Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

08 sty 2013, 09:32

Kochane, każda o płci czy wierzy lekarzowi czy nie, decyduje sama. Ja jak nie zobaczę wyraźnie, to nie wierzę. Z Tobikiem się udało widzieć jak na dłoni całą jego męskość! Poza tym wszyscy mówili, że będzie to chłopak, bo byłam wręcz PIĘKNA w ciąży. Promieniałam, brzuszek śliczny sterczący, cera bez zastrzeżeń.
Smaków jakiś konkretnych nie miałam. Choć na samej końcówce musiałam codziennie podjeść grzesie bez czekolady bo tak mi się chciało. :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: A to moje ulubione wafelki. :ico_haha_01:
Teraz od początku mdłości, ciężka zgaga... skóra jakaś sucha mi się zrobiła. Czasem jakieś syfki wyjdą. Brzuch jeszcze za mały by określać z niego płeć ;-) choć jak dla mnie to też taka zabawa w zgadywanie.

Na początku i tak dzieci są dziewczynkami. wszystko wygląda jak u lasek, dopiero po którymś tygodniu, w miarę wytwarzania pierwszych hormonów męskich powstaje z łechtaczki siusiak a wargi sromowe kształtują się w jąderka. Tak mówili w filmie, który oglądałam.

Ja podobnie jak monika czułam że będzie chłopak, pomimo twierdzeń lekarza o dziewczynce. Ale wtedy powiedział mi to jakoś koło 16tc, zaznaczając że to niepewne wg niego. Więc się nie nastawiałam. I całe szczęście, bo upragnionego chłopaka mam!

Ciekawa jestem co teraz nam wyszło. Mąż uparcie twierdzi, że czuje dziewuchę, tak jak czuł syna. :ico_haha_01:
Moje przeczucie zmienia się z dnia na dzień :ico_haha_01:

monika, pytałaś o proszek. Ja małego rzeczy prałam i płukałam w LOVELI. Ale chyba do 6mca tylko, bo potem przeszliśmy na normalne jak widzieliśmy, że go zwykły proszek nie uczula. Jest jeszcze DZIDZIUŚ ale ja nie próbowałam osobiście.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2013, 09:34

witam :)

ja dziś się nie wyspałam :ico_spanko:
donatka zdrowka! nie daj sie chorobie!
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
. mianowicie w jakim proszku najlepiej wyprac pierwsze ubranka dla dzidziusia? .
ja pałam w proszku JELP, a wiem, że jeszcze jest LOVELA I DZIDZIUŚ

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2013, 09:40

tibby ja też wierzę swojemu lekarzowi, nie powie prędzej jak nie ma 100% pewności, poza tym teraz lekarze mają dobrej jakości sprzęt i myślę ,że właśnie on i spore doświadczenie lekarza jest niezawodne, ale każdy może mieć swoje zdanie na ten temat :ico_oczko: ,
dla mnie też ta ciąża jest odwrotnością pierwszej(wszystko prawie jak u Ciebie tibby), ale to nie znaczy , że akurat będzie dziewczynka, czas pokaże i zboczymy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

08 sty 2013, 09:47

dla mnie też ta ciąża jest odwrotnością pierwszej(wszystko prawie jak u Ciebie tibby), ale to nie znaczy , że akurat będzie dziewczynka, czas pokaże i zboczymy :ico_oczko:
jasne, że to niczego nie oznacza.
Ale fajnie by było, gdyby na wątku były same dziewczyny i tylko jeden chłopak ;-) :ico_brawa_01:

Matko kochana, śnieg u nas zaczął padać!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
gosha
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

08 sty 2013, 09:48

to lekarze, też wierzą w teorie jak wyglądasz taka płeć.
Ale moj gin zanim zrobil mi USG mowił,że wygladam na chłopaka :ico_noniewiem: Czyli Twoim zdaniem zabrała mi urode ? tak kurcze myślałam,ze spuchłam na twarzy :ico_sorki:

jesli wyglądasz na chłopaka to znaczy, że pieknie wyglądasz ;)
to córka zabiera urodę
a chłopczyk niby ;) dodaje ;)

Ale to tylko takie gadanie ;)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2013, 09:55

Ale fajnie by było, gdyby na wątku były same dziewczyny i tylko jeden chłopak ;-) :ico_brawa_01::
i tak coś mi się wydaje, że będzie duża przewaga dziewczynek :ico_oczko:
Matko kochana, śnieg u nas zaczął padać!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
u nas też, ale taki drobniutki, ale sądzę, że i tak nic z tego nie będzie

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2013, 09:56

Ale fajnie by było, gdyby na wątku były same dziewczyny i tylko jeden chłopak ;-) :ico_brawa_01::
i tak coś mi się wydaje, że będzie duża przewaga dziewczynek :ico_oczko:
Matko kochana, śnieg u nas zaczął padać!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
u nas też, taki drobniutki, ale sądzę, że i tak nic z tego nie będzie

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

08 sty 2013, 10:04

u nas dość mocno w Poznaniu zacina.

dziś Tobiko zapytany co robi się do nocnika powiedział: JU JU (czyli siusiu)
twierdzi że będzie wołał, ale ja to biorę z przymrużeniem oka. ale majtasy założone. ostro walczymy z pampami.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2013, 10:07

dziś Tobiko zapytany co robi się do nocnika powiedział: JU JU (czyli siusiu)
twierdzi że będzie wołał, ale ja to biorę z przymrużeniem oka. ale majtasy założone. ostro walczymy z pampami.
sadzaj go często na nocnik i z czasem powinien :ico_oczko: się przyzwyczaić

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

08 sty 2013, 10:21

już pierwsza wpadka zaliczona.
on oczywiście cały zadowolony, że mama ze ścierą lata i go przebiera... śmieje się w najlepsze. teraz znów siedzi na nocniku.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”