dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2009, 07:19

ale ostatnio wstyd się przyznać, siostra zamówiła pizze i się skusiłam
ja tam sie nie przejmuje i wcinam jak leci-pizza,spaghetti,ciastka,owoce,zupki chinskie... jem totalnie wszystko. caly dzien jestem glodna :ico_szoking:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

03 wrz 2009, 09:22

hej, ja sie melduje, leże w domu, nic nie robie nawet do kompa sie nie zbliżam bo kiepsko sie czuje, dzisiaj mam wizyte u lekarki mojej z urlopu wróciła, kurcze karzdy ruch malutkiej to jakby mi szwy jakieś od środka rozrywała koszmar, mam nadzieje że to przejdzie :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-09-03, 09:35 ]
zapomniałam wam napisać że martwi mnie moja waga bo od 19 tyg nie przytylam nic :ico_szoking:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

03 wrz 2009, 10:34

Anetka607 gdyby brak wzrostu wagi w tym okresie był bardzo niepokojący to pewnie Twoja doktór zwróciłaby na to uwagę... więc nie martw się :-)
jednym słowem i mały wzrost wagi nas martwi i .... ten duży tez. samo życie.
...
Anusiek nowe kosmetyki najlepiej poprawiają mi humor. jakaś nowa woda, puder, róż... zawsze potem czuję się lepiej :-D
kiedyś humor poprawiał mi też fryzjer, ale to minęło. za często jednak chrzanili robotę.... i efekty bywały odwrotne do oczekiwanych. także z fryzjerów się wyleczyłam :ico_brawa_01:
ubrania są też nie złe, ale nie w czasie ciąży. bo rozmiary za duże trzeba oglądać itd...
a ubranka dla córci wolę kupować jak mam dobry nastrój i czuję się szczęśliwa na 1000%!

[ Dodano: 2009-09-03, 10:37 ]
ciekawe jak tam Shiva daje sobie radę.... a Mikusia dalej milczy. co do Mikusi to zaczynam mieć jakieś złe przeczucia... dziwne, że tak całkowici przestała się odzywać. mam nadzieję, że się strasznie mylę i, że u niej wszystko oki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-09-03, 10:43 ]
barbapuppa a jak Ty sobie radzisz z rozstaniem z córcią...? od trzech dni mój chrześniak 2, 5 letni chodzi do żłobka. muszę dziś zadzwonić spytać jak sobie młody radzi. to ogólnie bardzo pogodny chłopaczek i jak odprowadzał siostrę do przedszkola to też najchętniej by z nią zostawał... :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
misia85
maniakogadacz
maniakogadacz

03 wrz 2009, 11:07

Cześć dziewczyny!!!
Bardzo dawno nic nie pisalam, ale czasami podczytuje co u Was slychac. Ciezko znalezc czas zeby usiasc do kompa...
Chyba jeszcze nie pisalam Wam ze bedziemy mieli dziewczynke, ciesze sie bardzo, bo w koncu bede mogla zaszalec z sukienkami (pierwszego mamy chlopca).
Ogolnie czuje sie niezbyt dobrze, w poniedzialek bylam u gina i mala rozwija sie prawidlowo, wazy 700g. Ja od poczatku ciazy przytylam 3kg, wiec malo, ale po Dawidku zostalo mi 9kg wiec moze dlatego :ico_noniewiem: .
Uciekam bo moj maly synek nie daje mi wiecej popisac...
Zycze duzo zdrowka dla wszystkich :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 wrz 2009, 13:05

dzisiaj mam wizyte u lekarki mojej z urlopu wróciła
napisz jak po wizycie.
ubrania są też nie złe, ale nie w czasie ciąży. bo rozmiary za duże trzeba oglądać itd...
a ubranka dla córci wolę kupować jak mam dobry nastrój i czuję się szczęśliwa na 1000%!
to fakt. Mi się wszystko podoba na wieszaku, na mnie już nie bardzo :ico_noniewiem:
a Mikusia dalej milczy.
no właśnie, Mikusia często popisywała, więc ciekawe co z Nią...mam nadzieję, że się odezwie :ico_placzek:

A kiedy Shiva może się odezwać??
No i Rybka coś zamilkła...na długo wyjechali?
misia85
witam, Gratuluję Ci zdrowej córeczki :-D

Awatar użytkownika
inia1985

03 wrz 2009, 18:09

Hejka :ico_haha_01: nie wiem jak Wy, ale ja, chyba przez tą pogodę, mam taki straszliwie senny dzień - przespałam prawie cały, z małymi przerwami na jedzonko :ico_oczko: :ico_oczko: i z przerwą na udanie się do przychodni. Byłam dziś na wynikach, piłam tą przesłodką miksturę :ico_haha_02: Oby tylko było oki.

Co do wagi, to tak jak każda z nas się martwiłam, że za dużo przytyłam (8 kg), ale podobnie jak anusiek
jestem głodna to jem i tyle...
:ico_haha_01: Właśnie chodzi mi po głowie pizza, ale z pizzerii z moich okolic (100 km od Wrocławia) i w weekend na pewno się tam wybiorę :-)

Dziś w przychodni wysyp ciężarówek, fajnie tak to wyglądało:) Jedna dziewczyna mnie zaskoczyła: miała taki brzuszek jak ja w czerwcu, a termin ma na 2 grudnia!!! I jedna rzecz mnie wkurzyła :ico_zly: Wszystkie dziewczyny (a było ich 5 +ja) wiedzą co będą miały, a badają się na tym samym sprzęcie! I wszystkie będą miały dziewczynki :ico_haha_01: tylko pozazdrościć :ico_oczko:

Mnie to się już marzy kupienie jakiś śpiochów, czy innych gadżetów w kolorze blue lub róż, a tu cóż... mogę co najwyżej żółte :ico_oczko:

