwasy omega-3 czyli jakies tam oleje rybie i super! wyniki poprawiły sie,ale i tak te witaminy biore co drugi dzień,czesciej nie trzeba....

No i to u mnie :-)

Jenny kochanie ja jestem wręcz pewna,ze bedziesz z nami na wątku :-) ale teraz poki co zacisnełam tylko kciuki :ico_oczko:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

07 sty 2013, 19:01

ja tam nie obstawiam u ciebie nic innego, jak dziewuszkę ;-)
mój mi też powiedział, że jak skończymy 25tc to idziemy na USG 3D, ale to koszt rzędu 200-250zł, więc się waham, choć bym chciała. zgodzę się, jeśli znów dzidzia nie zechce się pokazać do tego czasu. Na poprzednim usg 3D się dowiedzieliśmy że z córeczki nam się zrobił syn.

misiu, teoretycznie już siusiak nie powinien urosnąć. płeć kształtuje się jakoś w 17-19tc a wy już daaawno macie ten okres za sobą. Ale ja też wolę mieć płeć potwierdzoną kilka razy dla pewności.

teraz biorę centrum materna z witamin, bo mi się tamte skończyły a tego centrum dostałam całe opakowanie od recepcjonistki miłej u ginki nr 1. przesympatyczna kobietka z niej.

już bym chciała jutro i chcę jechać na zakupy.
a jaki komplecik w panterkę widziałam w h&m. znów się zakochałam! ;-)

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

07 sty 2013, 19:20

Misiu, a co mówiłam :ico_brawa_01: to lekarze, też wierzą w teorie jak wyglądasz taka płeć.
Jeśli @ nie dostanę do pt to wizytę mam w sobotę, nic pewnie nie zobaczę, ale powie przynajmniej co dalej mam robić. Narazie brzuch pobolewa mnie jak na okres. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

07 sty 2013, 19:27

Narazie brzuch pobolewa mnie jak na okres. :ico_noniewiem:
mnie też tak przy Milenie pobolewał,aż poleciałam po podpaski bo nie miałam a @ miała przyjść i nie przyszła

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

07 sty 2013, 19:35

Jak do Was dołączę do wątku to trochę, będę tyły blokować, no ale wrzesień to też lato. Aniu te bóle na @ też słyszałam ,że powszechne są na początku ciąży.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

07 sty 2013, 19:50

mnie też bolało jak na @ na początku. jeszcze czasem boli. ale chwilę tylko.

Awatar użytkownika
gosha
Beze mnie to forum nie istnieje!

07 sty 2013, 19:54

tak a propo tego usg, znajomej ciagle lekarze mówili, że chłopak będzie, chłopak :P a ona urodziła córcię ;)

A to jak sie wyglada wcale miarodajne nie jest ... to zalezy od kobiety, np. ja podobno wyładniałam a przy dziewczynce teoretycznie nie powinnam, bo córcia zabiera urodę ... takie tam gadanie ;)

jenny - trzymam kciuki!

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2013, 20:10

misia super, że u Was wszystko dobrze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ja w w pierwszej ciąży też miałam okazję robić usg 3D u mojego gina, ale zdecydowaliśmy nie robić, teraz też nie zrobię, koszt jest spory,

patrzałam na te witaminy co pisałyście VITA MIN PLUS MAMA i one też nie są tanie, bo 30szt. kosztuje 19,59,

mnie też bolało jak na @ i to nawet mocno i tydzień po terminie, potem doszły bóle piersi, zrobiłam test no i wyszedł pozytywny :),

ja leniuchuje, bo mnie rozkłada, głowa boli ,mięśnie bolą, wzięłam apap, potem zrobię mleko z miodem, masłem i czosnkiem,

zmykam kąpać Szymka :)

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2013, 20:35

Ale ja też wolę mieć płeć potwierdzoną kilka razy dla pewności.
pewność to będziesz mieć w dniu porodu jak usłyszysz: Ma pani zdrową/zdrowego...

Awatar użytkownika
gosha

07 sty 2013, 20:40

Ale ja też wolę mieć płeć potwierdzoną kilka razy dla pewności.
pewność to będziesz mieć w dniu porodu jak usłyszysz: Ma pani zdrową/zdrowego...

AMEN!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”