Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sty 2008, 14:25

eve81, ale dzień! Mam nadzieję,że druga jego połowa będzie lepsza :-)
No to jak spoko rajstopki to pojedziemy jutro po nie!
Zuza ma taką zabawkę przyczepioną do maty i faktycznie fajna jest! Zuza tak wierzga kopytkami,że non stop gra! Ale melodyjki spoko, 4 grają po kolei. Tylko,że teściowa za całą matę Tiny Love zapłaciła 70 zł (odkupiła używaną, ale jest fajniejsza niż ta, co ją kupiłam w sklepie!).
Ja chyba też odkopie "Język niemowlą", może jeszcze coś mądrego wyczytam...

eSKa
4000 - letni staruszek

03 sty 2008, 15:52

Jak będe w biedronce to też zerkne na te rajstopki, dzis jednak wybieramy sie po pampersiory do reala mam nadzieje ze jescze zostały :ico_oczko:

Eve no to faktycznie dzien niezbyt ciekawie się zaczął, drugą połowę może juz posiedz w domu :-D

Ja dzis prawie non stop przed kompem i czytam i czytam, no ciekawe rzeczy ta Tracy pisze, własnie jestem na usypianiu - może sie czegoś nauczę :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

03 sty 2008, 16:53

WITAJCIE W NOWYM ROKU!!!!!

Od wczoraj czytałam i czytałam i właśnie nadrobiłam wszystkie zaległosci!!

eve Śliczne zdjęcia z chrztu a Szymuś taki poważny, pisałaś też że Szymcio nie chce spać zabardzo w nocy jego fotki z godziny 3:00 robią wrażenie Dzieciątko wypoczete jak w srodku dnia. No i to co mnie rozśmieszyło to ta gumowa lala dla męża, wiesz takie cos to mi by się przydało tzn. lalka mężczyzna bo niestety M jakiś inny.

Mama_zuzi Boże ale z Ciebie laska normalnie szok!! Czyałam o Twoim męzulku i tym smsie, wiem jak się czułaś bo to nieprzyjemne jeśli ktoś Tobie bliski wraca do czegoś z przeszłosci.

eSKa poruszyłaś temat wstawania w nocy... musze przyznać że Marcelina podobała sobie cogodzinne pobudki od 2:00 do 6:00 no i 7:00 to juz pobudka na dobre!! Pełna podziwu jestem za spokój ducha po wizycie męża na dyskotece.. ja bym eksplodowała ze złości hehe.

Kocura Powiedz mi jak zmobilizowałaś męza do umycia wanny...? mój M nigdy tego nie robi on tylko spłukuje wannę prysznicem i myśli że juz jest czysto!! Zaciekawił mnie ten schemat karmienie zabawa spanie muszę wypróbować.

Agnieszka Jak dobrze że juz wróciłaś!! Wiem co czujesz jeśli chodzi o rozłąkę!! Będzie dobrze!!

Kicia10 :ico_brawa_01: za ząbek... Marcelina pakuje wszystko do buźki a jak dorwie mój palec to gryzie jak opetana no i ja mam az po łokieć rękę w ślinie, więc może też coś pójdzie ale póki co nie widać.

ewasiek synek na zdjęciach wygląda pięknie i taki duży wyglada na wiecej niz 4 miesiące.

Dagmara trzymaj się jesteśmy z Tobą [*] [*] [*]