Rzeczywiście wczoraj jakoś cichutko było, ja wczoraj miałam wenę, więc ostro pisałam pracę, to nie zaglądałam. Ale dziś nadrobiłyście :ico_haha_01:

misia85, gratuluję i po cichutku zazdroszczę dziewczynki :-)

A nawiązując do ubrań, to ostatnio jedna rzecz nie daje mi spokoju: w czym iść na obronę? Nie chce wydawać kupy szmalu na ciuchy, które założę tylko raz, ale chyba będę musiała. Myślałam tak o takiej czarnej sukience z golfem, która mam w szafie, ale nie wiem czy to wypada, a wygląda ona tak: http://www.allegro.pl/item719191088_sup ... ienka.html

Przed chwilą znalazła: http://www.dobramama.pl/pokaz/9069/porod_na_wesolo Dla śmiechu:P

anetka607

03 wrz 2009, 19:54

najpierw napisze że shiva dostaje leki na przyśpieszenie rozwoju płuc małej, miala usg i tam szyjka o 6 mm jest dłuzsza :-D ma nadzieje że jutro wyjdzie

ja po wizycie spokojna ale i zła, moja lekarka powiedziala ze nie mam za krótkiej szyjki :ico_zly: nie mówiła w prost ale po jej minie zauważyłam że to popdszycie było niepotrzebne :ico_szoking: ale teraz jest ok dostalam sielne leki rozkurczowe które po zabiegach na macicy się dostaje, ale mają skutek uboczny ręce mi po nich trzęsą się, no i schudłam 0,5 kg ale lekarka powiedziała że na pewno za bardzo się stresuje, ale co się dziwić jak mnie niepotrzebnie świnie wiązali :ico_zly:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 wrz 2009, 21:58

najpierw napisze że shiva dostaje leki na przyśpieszenie rozwoju płuc małej, miala usg i tam szyjka o 6 mm jest dłuzsza ma nadzieje że jutro wyjdzie
dzięki za wiadomość. Trzymam kciuki żeby wyszła jutro.

anetka607 co lekarz to inna opinia. Jednak trzeba wierzyć, że w szpitalu nikt nie zrobi Tobie ani Małej krzywdy. Choć rozumiem Cię i można się rzeczywiście wkurzyć.
inia1985
witam,
w weekend na pewno się tam wybiorę
smacznej pizzy. Ja mam fazę na szpinak :-)
Myślałam tak o takiej czarnej sukience z golfem, która mam w szafie, ale nie wiem czy to wypada, a wygląda ona tak: http://www.allegro.pl/ite...f_sukienka.html
jest śliczna :ico_brawa_01: i przyda się później, ładnie podkreśli brzuszek - ja bym w takiej poszła.

Dziś byliśmy w szkole rodzenia - 1-wsze spotaknie raczej takie organizacyjne ale było ok...było 3 mężów (w tym mój) reszta babek sama.
Smutno mi bo u siostry wybuchł pożar :ico_placzek: nie wiem i nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzi spotykają nieszczęścia :ico_placzek:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

04 wrz 2009, 12:41

witam Was.
Anetka dzięki za wiadomości o Shivie. dobrze, ze u niej i córci ok. też sądzę, że w takiej sytuacji na weekend wróci do domku. oby... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Anetka w kwestii lekarzy... ja osobiście mam większe zaufanie do lekarzy pracujących, praktykujących w szpitalu. takiego lekarza szukałam i bardziej cenie sobie ich wiedzę i ocenę sytuacji... .
...
Inia sukienka jest świetna. uważam, że można ją założyć na obronę. chciałabym móc w ciąży założyć taką sukienkę... musiałaś zachować fajną figurkę. ja nie mogłabym założyć takiej dopasowanej sukienki... zazdroszczę :ico_placzek:
...
Anusiek już w szkole rodzenia, w którym szpitalu? ja zaczynam 5 października w bielańskim. może mało było mężów właśnie z powodu tzw spotkania organizacyjnego.
rozkręcą się zapewne. a jak podobało się Twojemu mężowi...?
o co dokładnie chodzi z tym pożarem u siostry? w jej domu/ mieszkaniu/ bloku? poważnie bardzo? zawsze pożary strasznie mnie przerażały... . mam małego świra na tym punkcie. nim usnę sprawdzam wszystko: gaz, kontakty itd. czasem nawet ze dwa razy bo nie mam pewności czy to już dziś sprawdzałam czy wczoraj... męcząca schiza.
...
u mnie bez większych zmian. jeśli chodzi o samopoczucie. czyli trochę dokuczają mi plecy, pachwiny i dół brzucha. mam też jakiś nowy dziwny ból, który trochę kojarzy mi się z prawą nerką. ale póki co nie nakręcam się. 15 będę robić badania, więc zobaczymy czy coś się pojawi niepokojącego. oby nie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
nie mogę jednak przestać myśleć o tym, że endokrynolog dała mi skierowanie na nowe badania dotyczące tarczycy, boję się, że coś ją dodatkowo zaniepokoiło. ale nic nie powiedziała. nawet nie powiedziała, że dopisuje nowe badania. chyba nie chciała mnie denerwować i prowokować pytań. te badania też 15.
a 17 będzie wizyta u ginekologa. i zostaną równo trzy miesiące do przewidywanego terminu porodu. naturalnego porodu bo jeśli podtrzymają decyzję o cesarce to jakieś dwa tygodnie wcześniej podobną zabierają i kroją... . :ico_szoking:

miłego dnia dla wszystkich...

barbapuppa

04 wrz 2009, 13:41

ja w biegu i przelocie
7:2 dla dziewczynek
buziaki i zdrówka dla wszystkich, wracam do pracki

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”