Hey.. ja dzisiaj chyba pierwszy raz
Rano zawsze zaglądam jak wstanę ale nie chciało mi sie pisać.. A dopiero teraz mam czas. Nie byliśmy na długim spacerku dzisiaj bo poszłam tylko z małym do marketu na małe zakupy. Mieliśmy jeszcze wyjść bo o 16.20 mieliśmy umówione szczepienie, ale nie poszliśmy jednak bo zadzwoniła pielęgniarka, że za wcześnie byłoby to szczepienie i umówiła nas na przyszłą środę. O czwartej koleżanka przyszła i siedziała do 7 - a Norbertem była zachwycona i zdziwiona bo nauśmiechał się do niej jak nigdy do obcego
A Pinko wykrakała temat.. Dzisiaj rano położyłam Norberta na sofie do karmienia, wstałam by sięgnąć espumisan i z zamachem stuknęłam Norberta łokciem w czoło... jak mi się biedaczek rozpłakał
Ale to przez to, że on się podnosi - ja go na leżąco położyłam i głowę dźwigał do góry wysoko.. dlatego mu się oberwało
Na szczęście guza ani siniaka nie ma mój pysiaczek
No i dzisiaj także zjadł słoiczek marchewki (w tym słoiczku jest 80g) i ewidentnie mu mało, chciałby jeszcze bo jak zje ostatnio łyżeczkę to się złości, że nie ma kolejnej
A i po marchewce udało mi się wpoić w malucha 50ml herbatki
z początku się krzywił, wypluwał smoczek ale przytykałam mu, przytykałam i w końcu dossał się
No Iwona, przyjemnego lotu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mój bobas bardzo lubi te kaszki smakowe znacznie bardziej niż mleko modyfikowane, czy on może jeść tylko je czy jednak lepiej żeby to mleko?
A to Ty mu podajesz już tak samą kaszkę na wodzie? Ja mu dzisiaj wznowiłam dawanie kaszki ale dosypałam mu 3 łyżeczki na 180ml mleka.
Miałam się też Ciebie zapytać - jak wprowadzałaś poszczególne pokarmy? Na jakiej zasadzie? Czy najpierw kilka dni jedno warzywko potem coś nowego czy może łączone już? Ja na razie na słoiczkach i od 3 dni Norbertowi dawałam Hippa marchewkę z kukurydzą, kupiłam teraz marchewkę z ziemniakiem i może jutro dostanie.
Napisz też o jakiej porze dajesz mu taki obiadek? Czy o tej samej zawsze czy zależy od spacerku, spania Arturka?
I jeszcze jedno - czy codziennie dajesz mu jakiś owoc? Jabłko czy cuś?
Czytałam, że owoce to w południe się podaje bo są mało kaloryczne i dzidziuś nie naje się tym po południu kiedy powinien zbierać kalorie by na noc być najedzonym (czy jakoś tak
)
Nie wiem co miałam jeszcze napisać.. jednym okiem UCanDance oglądam i rozprasza mnie to
Pewnie coś jeszcze dopiszę
[ Dodano: 2008-04-16, 22:46 ]
Hehe.. ta Kasia Milla z UCanDance jest z Warszawy, z Pragi.. jak ja
[ Dodano: 2008-04-16, 22:55 ]
Mam pytanie do dziewczyn,które karmią mleczkiem modyfikowanym,ile macie w domu butelek i smoczków?
Ja mam 6 czy 7 butelek, a smoczków jeszcze więcej (zbyt dużo mycia
) Ale 3 butelki po 125ml i 3 po 260ml, a smoczki z każdego rodzaju (AVENT) - z jedną dziurką, dwiema, trzema i te trójprzepływowe.