Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 maja 2008, 11:59

U nas też niby troche lepiej, ale mloda dalej ma zapchany nochal, ale jakby mniej kasze. Energia to ją roznosi tak,że czasami mam dość,a nauka to mi idzie mega wolno. Teraz ja przezywam nowa froterką-ANTONINA2007 bo jeździ bo całym mieszkaniu na brzuchy, ale najczęściej do tyłu bo sie łapami odpycha. Efekt jest taki,że odkurzam mieszkanie codziennie, troche to męczace, ale to dziecko wszędzie wlezie. Wy to pewnie macie już za soba bo wam dzieci ladnie raczkują.

Pogoda ładna ale ponoc na weekend ma się zepsuć a mnie chyba szlak trafi bo jedziemy do Zakopca. A nie chce,żeby Toska się doziębila jeszcze.Poczekamy zobaczymy.

Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku

15 maja 2008, 13:45

jakbym ja miala prkiety to bym tez miala frotke ale u nas sa wszedzie dywany, taki urok angielskich domow, wiec ona sie turla wszsedzie a z tym raczkowaniem to poki co dopiero sie przymierza :ico_oczko: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 maja 2008, 13:59

Uff w końcu młoda padła na drzemke, teraz moge w spokoju coś sobie poczytać, a potem na spacerek idziemy! :-D

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

15 maja 2008, 14:43

Biedna Julcia, mam nadzieję, że to wyjdzie szybko. Mojej przyjaciółki córeczce też szły od razu 4 ząbki i bidulka tak cierpiała.
U nas uciekłam ze spaceru, bo taki upał, że nie miałam czym ja oddychać, a co dopiero Amelka i pies.
Amelka ćwiczy upadanie na pupę i bardzo jej się to podoba. Próbuje tez stac bez trzymania, ale z tym to już gorzej. Ale Wam się pochwalę, że dzisiaj siedziała na nocniku i zrobiła i siku i dwa razy kupę. Co prawda to nie jest regularne załatwianie się, ale się cieszyłam, ona też. Złaszcza z kupy, że nie musze tego czyścic. A teraz upada na pupę, a ja mówię bęc.
wiecie co, z tym jej chodzeniem wokół łóżeczka, to skapitulowałam. chyba jest gotowa, skoro to robi.
ale najfajniejsze, że lubi nocnik i jej się podoba siedzenie na nim, a kupiłam najzwyklejszy, bez melodyjek itd.

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 maja 2008, 15:40

Hejo,
u nas tez sie dzieje :ico_olaboga: Szymek smiga po mieszkaniu jak szalony. Juz nie mam sily go ganiac :ico_sorki: Wokol lozeczka chodzi juz od ponad 3 tygodni, wiec chyba jest oki. Jezeli Amelka umie i sie rwie, to znaczy ze jest gotowa. Tak mi przynajmniej wydaje.
Z nauka tez ciezko, od dobrych kilku dni nawet ksiazki nie otworzyłam. moze dzis sie wezme, bo jest brzydka pogoda to bedziemy siedziec w domku.
Szymek od 3 nocy juz nam sie budzi. dzis sie obudzil o 4 i zasnal o 6. nigdy tak nie mial wiec nie wiem co sie dzieje. w dzien spi tak jak spal w nocy sie budzi i chce sie bawic :ico_noniewiem:
Brawa dla Amelki za nocniczek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: yvone, Ty to niesamowita jestes. :ico_sorki:
Aga, trzymaj sie :ico_buziaczki_big:

