MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

22 gru 2007, 12:37

Obrazek
K@teczk@, wiem dokladnie co czujesz siedzac sama w domciu... ja mam bardzo podobna sytuacje, choc mam jeszcze Wiktorka i psa... :ico_noniewiem:
moj maz wychodzi z domu o 7.30... pozniej o 12 jest na obiadek tylko przez godzinke... a potem przyjezdza o po 17 bierze jedzenie dla tescia i widze go dopiero kolo 22...
kiedy nocuje u nas tesc to wieczory z mezem tez juz mi odpadaja...
czasem Wiktorek widzi tatusia tylko w poludnie przez niecala godzinke...i po 17... jakies 10 min... przewaznie rano jak moj A wychodzi i wieczorem jak wraca to Wiktorus spi...
tak wiec jestem caly dzien z Wiktorkiem sama :ico_placzek: owszem bawimy sie, rozmawiamy :ico_oczko: ... ale czasem tez potrzebuje chwilki "spokoju"... (czy ktoras z was lepila kiedys pierogi przy 3 letnim super aktywnym dziecku( czasem nie chce spac w dzien,jak np wczoraj) na niecalych 30 m kwadratowych? :ico_zly: )

k@teczk@
czasem na niektore rzeczy nic nie poradzimy niestety...
ja kiedy jest mi smutno i czuje sie samotna to zagladam tutaj... tylu wspanialych przyjaciolek na raz to nie mam nigdzie indziej :-D :ico_nienie:

Obrazek

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

22 gru 2007, 17:36

Obrazek

co tam u was kochane,ja z siosra w kuchni robie salatke,farsz na uszka i pierozki,jutro zaczne rano barszczyk,serniki i moze wezme sie za lepienie uszek :)

Moniczko ja wiem doskonale i rozumiem cie jak to jest robic cos w kuchni ,gdy maluch ciagle w kolo i do tego marudny caly czas przeszkadza,chce byc w centrum uwagi-sama przez to przechodzilam :ico_olaboga: i jedyne co moge ci pozyczyc to wiecej cierpliosci,bo wiem jak ona jest ci potrzebna :ico_oczko:

k@teczk@
tu akurat wazniejsze jest zdrowie twoje i troska o przyszly domek dzidziusia,a jesli kotek mialby znow niestety nie z jego tak naprawde winy,ze jest takim siersciuszkiem i masz uczulenie na niego odpowiadac za kolejna strate maluszka (odpukac) to lepsze jest niestety lagodne pozbycie sie go w dobre rece :ico_noniewiem:
Zobaczysz,ze teraz juz tylko odleglosc dni do poczecia zmniejsza sie z dnia na dzien i tylko patrzec kochana jak bedziesz w stanie blogoslawionym :-D

miłego dnia pracusie-pewnie jak ja w kuchni hehe
ja wracam konczyc co nie co
do pozniej

Obrazek

MONIKAB fr

22 gru 2007, 17:42

ku ku :-D ja juz mam kapustke ugotowana, obiado-kolacyjka tez gotowa :) pies wykapany :-) jeszcze ogarne dzisiaj kuchnie a jak wykapie wiktorka i bedzie sobie siedzial jeszcze w wanience to zabiore sie za lazieneczke :-D
jutro zakupki ostatnie,pieczenie placuszka i barszczyk... i mam z gorki :-D
pa pa i do pozniej

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

22 gru 2007, 17:48

to brawo dla obrotnej :ico_brawa_01: -super Moniczko
a ja jeszcze tyle przed :ico_olaboga:

papsik Obrazek

MONIKAB fr

22 gru 2007, 19:10

emalia, mi juz nogi wchodza do d... :ico_oczko: ale jak tak ciezko popracuje to wieczorem, jak juz leze w lozeczku to dzidzia jest super aktywna i to mnie cieszy :-D
a i jeszcze jedno- ty masz do pomocy siostre, to jakos we dwie razniej... ja musze wszystko robic sama :ico_placzek: a Wiktorek nic nie chce wspolpracowac :ico_placzek: i jak juz zrobie porzadeczki to on mi na zlosc robi balagan :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
przed chwila pokoik byl czysty- przygotowany do odkurzania- a ten maly lobuz wysypal mi dwa pudla zabawek :ico_olaboga:
masz racje emalia... duzo cierpliwosci potrzeba

