leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2010, 20:39

zamiast paszportu wyrobimy jej na razie dowod osobisty, tu mozna nawet niemowlakowi wyrobic :ico_haha_01: nawet wzrost trzeba do niego podac :ico_puknij: wniosek juz zlozylismy
a no dowod tez moze byc :ico_oczko:
do paszportu tez wzrost podawalismy :ico_haha_01:
wyniki 23 czerwca, a po nich ustne :ico_chory:
trzymam kciuki :ico_sorki:
kolezanka chrzci w PL w czerwcu i ksiadz chcial tylko orginalny akt urodzenia (w jej przypadku angielski), ale nie wiem, czy w kazdej parafii wyglada to tak samo :ico_noniewiem: moj tata ma wypytac
ale mi nie chodzi o akt potrzebny do chrztu :ico_noniewiem:

w konsulacie facet powiedzial ze dziecko trzeba zarejestrowac w PL, wtedy wydawany jest odpis aktu urodzenia i dziecko dostaje numer pesel :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-05-30, 20:40 ]
Helen, a ten dowod w konsulacie wyrabiacie??

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2010, 20:41

w konsulacie facet powiedzial ze dziecko trzeba zarejestrowac w PL, wtedy wydawany jest odpis aktu urodzenia i dziecko dostaje numer pesel
aaaa, rozumiem :-)
Kiara ma niem. obywatelstwo, kiedys postaram sie pewnie i o polskie papiery dla niej...

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2010, 20:44

Kiara ma niem. obywatelstwo, kiedys postaram sie pewnie i o polskie papiery dla niej...
ooo tego nie wiedzialam :ico_szoking: :ico_oczko: :ico_oczko:
po tatusiu??

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 maja 2010, 20:47

Adaś na festynie:

Obrazek

Obrazek

A to Tosia z kolegą:

Obrazek

A to Tosia z Adasiem:

Obrazek

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2010, 20:52

Pruedence, super foteczki :ico_brawa_01:
ale u was musi byc cieplo :ico_oczko:

u nas dzisiaj 11st :ico_placzek: :ico_chory:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2010, 20:55

po tatusiu??
tak, maz ma i polskie, i niemieckie

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

30 maja 2010, 20:57

mikusia, cześć :-) będziemty trzymać kciuki 12 lipca.
Fajnie że z przeprowadzką już koniec. Oby Wam się dobrze mieszkało na nowym miejscu.

Pruedence, fajny dzień mieliście, szkoda tylko że nie oglądałam panoramy :ico_noniewiem:

Helen, jakie fajne zdjącie Kiary.

My też mieliśmy fajny weekend. W sobotę bardzo długi spacer i goście :-)
a dziś byliśmy na zakupach w nadarzynie i jestem bardzo zadowolona bo Piotrusiowi parę fajnych ciuszków kupiłam, dla siebie i dla męża też.
Byliśmy całą rodziną, maluch jeździł w wózku albo mój tata go nosił a mały kręcił głową na wszystkie strony :-)
Był mega grzeczny i spał ze 3 godziny :-)

teraz burza za burzą :ico_noniewiem:
już mi się marzy taka pogoda żeby maluchowi założyć tylko koszulkę i spodenki, bez rajstopek, ciepłej bluzy :ico_sorki:

wczoraj mnie mąż wkurzył znowu bo wykąpał malucha i nie minęła godzina jak podsumował "że właśnie mnie odciążył z moich obowiązków" MOICH! :569: no litośći :ico_sorki:

wyszedł i chyba przemyślał trochę sprawę bo przeprosił...czasem tak palnie że mam ochotę mu głowę urwać! i wiem że za kilka dni znowu palnie mi takim tekstem :ico_zly: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 maja 2010, 21:27

leona- u nas dzisiaj było 26C, ale teraz przeszło jakieś burzowe oberwanie chmury :ico_szoking:

helen- fajnie tak mieć dwa obywatelstwa, a gdzie mieszkasz w niemczech ja kiedyś mieszkałam we frankurce nad menem i w erlangen pod norymbergą.

anusiek- dobrze, że M się zreflektował i przeprosił.

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2010, 21:43

a gdzie mieszkasz w niemczech
na polnocy, w Hamburgu
jakie fajne zdjącie Kiary
:-)
już mi się marzy taka pogoda żeby maluchowi założyć tylko koszulkę i spodenki, bez rajstopek, ciepłej bluzy
tez czekam na lato :ico_sorki:

[ Dodano: 2010-05-30, 21:46 ]
Wasze dzieciaczki maja wygodnie w spacerowkach? moja lobuzica w gondolce jezdzic juz nie chce, ale wersja spacerowka naszego wozka jest dosyc spora i zastanawialam sie nad wkladka zmniejszajaca :ico_noniewiem: nie wiem, czy ma sens jej kupno, a tania nie jest, co myslicie? http://cgi.ebay.de/Sitzverkleinerer-MAR ... 5ad9dc6c02

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

30 maja 2010, 22:06

Pruedence, ale fajne focie :ico_brawa_01:
mąż wkurzył znowu bo wykąpał malucha
- powiedz mu,ze moj maz 50 % swojego czasu spedza w pracy,40% przed kompem grajac w gierki ae 10% ( czytaj kapiel) zawsze poswieca dzieciom.I to dwojce/Jak jest po dniowce tez,przychpdzi z pracy po 12 h i kapie maluchy,bo to "jego" obowiazek :-D
nie wiem, czy ma sens jej kupno
- chyba nie trzeba,co?

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”