Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

07 sty 2013, 20:42

Ale ja też wolę mieć płeć potwierdzoną kilka razy dla pewności.
pewność to będziesz mieć w dniu porodu jak usłyszysz: Ma pani zdrową/zdrowego...

AMEN!
za takie teksty podziękuję.

Awatar użytkownika
gosha
Beze mnie to forum nie istnieje!

07 sty 2013, 20:47

ale dlaczego ?
:ico_noniewiem:

nigdy nie ma całkowitej pewności ....
pewność będzie jak sie dziecko urodzi .... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

07 sty 2013, 20:50

akurat mam takich lekarzy, którzy jak nie wiedzą, nie powiedzą. i chwała im za to.
usg 3d miałam po 25tc więc wiedziałam, że się nic nie zmieni. fizycznie nie było możliwości. widziałam dokładnie siusiaka i jajka. to nie było: " coś tam chyba wystaje, więc myślę, że to chłopak". był ewidentny siurak.

Awatar użytkownika
gosha

07 sty 2013, 20:52

tibby lekarz znajomej o której pisałam pare postów wstecz tez NIGDY sie nie mylił :)

do czasu .....

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

07 sty 2013, 20:56

U mnie lekarz na badaniu prenatalnym w 13 tc powiedział, że chłopak, z tego co wiem dziewczynki, później lekarz rozpoznaje. I przy chłopaku trudniej o pomyłkę.
Ja akurat brałam witaminki prenatal, bo męczyły mnie mdłości.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2013, 21:27

ale to koszt rzędu 200-250zł,
A ja znalazłam za 180zł i juz tam była moja znajoma i była baardzo zadowolona bo lekarz wszystko dokładnie tłumaczył i pokazywał i dostała 20min filmiku i zdiątko :-) aa i to jest już USG 3D/4D :-)
to lekarze, też wierzą w teorie jak wyglądasz taka płeć.
Ale moj gin zanim zrobil mi USG mowił,że wygladam na chłopaka :ico_noniewiem: Czyli Twoim zdaniem zabrała mi urode ? tak kurcze myślałam,ze spuchłam na twarzy :ico_sorki:
Jak do Was dołączę do wątku to trochę, będę tyły blokować,
Nie bedziesz :ico_oczko: na pewno nie :ico_oczko:

Jej moje wszystkie ulubienice w kupie,ale sie ciesze :ico_brawa_01: czuje się jakbym was wszystkie tutaj ja pościagała i pozarażała :-D
donatka26
zdrówka kochana,jeju wszystkich rozbiera jak sie przed tym bronic? :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

07 sty 2013, 21:36

To bardziej jakoś tak intuicyjnie i z Twoich serduszek z wykresu oraz z opisu Twojej skóry na początku ciąży. Więc nie obawiaj się, że córcia zabiera Tobie urodę, bo ciąża Tobie służy i promieniejesz.

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

07 sty 2013, 22:28

Witajcie
Ja Juz ugotowalam obiad. Takze jutro bede miala spokoj. Za chwilke sie poloze, bo padam.
Ja czuje, ze bede miala dziewczynke. Nie nastawiam sie jednak, bo nigdy nie wiadomo.
Ja biore tabletki pregnacare. Sa to u nas najbardziej popularne tabletki.
Dobranoc kobietki

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2013, 22:35

za takie teksty podziękuję.
a co ty tak się unosisz...

mam kuzynkę co jest położną i nie raz opowiadała jak rodzice szoku doznawali po porodzie i też miało być na 100%... ale myśl jak chcesz :ico_sorki:

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

08 sty 2013, 07:31

Hej

ja tez znam przypadek mojej sasiadki ktora miala urodzic drugiego chlopaka i do samego konca lekarz twierdzil ze to bedzie chlopak a jak poszla rodzic to pielegniarka wlasnie jej na sali porodowej oznajmila ze ma Pani sliczna coreczke. to byl dla niej troszke szok ale ucieszyla sie bardzo bo teraz ma parke. lekarz nigdy nie ma w 100 % pewnosci ale dziwi mnie to troche bo jesli widac na USG siusiaka i worek mosznowy to chyba z tego dziewczynka sie nie zrobi. u mnie lekarz na ostatnim USG w 14 tyg. nam powiedzial ze daje nam 70 % ze to bedzie chlopak a tylko 30 % ze moze byc dziewczynka. ja jakos od samego poczatku jak tylko sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to nastawialam sie na chlopaka i dalej tak mam. ja to nawet jakies takie przeczucie mam ze bedzie chlopak i troche czuje sie na chlopaka. malo co jadlam slodkie dopiero od jakiegos czasu zaczelam jesc. tak to na kwasne bardziej mnie ciagnelo jak ja potrafilam zjesc pol sloika ogorkow kiszonych i jeszcze wypic ten kwas z nich. potem doszly przed swietami sledzie normalnie pochlanialam ich tone. wiem ze na jedzenie nigdy tez nie ma reguly o co sie je to jaka plec bedzie bo to tez jest mylne. bratowa jadla kwasne rzeczy sledzie i pikantne i urodzila dziewczynke a tez nastawiala sie na chlopaka. ja dopiero plec to pewnie poznam juz na wiecej procent w lutym jak mi da skierowanie na USG a do tego czasu to jest jeszcze taka nie pewnosc. kiedys ciocia tez mi powiedziala ze nic nie chce mowic ale wygladam bardzo ladnie i to raczej na chlopaka tak i ona sadzi ze bedzie chlopak. co prawda cera mi sie poprawila w ciazy wiec moze ... moze bedzie chlopak :-)

u Was dziewczyne strasznie drogo sie placi za USG w 3D/4D! u mnie takie USG to koszt gora 100 zl i do tego jeszcze lekarz nagrywa filmik na plyte i daje zdjecia kilka sztuk.

misia FANTASTYCZNE WIESCI U CIEBIE KOCHANA. BARDZO SIE CIESZE ZE JEST WSZYSTKO OK.! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

donatka zdrowka! nie daj sie chorobie!

Do mnie do domku przychodzi dzis polozna srodowiskowa. ciekawe co mi ciekawego do czytania przyniesie :-P pewnie sterte broszurek o ciazy itd.
musze troche ogarnac chatke zeby bylo czysto jak polozna przyjdzie.

a tak z innej beczki sie zapytam Was dziewczyny ... mianowicie w jakim proszku najlepiej wyprac pierwsze ubranka dla dzidziusia? bo sa rozne opinie na temat tych proszkow dla ubranek niemowlat i ciezko jest sie na jakis zdecydowac.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”