misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: wiosna-lato 2013

09 sty 2013, 01:14

bo moja Pani Gin. jeszcze mi nie podała
Ja tez tak długo nie znałam daty porodu,takze kochana poczekamy az bedziesz wiedziała date i wtedy cie zapisze na spokojnie :ico_oczko:
Jutro mam USG
czekamy wiec na wieści z USG :-)
żeby mi nie zaszkodziło
Nie powinno kochana,ale lepiej z tym serem feta uwazaj :ico_noniewiem:

Dziś mnie tak mała skopała po kolacji,że masakra aż musiałam usiąść :-) podleciałam do przyjaciółki i połozyłam jej rękę na brzusiu i poczuła jak malutka kopie bomba :-D

dobranoc kochane

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

09 sty 2013, 09:13

dzień dobry :ico_kawa: dla was.

:ico_tort: za skończony 14tc!

nocnikowania dzień nr 2. :ico_olaboga: już 4 majty zalane. powoli mam dość latania co 5min ze ścierą.
ale zapytany gdzie sikać pokazuje nocnik. ale zapomina mu się wołać. grunt, że wie, że musi posprzątać, po jak nasika, leci po szmatę.

donatka, twój Szymek też tak często sikał? mi się wydaje, że ten mój olewacz to leje non stop co 5min!!!!!!!! :ico_olaboga:
misiu, pochwal się zdjęciami zdobyczy dla dzidzi :ico_sorki:
zioło, powodzenia na usg. :ico_brawa_01: daj koniecznie znać co słychać u dzidzi :ico_sorki:

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum

09 sty 2013, 09:19

Hej

ehhh wczoraj sie tak cieszylam ze nie ma sniegu u nas a dzisiaj nad ranem wstaje i co widze aaaaaaaaaaaa snieg :-( cala noc chyba padalo co prawda tak nie wiele go napadalo bo przeswity na trawniku sa ale ponoc zapowiadaja jeszcze opady wiec moze go troszke sie wiecej zrobic.

anza tez troche sie zdziwilam ze polozna przyjdzie do mnie duzo przed porodem bo kiedys tak nie bylo ale najwidoczniej u nas sie reguly zmienily i maja odwiedzac ciezarne. ale w sumie na dobre to wyszlo bo kto jak nie polozna powie Ci wszystko najlepiej :-) wczoraj polozna nawet sprawdzala serduszko czy bije maluszkowi :-) chyba z 5 minut nie mogla go znalezc bo taki ruchliwy i jakis wyploszony jest ze sie chowal caly czas. ale jak go dopadla tym swoim przyrzadem to chwilke mozna bylo posluchac jak serduszko pieknie bije po czym kopnal i uciekl. oto caly moj maluch :-) maz taki zadowolony byl bo slyszal jak serduszko bije :-) polozna ma do mnie do domku przyjsc jeszcze przed samym porodem wiec tez fajnie. w ogole ta polozna jest taka fajna ze jakbym miala jakies jeszcze watpliwosci czy pytania to mowila ze o kazdej porze moge do niej dzwonic :-)

tibby super ze zakupy sie udaly :-) ja to mam o tyle dobrze ze mam siostre rok starsza i ostatnio dala mi troche ciuszkow ciazowych wiec nie musze kupowac :-) jedyny zakup co zrobilam na poczatku ciazy to spodnie z guma w pasie bo w zadne spodnie rurki juz w 10 tc nie szlo sie wbic.

ziolo ogromne kciuki za USG. daj znac jak juz bedziesz po :ico_oczko:
ja dziś zrobiłam sobie sałatkę z kapusty pekińskiej, sera fety, papryk, kukurydzy, ogórka i pomidora, wszystko surowe, teraz ,,modlę się", żeby mi nie zaszkodziło :ico_sorki: :ico_sorki:
ja caly czas jem takie salatki tylko bez sera fety bo nie lubie i mi jakos nic nie jest.
Dziś mnie tak mała skopała po kolacji,że masakra aż musiałam usiąść :-)
moj malec wczoraj jakis leniwy caly dzien byl bo malo co kopal. zobaczymy jak dzisiaj bedzie ale od rana to tylko tak delikatnie sie wiercil.

