Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 maja 2011, 14:02

Ja biorę od początku ciąży feminatal N (teraz ma inną nazwę - femibion),
ja własnie zazywam elevit z tych zbiorow witamin, wcześniej pralam pharmaton ale mdłości po nim miałam straszne. A dodatkowo mam jeść mięso wołowe, bo ma podobno najwięcej żelaza.

Nie miałam nawet czasu się pochwalić że tak od 2-3 dni mam już wariacje w brzuszku na całego. Co prawda kopa nie dostałam jeszcze, ale łaskotki i motylki coraz silniejsze. Wspaniałe uczucie takie poytywne i uspokajające. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

28 maja 2011, 14:04

Nie miałam nawet czasu się pochwalić że tak od 2-3 dni mam już wariacje w brzuszku na całego. Co prawda kopa nie dostałam jeszcze, ale łaskotki i motylki coraz silniejsze. Wspaniałe uczucie takie poytywne i uspokajające. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Ale fajnie ;) Kiedy ja tak będę miała

Co do witamin ja biorę Pregna Plus

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 maja 2011, 14:08

Ale fajnie ;) Kiedy ja tak będę miała
mi dopiero ruszyło się że coś poczułam może z 5 dni temu, tyle że każdy podobno ma w innym terminie, a poza tym ja jestm przy kości więc też mam inaczej :-D

[ Dodano: 28-05-2011, 14:08 ]
doczekasz się szybciej niz myślisz :-D

Awatar użytkownika
inia1985

28 maja 2011, 14:14

od 2-3 dni mam już wariacje w brzuszku na całego
:ico_brawa_01: super

izabelllla123 na anemię dobre są też morele i zielona pietruszka

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 maja 2011, 14:56

Cześć :-)

U nas w nocy też chyba tylko pokropiło, bo żadna ulewa mnie nie obudziła, a tylko lekko mokro na polku. Teraz coś kropi, ale tak symbolicznie :ico_oczko:

Ja łykam Pregna Plus, magnez plus potas dwa razy na tydzień. No i te zastrzyki trzy razy na tydzień.

szkieletorek, a czemu będziesz mieć cc?
A córeczkę poczujesz lada dzień :-)
U mnie dzidziol wariuje na całego :-D

Byliśmy z Zu w CH, bo tam imprezy z okazji dnia dziecka, więc atrakcje były, dziecko wykończone padło nam i śpi.
A ja sobie klapeczki kupiłam
link usunięty przez obsługę forum
Obrazek
białe. Wreszcie mieli mój nr, bo podchody robiłam z 4 razy.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2011, 19:11 przez Kocura Bura, łącznie zmieniany 1 raz.

szkieletorek

28 maja 2011, 15:23

szkieletorek, a czemu będziesz mieć cc?
Prawdopodobnie ponieważ jako dziecko (2 klasa podstawowa) miałam problem z nogami.
Pewnego ranka po prostu nie stanęłam na nogi.Nie chodziłam 2 miesiące. Rodzice jeździli gdzie sie dało i mówili tylko o operacji a oni sie tego bali . W końcu jakiegoś goscia znaleźli który nastawiał różne częsci ciała mie tak nastawiał te nogi .Lekarze mówili ze nawet po operacji nie wiadomo czy będę mogla chodzić, ze musimy brac taką opcje ze bede juz na zawsze jeździć na wózku.
I leżałam on nastawiał leżałam aż się ładnie zrosło.
Ale on wlaśnie powiedział mi bym pamiętała że kiedyś przy naturalnym porodzie sytuacja może się powtórzyć ponieważ wtedy się wszystko rozchodzi by pomoc dziecku.

Oczywiście jak będzie bliżej to skonsultuje to z ortopeda i jakim tam trzeba lekarzem bo moze to tylko jakies głupoty.

Butki piękne .A ty byłaś w Gemini Park z małą?

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 maja 2011, 15:34

Butki piękne .A ty byłaś w Gemini Park z małą?
tak, dokładnie w Gemini :-) Bo mam rzut beretem :ico_haha_01:

To nieciekawie z tymi nóżkami Twoimi.
No, ale napewno lekarze Ci pomoga podjąć ryzyko. Ja też nie jestem zadowolona z cc, ale cóż, jak trza to trza, nie ma gadania.

szkieletorek

28 maja 2011, 15:41

No ja wlasnie tez wolalabym spróbować SN ale zobaczymy
U mnie wiele osob a raczej wszyscy mowia ze jak by teraz byly w ciazy to by blagaly lekarzy o cesarkę tylko ze CC to jest operacja , to nie jest takie wyrwanie zęba.

A ty dlaczego miałaś CC ??

OOO to fajnie bliziutko masz.Aten plac zabaw duzy obok to pod twoj blok nalezy ?
Sa juz jakies przeceny??

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 maja 2011, 15:44

szkieletorek, ja mam problemy z oczkami. Dowiedziałam sie przed pierwszym porodem,że mi się siatkówka odkleja. No, a teraz jestem po operacji tego oka, na drugie miałam laser, więc nie ma co ryzykować :ico_noniewiem:
Aten plac zabaw duzy obok to pod twoj blok nalezy ?
hehe, nie aż tak blisko to nie mam, muszę wejść na górkę, na Westerplatte mieszkam.
A wiesz po sklepach nawet nie chodziłam dziś, tylko po te buty zajrzałam.

szkieletorek

28 maja 2011, 15:49

szkieletorek, ja mam problemy z oczkami. Dowiedziałam sie przed pierwszym porodem,że mi się siatkówka odkleja. No, a teraz jestem po operacji tego oka, na drugie miałam laser, więc nie ma co ryzykować :ico_noniewiem:
No o tym słyszałam że jak są jakieś wady wzroku czy inne problemy związane z oczkami to CC sie wykonuje.Ja nosze okulary ale raczej słabe są.Na razie mam jedno oko 0,75 a drugie 1 .

A gdzie jest Westerplatte to nie mam pojęcia ja Tarnowa nie znam aż tak dobrze hehe nawet Dąbrowy choc tam kiedyś mieszkaliśmy w bloku .

[ Dodano: 28-05-2011, 15:51 ]
Ja czekam na przeceny jakieś bo teraz to za drogo troszke.
A musze kupić sobie jakieś rybaczki z gumka bo te co mam w domu to nie wejde w nie.Tak samo z bluzkami , butami jakieś balerinki bo na obcasie niewygodnie mi i strasznie nogi mnie bolą.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”