Kobitki ja juz piszę co się u mnie działo. M wrócił 24 o 4 nad ranem i było :ico_wstydzioch: hehe miło. Wigilia tez upłyneła w miłej atmosferze ogólnie było całkiem całkiem w Boże Narodzenie pojechaliśmy jednak do moich rodziców i nie było żadnego problemu, rodzinna atmosferka. Marcelina wybawiona przz Babcię z Wiednia tak że hej, Malutka dostała kocyk, bodziaki, koszulkę, zabawkę, dresik, sweterek, pałąk do fotelika, i taka super gwiazdkę z Fischer Prica co ma melodyjki i projektor i odbija obrazki na suficie. A ja obiecana prostownicę , podgrzewacz na olejki eteryczne, perfumy Elizzabeth Arden i świeczke oraz szalik z H&M. Sylwester mieliśmy spedzić sami ale zaprosiła kuzyna z dziewczyna i ona jeszcze zabrała koleżankę, siedziałam do 22:30 i jak się M opił to poszłam spać przysedł o 0:00 i popłakaliśmy i takie tam obiecał ze o 2:00 przyjdzie do mnie... o 3:00 się wybrałam do pokoju On siedział dziewczynami i nei usmiechało mu się spanie więc sprowokowałam sytuacje i diewczyny poszły spać a my się pokłóciliśmy i to na pół bloku było mnie słychać jak na niego nawrzeszczałam przyszedł o 4:00 łaskawie ale mu dowaliłam no i odezwał się do mnie dopiero w Nowy Rok o 17:00. Haleczkę otworzył dopiero 28 grudnia bo jakoś zawsze zasypiał jak miał ja otwierać a ubrałam ja dopiero w Nowy Rok wieczorem ale niestety było co prawda miło ale nei do końca. Wczoraj o 14:00 jechał do Wiednia wcześniej leżeliśmy i ja w żartach powiedziałam ze az wstyd że od dwóch miesięcy nie możemy skończyć paczki prezerwatyw których w paczce było 3 a została jeszcze 1 no i on walnął że jak byłam sama to się u mnie pewnie lały jak woda więc kłótnia było meeeeeega!!!!! No i w takiej atmosferze się rozstaliśmy. Miał wykasować gg ale nie zdążył więc walna opis ze nas Kocha ale ja i tak złamałam hasłono i sobie na nim buszuje.

Teraz co u Marcelinki... no więc Mojej kruszynie w wigilię język się rozwiązał i gada jak najęta!! Uwielbia patrzeć na swoje lustrzane odbicie śmieje się stedy strasznie. Byłam dziś u lekarza i mamy skierowanie na badania krwi i skierowanie do neurologa. Od dwóch dnia Marcela jest strasznie ospała niemal cały czas śpi... nie ma goraczki ale jest taka nieswoja... dziś budz się z takim płaczem cichutkim że az mi się serce kraje. Kurcze załącze późniejh zdjęcia a narazie zmykam..

WASZE DZIECIACZKI TAKIE DUŻE I PIĘKNE!!!!

eSKa
4000 - letni staruszek

03 sty 2008, 17:45

Fajnie że jestes Justynko, przeczytałam twoją relację i kurcze myślałam że będzie o miłości i zgodzie a u was znowu jakies kłótnie, oj nie wiem co poradzić. A niedałoby rady żeby M zaczął szukać tutaj pracy, wtedy bylibyście razem i może mniej byłoby tych kłótni no i przede wszystkim miałabyś go na oku. A tak nie wiadomo co on porabia w tym Wiedniu, po takiej rozłące to powinien się rzucić na ciebie i nie puszczać przez conajmniej godzine :-D
Czekamy na fotki , zmykam bo Olus popłakuje :ico_noniewiem:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

03 sty 2008, 19:13

justynka mój misio tez tak ma ostatnio jak twoja marcelinka, duzo spi i tak jakby poplakiwal we snie a buzi sie czasami z takim placzem ze ciezko go uspokoic.

a tu kilka zdjatek z mamusia :-D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

03 sty 2008, 19:24

Justyna_Bochnia, WITAJ ZNóW :-)
szkoda, że ze swoim M musisz zawsze przeżywać jakies kłótnie..ehhh
może sprawdź czy on czasem tam w tym Wiedniu jest w stosunku do was fair
bo przecież nie wyobrażam sobie że jak wraca to nie jest stęskniony do czułości i czegoś więcej, sorki ze moze tak pisze ale to dziwna dla mnie sprawa ta jego obojętność na Twoje czułości w stosunku do niego :ico_zly:
i tak jak radzą dziewczyny ja bym była za tym żebys go ściągła mimo wszystko do PL
przecież tu też moze znaleźć sobie prace, tymbardziej ze tam pracuje na czarno...

