Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

08 sty 2013, 12:59

anza, witaj.
miło widzieć kolejną lipcową mamusię :-)
ja też te przesądy o wyglądzie biorę w nawias.

a teraz słodyczy jem znacznie mniej. :ico_sorki:

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum

08 sty 2013, 14:49

anza super ze do nas dolaczylas. Witaj wsrod :ico_ciezarowka: :-)

ja juz jestem po wizycie u mnie w domku poloznej srodowiskowej. bardzo sympatyczna pani. przyszla pospisywala co miala spisac i tak cokolwiek mi powiedziala co i jak. uswiadomila mi co mam zabrac do szpitala i takie tam. spytala tez w jakim szpitalu bede rodzic czy w miescie ktorym mieszkam czy gdzie indziej ale my z mezem raczej sie zdecydujemy na szpital jakies 9 km od mojego miejsca zamieszkania dlatego ze tam jest raz ze szpital lepszy bo po generalnym remoncie a dwa personel o wiele lepszy. polozna tez tam rodzila dwa lata temu w tym szpitalu i sama stwierdzila ze jest to o wiele lepszy szpital , personel i tez poleca :-) takze teraz tylko kwestia uzgodnienia czy to bedzie porod rodzinny czy nie ale chyba raczej zdecyduje sie na porod rodzinny zeby moj mezulek byl przy mnie :-)

u mnie ani sladu nie ma po sniegu od swiat :-D i wcale za sniegiem nie tesknie bo mi do szczescia nie jest potrzebny. od rana jakas taka szarowka byla na polu ale teraz cos sie przejasnia i nawet ladnie sie robi. tylko szkoda ze zimno jest moglo by byc juz cieplo. oj jak ja bym chciala juz te kubraki schowac do szafy a moc tylko w jakims zakieciku chodzic.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

08 sty 2013, 15:00

ja już też chcę wiosnę.

jedziemy z mężem do h&m po spodnie nowe dla mnie. może na jakąś bluzeczkę go namówię ;-) trzymajcie kciuki za dobre i udane zakupy.

Tobiko idzie do dziadka, więc pielucha na pupę, bo on to go na pewno nie przypilnuje. Ale w domu znów ostra nauka. Nie ominie go to.
spokojnego popołudnia. do uslyszenia poźniej.

monikaA88

08 sty 2013, 15:11

tibby udanych zakupow :-)

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!

08 sty 2013, 17:56

monikaA88 a to u Was położna już przed porodem przychodzi? u mnie była dopiero po :ico_noniewiem:

tibby ale masz fajnie :) też bym chętnie jakiegoś ciuszka kupiła, ale po tych świętach, sylwestrze i jeszcze moich urodzinach a raczej przyjęciu urodzinowym to już kasy na zakupy ciuchowe nie ma :/
udanych łowów! :ico_oczko:

mnie koleżanka ma dać jakieś ciążowe ciuszki więc mam nadzieję, że tym sposobem chociaż coś zyskam :-D

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

08 sty 2013, 18:00

Zakupy udane :-) spodnie mam, bluzeczkę na lato też mam, wiec jestem zadowolona.
Kupiliśmy też nocnik dla małego by miał u dziadków to przynajmniej będzie miał ciągłość nauki.
Na żaden komplecik dla dzidzi się nie skusiłam, bo ta panterka co ją upatrzyłam to koszt 80zł. Szkoda siana. Poszukam może w jakieś grupie na fb jakaś dobra duszyczka będzie sprzedawać.
Razem z mężem zaliczyliśmy McD, więc pękam. :ico_wstydzioch: Miło było spotkać znajomych i chwilę pogadać.

U nas też położna przyszła dopiero po porodzie. I to jeszcze musiałam do przychodni po nią dzwonić :ico_haha_01:

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2013, 18:24

hej

Dziewczynki nie doczytam baardzo przepraszam :ico_sorki: ja dziś nie do zycia śnieg padał pieknie nam rano teraz pada deszcz,ale nie jest zimno jest tak w miare wiec poszlam na szybkie zakupki a raniutko wyskoczyłam mój nieszczęsny kortyzol zrobić :ico_noniewiem: i znowu jestem pokłuta heh

anza witaj moja droga :-) jak miło,ze dołaczyłas i miło mi cie poznać :ico_oczko: prosze podaj mi swoją date porodu bym mogła cie dodać do pierwszej strony :-)

Wczoraj chciałam pozmieniać suwaczki kaczorek i monice oraz mi to nie mogłam dzis zawalcze jeszcze raz :-)

Tibby No i wspaniale,ze zakupy udane sama bym miała radoche :-)

A ja dzis nie wytrzymałam i kupiłam dwa bodziaki i jednego pajacyka :ico_wstydzioch: piękne ahhh moje pierwsze ciuszki :ico_brawa_01:

MonikA88 wiesz co,ale fajnie,ze juz przyszła połozna i czegos juz sie dowiedziałaś tak w sumie powinno być :ico_noniewiem:

I ja tez chce juz wiosne,mam dość łażenia jak cebulka lubie jak jednak jest cieplej :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
anza

08 sty 2013, 20:50

Mnie też miło Was wszystkie poznać :)
Ja termin mam na razie taki z internetu liczony, bo moja Pani Gin. jeszcze mi nie podała :ico_haha_01: ona chyba początek ciąży tak ostrożnie traktuje dopiero teraz jak pójdę na usg i będzie sprawdzać tą przezierność karku to pewnie mi kartę ciąży założy i termin poda...
A ten co sama wyliczyłam jest na 27 lipca.

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

08 sty 2013, 21:09

anza bardzo sie ciesze, ze do nas dolaczylas. Ja mam termin Na 29go lipca :-)

Ja troszke padam po pracy. Dzieci cudowne tylko troszke ciezkie no I mnie plecy bola. MusZe cwiczyc joge. Zaczne od soboty.
Jutro mam USG :ico_brawa_01:
Wlasnie wyslalam meza do McDonalda. Wiem, ze jedzenie nie najzdrowsze, ale mam taka ochote, ze nie zasne jak nie zjem.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2013, 22:15

Szymek śpi, ja jeszcze trochę posiedzę, wypiję herbatkę i siemię, może jeszcze coś przegryzę :ico_haha_02:
Jutro mam USG :ico_brawa_01:
daj znać po usg :ico_oczko:
Wlasnie wyslalam meza do McDonalda. Wiem, ze jedzenie nie najzdrowsze, ale mam taka ochote, ze nie zasne jak nie zjem.
też bym coś zjadła z McDonalda, ale najbliższy 25km, ja dziś zrobiłam sobie sałatkę z kapusty pekińskiej, sera fety, papryk, kukurydzy, ogórka i pomidora, wszystko surowe, teraz ,,modlę się", żeby mi nie zaszkodziło :ico_sorki: :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”