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

15 maja 2008, 16:56

Dzięki Wisieńko. No tak Szymek jest starszy od Amelci prawie o miesiąc i skoro on już od prawie miesiąca takie rzeczy ćwiczy, to mnie naprawdę uspokoiłaś.
Teraz wiem, że tak jest.
Dziewczyny nie piszcie mi takich rzeczy, bo mi naprawdę nie tak. Ja tak tylko próbuję, bo tak założyłam, a co będzie z tych prób, to zobaczymy. Ja świetnie wiem, że psychologicznie, to ona nie kuma, że nocnik i jego zawartość ma coś z nią wspólnego. Ten nocnik, to tylko dlatego, że ją obserwuję, a ona jak zaczyna robić kupę, to widac, że zaraz coś będzie. A mnie jest tak chyba wygodniej (po tych 2 razach), bo nie musze myć pupy, tylko wytrzeć i to jedną chusteczką. Ale z siku, to już tak nie jest.
A z tym jej jedzeniem, to tez trudno, bo trzeba ją rozebrać do pampersa i podłożyć gazetę, albo zawołać psa, bo nim ona trafi do buzi, to wszystko brudne.
Teraz, kiedy wiem, że oprócz studiów pójde do pracy, bo od przyszłego miesiąca zaczynam szukanie, to jakoś tak uwazniej patrze na Amelkę i staram sie jej poświęcac więcej czasu, a ona naprawdę chętni naśladuje. Dzisiaj dostała plastikową łyżeczkę i nawet dwa razy celowo brała jedzenie, a potem to była zabawa. Za to polecam wam najzwyklejsza piłkę. Amelcia ją cały czas turla, a ja do niej i znowu ona i jest zabawy, że hey.

[ Dodano: 2008-05-15, 17:10 ]
P.S. a to zdjęcia Amelci. Właśnie na drugim prezentuje się w nowej fryzurze. Jam ci to zrobiła, ale było ciężko. :-D

Awatar użytkownika
karolina-ch

15 maja 2008, 18:09

yvone sliczna ci dziewuszka wyrosla, naprawde fotki superowe :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: prosze wiecej :ico_oczko: :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-05-15, 18:41 ]
moja mala zasnela wreszcie ale zrobila sie ostatnio strasznie wymagajaca, wymusza wszystko co sie da, ja staram sie nie dawac jej fochom ale czasem sie nie da i jej sie udaje...ja tez mzoe zalcze kilka fotek

[ Dodano: 2008-05-15, 18:50 ]
Obrazek to sprzed kilku dni jak u nas bylo tak cieplutko :)
Obrazek na ogrodeczku :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 maja 2008, 19:21

Yvone Zdjęcia bombowe, a Amelka jest przesliczna, a włoski to ma nieziemskie!!!

Karolina
Twoja Amelka tez śliczniutka , super zdjęcia.

Wasze córki wydają się być już taaakie duże :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A my własnie wróciłyśmy z zakupów bo do zakopca zakupiłam to i owo, no i się wkurzyłam bo mi cały bebilon wykupili i jutro musze gdzieś zakupić. Zabrałam Tosia na takie kuli co dzieci się w nich bawią, ale tylko sobie patrzyła za to miała kupe radości :-D No i chodziła po sklepie u taty na baranach, wszystko widziała pierwsza klasa więc wogóle była cala zachwycona!

agasco
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

15 maja 2008, 22:51

Witajcie dziewczyny
Ja wreszcie mam chwile dla siebie i moge pobuszowac po necie.
Vito nadal niema ząbków :-/
Za to mojemu starszemu synkowi wreszcie wypadła jedynka
późno ,ale tak chyba mamy w genach :ico_noniewiem:
Przez ostatnie dni była taka piękna pogoda i duzo czasu spędzamy na działce
a w domu ciagle się wspina i wstaje normalnie za nim nie nadążam.
No i chodziła po sklepie u taty na baranach
Mój synuś nie lubi zakupów :ico_haha_01: (chyba jak każdy facet) bo ciągle marudzi :ico_zly:

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2008-05-15, 22:57 ]
Czeka nas kupno bucików ,takich zeby łatwiej i pewniej mógł stawiać kroki,moze coś polecicie?

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

16 maja 2008, 16:11

Znowu zeżarło mi posta :ico_zly:
Amelcia ślicznie wygląda w tym kapelusiku, po prostu uroczo i bezapelacyjnie pieknie. Karolinko kupuj jej tylko kapelusiki. :ico_oczko:
Wito to po prostu mały mężczyzna i nie będzie robił zakupów i tyle.
Pruedence życzę miłego weekendu, mnie też się zdarzyło, że wykupiono cały bebilon.
Amelka wczoraj i dzisiaj robi kupę do nocnika, ale to ja zauważam kiedy, ona nie woła i nawet nie wiecie jak się cieszę, że nie muszę tego wycierać.
Też dzisiaj po raz pierwszy przeszła kawałek trzymając się mebli. Rzuca rzeczy na podłoge i woła bach, a sama tez upada specjalnie na pupę i woła bach. Coś sobie wkręciła i tyle.
Pogoda u nas fatalna, a weekend tak fajnie się zapowiadał :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”