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

22 gru 2007, 22:11

u nas już po imprezce, nie miałam dziś czasu żeby nawet kompa odpalić.. Od 6 na nogach, kończyłam rano kroić sałatkę jarzynową, potem chciałam zrobić mamie niespodzianke i poszłam na zakupy zanim się obudziła już wszystko miała. Nienawidzę tych Świąt bo mój ojciec i brat nawet palcem nie kiwną by pójść do sklepu czy coś a o zrobieniu porządków to już mowy nie ma nawet nie odkurzą :ico_zly: zawsze wszystko na głowie mamy dlatego chciałam pomóc ile mogłam. Mój ojciec to tylko leży i żre (sorry za słownictwo, ale innego się użyć nie da) a moja mama jest po 3 ciężkich operacjach i znowu ma nawrót choroby, żołądek podtrzymują jej pasy z włókna węglowego i nie może nic dźwigać :ico_nienie: dlatego mnie tak nerwy łapią i te Święta kojażą mi się z charówką mojej mamy...

zaraz zgram zdjęcia i WAm wkleje

MONIKAB fr

22 gru 2007, 22:30

http://www.youtube.com/watch?v=asq7TW4bRBU
Obrazek

W tym dniu radosnym, oczekiwanym,
gdzie gasną spory, goją się rany
- życzęWAM zdrowia, życzę miłości.
Niech mały Jezus w sercu zagości,
szczerości duszy, zapachu ciasta,
przyjaźni, która jak miłość wzrasta.
Kochanej twarzy co rano budzi
i wokół pełno życzliwych ludzi..
WESOŁYCH ŚWIĄT !

Obrazek

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

22 gru 2007, 22:31

Moniczko siostre do pomocy mam od 2 lat w swieta,a syn moj ma prawie 9,wiec czas kiedy byl taki maly jak twoj Wiktorek mialam i tez bylam sama-dlatego pisalam ci,ze wiem co to znaczy :ico_oczko: :ico_olaboga:

babe_boom
to faktycznie przykre i nie dziwie ci sie nic a nic,ze tak a nie inaczej reagujesz-zwlaszcza w swieta milo jest jak kazdy cos od siebie wniesie,ale skoro inni maja to serdecznie w d---ie to powinni miec na stole puste talerzyki za kare :ico_zly:
po za tym kochana tez nie dziwgaj tam czasem sama bo ty masz sie oszczedzac i myslec o dzidzi :ico_nienie: ,popędz tych leserów do pracy-zwlaszcza brata!!!!
Bidulko i nie denerwuj sie bo tez ci nie wolno :ico_nienie:
czekamy z niecierpliwoscia na foteczki :-D

a ja dopiero usiadlam,od rana w kuchni i wiecie co obiecalam sobie dzis ulepic pierogi i uszka i tak tez zrobilysmy z siostra :),chcialam to zostawic na poniedzialek
jutro jeszcze barszczyk i 2 serniki (jeden zabieram na wigilie do drugiej siostry)
i w zasadzie koniec bedzie gotowania :ico_brawa_01:

Obrazek

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

22 gru 2007, 22:38

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mało tych zdjęć, ale solenizantka była dziś coś nie w humorze
Ostatnio zmieniony 22 gru 2007, 23:06 przez babe_boom, łącznie zmieniany 1 raz.

MONIKAB fr

22 gru 2007, 22:38

Emalia
Obrazek z glowy pierozki i uszka... to juz z gorki
babe_boom Emalia ma racje, powinnas scignac brata do roboty... kazdy powinien sie przylozyc, wtedy swieta mialyby zupelnie inny charakter :ico_noniewiem: ...
panowie powinni chociaz dywany potrzepac i zakupy porobic (dzwigac torby)

Obrazek

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”