monikaA88

09 sty 2013, 09:26

tibby :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 14 tydz. :-D

a co do sikania synka to moze za duzo pije w ciagu dnia jakis napoi i dlatego tak duzo sika. synek mojej siostry to dosc wczesnie zaczal siadac na nocnik i wiedzial ze jak juz chce mu sie siku to ma ewentualnie trzymac a nie sikac w majty. ale niestety dziecko a dziecko to roznie do tego podchodzi. trzeba miec duzo cierpliwosci. w koncu zalapie ze trzeba siku za kazdym razem robic do nocnika a nie w majtusie. trzymam kciuki zeby to nastapilo jak najszybciej zebys juz nie musiala ze scierka za nim latac :-)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2013, 09:55

witam :)
ja dziś wstałam z bólem głowy,muszę sobie zmierzyć ciśnienie, nogi też mnie coś bolą, może na tą zmianę pogody :ico_noniewiem:
:ico_kawa: dla was.
chętnie wypiję :ico_haha_02:
:ico_tort: za skończony 14tc!
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

donatka, twój Szymek też tak często sikał? mi się wydaje, że ten mój olewacz to leje non stop co 5min!!!!!!!! :ico_olaboga:
i:
powiem Tobie, ze u nas to szybko poszło, zaczęłam jak się przeprowadziliśmy do nowego mieszkania, czyli Szymek skończył 2 latka, był oczywiście styczeń, Szymek ciągle chodził w pieluszce a ja go bardzo często sadzałam na nocnik i pieluchę zaraz zakładałam, i byłam w szoku, bo szybko się nauczył, sikał do nocnika, a pielucha była sucha, no i po tygodniu zdjęłam mu pieluchę i było ok, tylko jeszcze może jakieś 2tyg. zakładałam mu ją na noc, potem mu podłożyłam pod prześcieradło podkład, żeby w razie co nie zasikał tapczanu :)

ja caly czas jem takie salatki tylko bez sera fety bo nie lubie i mi jakos nic nie jest.
no niektórzy mogą, ja miałam problemy z żołądkiem, bo miałam wrzody i tą bakterię, a to wszystko powraca, więc muszę uważać co jem , bo od raz mnie boli

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

09 sty 2013, 10:04

ostatnio o 7 wypił kakao. a mamy 9 a on co 5 min sika... powoli wysiadam.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2013, 10:11

ostatnio o 7 wypił kakao. a mamy 9 a on co 5 min sika... powoli wysiadam.
to często sika, ale pewnie malutko? a w pieluszkę też tak często siusiał?

Awatar użytkownika
laupina
Trzy tysiące lat minęło...

09 sty 2013, 10:12

Tibby każde dziecko inne i wydaje mi się, że musi zatrybić o co wtym chodzi, mój Filip lał w pampki do 2lat,a Ania miała 1,5 roku i wołała. A Filip jeszcze za nic w świecie nie chciał usiąść na nocnik, więc od razu załatwiał się do toalety, próbowałam wcześniej go nauczytć, ale tak jak Tobik nie umiał zczaić, że jak mu się chce to trzeba chwilkę przytrzymać, wołał, ale po fakcie :ico_haha_01: a potem z dnia na dzień zaczął wołać mimo, że miał pampka.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

09 sty 2013, 10:47

donatka, tak sika takie mini kałużki, ale gacie mokre. Rzadko zdażają się wieeelki potężne siki. Przed chwilą puściłam go bez gaci. Bo już 5 czy 6 par zalanych, a do końca dnia daleko. Więc oszczędzam. Nie wiem niestety jak często sikał w pampa, bo tego jakoś specjalnie widać nie było. A i nikt tym się nie przejmował.
ie umiał zczaić, że jak mu się chce to trzeba chwilkę przytrzymać
no właśnie u nas cały w tym sęk. Nie woła i nie trzyma. A jak zrobi na podłogę, leci po szmatę.

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2013, 11:44

Dziewczynki stawiam torta.
Obrazek

6 lat temu moja córcia miałam już 2 godziny i 25 minut :-D Strasznie szybko to zleciało. Same zobaczycie jak lata dzieciństwa szybko uciekają.
Teraz wzięło mnie na wspominki i powiem szczerze że ze łezką w oku oglądałam foteczki naszej niuni :-)

a co tam i wam się pochwalę :ico_sorki:

małe podsumowanie :-D

Tak mamusia wyglądała na dzień przed terminem - 31 grudzień 2006
Obrazek

Martynka - 9 styczeń 2007 - ma jedną godzinę
Obrazek

Ma jeden dzień :)
Obrazek

Ma miesiąc
Obrazek

Roczek
ObrazekObrazek