Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

07 wrz 2009, 13:23

Też się właśnie ostatnio za jakimś "rosnącym" sweterkiem rozglądałam na allegro i wpadł mi w oko ten: http://www.allegro.pl/ite...my_orginal.html
śliczny jest ten sweterek :-) sama chciałam taki zamówić ale postanowiłam jeszcze zaczekać aż się bardziej ochłodzi :-) ten szary najbardziej mi się podoba :ico_brawa_01:

ten też niczego sobie: http://www.allegro.pl/item731617917_cia ... lacja.html
:-) ehh niech już przyjdzie wypłata :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 wrz 2009, 13:25

anusiek, rzeczywiście ten drugi sweterek też śliczny i chyba nawet trochę cieplejszy :-D

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

07 wrz 2009, 13:33

chyba nawet trochę cieplejszy
też tak mi się wydaje :-)

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 wrz 2009, 20:20

Już w środę lub czwartek idę na badania. Krew, mocz no i zmora wszystkich :ico_ciezarowka: obciążenie glukozą :ico_chory: Ale mam stresa. Lekarz przypisał mi tą większą dawkę 75 mg :ico_szoking: Boję się, czy wytrzymam na czczo z tym paskudztwem siedzieć :ico_olaboga: Bo zawsze rano pierwsze co muszę zrobić - to zjeść śniadanie. Ale będę twarda, na szczęście to tylko raz w ciąży się robi. Cytrynę już mam :ico_oczko:

A Wy kiedy wybieracie się na to badanie?

Poza tym dziś fajnie dzień mi minął, dobrze się czułam, mała była grzeczna :-D Oby tak dalej :ico_brawa_01:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

08 wrz 2009, 10:13

śliczny jest ten sweterek :-) sama chciałam taki zamówić ale postanowiłam jeszcze zaczekać aż się bardziej ochłodzi :-) ten szary najbardziej mi się podoba :ico_brawa_01:
mi tez szary, ale w sumie 1 bluzke na długi rękaw ciążową mam i bluze a w swetry myśle że się zmieszcze :-D bo takie dłuższe miałam
A Wy kiedy wybieracie się na to badanie?
ja mam wizyte za tydzień to się zapytam jak nie zapomne :ico_haha_01: bo w szpitalu robili to ciężarnym w 24 tyg więc nie wiem, ja miałam na początku ciąży bez obciążenia

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 wrz 2009, 12:26

ja na badanie glukozy ide jutro. tyle ze mi powiedziala ze wcale nie musze byc na czczo... :ico_noniewiem: wiec juz sama nie wiem...

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 wrz 2009, 12:47

dorotaczekolada, dziwne, że nie kazali Ci być na czczo. Po jedzeniu pierwsze badanie jest sfałszowane :ico_noniewiem: Ostatnio byłam świadkiem tego, jak pielęgniarka nie chciała zrobić obciążenia glukozą ciężarnej, o godzinie 13, mimo że była ona na czczo :ico_szoking: Później trzeba odczekać 2 godziny, mimo, że to laboratorium 24 h, pielęgniarka stwierdziła, ze najlepiej zrobić do 10, bo organizm przy długim wyposzczeniu źle będzie reagował na dawkę glukozy i też wynik nie będzie miarodajny. Ale sama nie wiem ile w tym wszystkim prawdy :ico_noniewiem:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

08 wrz 2009, 13:06

witam,
humor ma podły od kilku dni więc nawet się nie odzywam..., ale co dobadania to przeważnie jest robione w 24-25 tygodniu na czczo z dawką 50 glukozy, jeśli wynik jest zły to badania powtarza się z dawką 75, która jest typowa dla cukrzyków. ja natomiast miałam to badanie w 19 tygodniu. wynik miałam poniżej normy, ale nie jest to najwyraźniej niepokojące. źle jak mamy cukier zbyt duży.
jest 13 a ja nie wstałam jeszcze dziś z łóżka. i nie chodzi o to, że nie mam siły tylko zwyczajnie chęci mi brakuje. i tak mnie trzyma od kilku dni w sumie. paskudnie. córcia też jakaś wyciszona. albo śpi, albo nie chce jej się ruszać tak jak mnie.

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 wrz 2009, 15:28

dorotaczekolada, dziwne, że nie kazali Ci być na czczo.
no ja tez sie dziwie. i raczej na czczo bede bo i tak mam morfologie wiec musze raczej.
jest 13 a ja nie wstałam jeszcze dziś z łóżka. i nie chodzi o to, że nie mam siły tylko zwyczajnie chęci mi brakuje. i tak mnie trzyma od kilku dni w sumie. paskudnie
ja tez tak niedawno mialam...jakas depresja ciazowa :ico_noniewiem: na nic nie mialam ochoty tylko siedzialam i ryczalam. teraz juz lepiej. dzis nawet bylam z synem na placu zabaw a to dla mnie nie lada wyczyn...

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 wrz 2009, 15:35

meg, dorotaczekolada, wydaje mi się, że powoli odczuwamy jesień. Dziś też jakoś łzy same mi się do oczu cisną. Nie ważne czy czytam, czy słucham muzyki. Musimy jakoś tą chandrę przetrzymać. Na pewno będzie lepiej :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”