Kocura Bura, eSKa, no mój dzień zabójczy dzisiaj
po południu już byłam ubrana żeby jechać wymienić tą torbę z parasolem
ale M sie ze mnie śmiał że po co bede jechac wymieniac jakis chinski parasol
wiecej na paliwo strace niz ten parasol warty :ico_szoking:
może i miał racje
okropnie mi sie nie chciało jechać i dałam sobie spokój :ico_oczko:

Szymuś ucina sobie drzemkę

zaraz wkleje jakieś nowe fotki:

[ Dodano: 2008-01-03, 18:32 ]
wygibasy
Obrazek

powaga
Obrazek

w letnim kapeluszu..takim
Obrazek
i takim..hehe
Obrazek

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sty 2008, 19:56

Justyna_Bochnia, witaj po przerwie! Dziwne są Wasze stosunki z M. Ja bym chyba nie wytrzymała takiej szarpaniny...
eve81, hehehe,ale fajne foteczki! Jeszcze!

[ Dodano: 2008-01-03, 19:07 ]
To i ja coś wkleję!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2008-01-03, 19:19 ]
Myślę nad prezentem urodzinowym dla M. Chciałabym,żeby to było coś wyjątkowego, bo mężu kończy 30 lat :-) Zainspirujcie mnie....

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

03 sty 2008, 21:54

Kocura Bura, no na reszcie zmobilizowałam chociaż Ciebie do wklejenia fotek :ico_sorki: a ta ostatnia Zuzia rozczochrana jest super :ico_brawa_01:

no ja nie mam pojęcia co mogłabyś kupić
mój M to zawsze ma cos takiego co chciałby mieć, wiec ja zazwyczaj wiem co moge mu kupić :ico_oczko: no np. pod choinke kupiłam mu latarke diodową na głowe bo akurat od paru tygodni męczył mnie że chce taką mieć, no wiec miał niespodzianke od mikołaja :-D
mój M skończy 30 lat w czerwcu i ciekawe co wtedy wymyśli sobie..heh
ja mu nigdy nie mowie co mu kupie
a on poźniej cieszy sie jak dziecko jak dostanie cos co chciał :ico_oczko:

Szymuś już wykąpany śpi
i ja zaraz zmykam
jak zwykle jak tylko moje dziecko uśnie to ja zwijam sie do wyrka
korzystam ze snu a co :ico_oczko:

aaa i śpiesze pochwalić dziś mojego M
bo normalnie sie dzisiaj poświęcał, co mu powiedziałam żeby zająl sie małym to bez słowa go brał i zabawiał albo nosił na rączkach
no wreszcie chłop zrozumiał :ico_sorki: ciekawe na jak długo :ico_oczko:

Ciekawe co u Dominisi bo cos sie nie oddzywa z w sprawie tego spotkanka :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

03 sty 2008, 22:23

Kobitki ja tylko fotki :)

U Kuzyna w jego zabawce
Obrazek

Mój M z Marceliną i jedi brat z Leonkiem
Obrazek

Dziś przed spacerkiem
Obrazek

Z mamusia.
Obrazek

eSKa
4000 - letni staruszek

03 sty 2008, 23:04

śpiesze pochwalić dziś mojego M bo normalnie sie dzisiaj poświęcał,
to brawa dla męzusia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: teraz ty powinnaś pokazać że doceniasz to co robi i w nagrodę trochę sie tym starszym dzieckiem zająć, niech ma :ico_oczko: wtedy może będzie częściej tak pomagał :ico_haha_02:

Kocurka a mnie się podoba to drugie zdjęcie z tatusiem i misiem - fajna piramidka :ico_brawa_01: :-D :ico_brawa_01: no i to z pieskiem też jest super, chyba będę odgapiara i też zrobie takie Olkowi z jego tygryskiem, mogę?? :ico_sorki: :ico_sorki:

Justyna ale z Marcelinki śliczny bobasek i super ma sukienkę, oj jak widzę te wszystkie kiecuszki waszych córeczek to coraz bardziej bym chciała żeby u mnie druga była córcia :-)
Twój M bardzo podobny do brata, a Marcelinka ma super kuzyna i jaki wystrojony :ico_haha_02:

Ja kupiłam dzis w realu zapas pieluch i troszke spożywczych rzeczy.
Dzis postanowiłam zmienić troche nasz wieczór, bo wyczytałam w Języku niemowląt że dobrze dziecko najpierw nakarmic potem okąpać a dopiero potem spać, ale w naszym wypadku raczej sie to nie sprawdziło bo po kąpaniu jak połozylam Olka do łózeczka to był taki wrzask ze i tak musiałam cyca wyciągać.
A u was jaka kolejnośc obowiązuje wieczorem??

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”