sabi_k77
Maniak forumowy
Maniak forumowy

17 kwie 2008, 21:56

Hej kobietki,
wpadam na moment,bo cały dzień nie miałam chwili spokoju,Maja dzisiaj pobiła samą siebie jeśli chodzi o wrzask,no poprostu masakra :ico_szoking:,że ją gardło od tego darcia nie boli to aż dziwne.Łobuz z mojej córki nieprzeciętny,ale dzisiaj to już naprawdę przesadziła :ico_oczko:
Ale widzę Justyna,że Gabcio też dał mamie popalic,może coś w powietrzu dzisiaj takiego wisi,sama już nie wiem.Moja wrzeszcząca córka uspokoiła się jak ją ubrałam,zapięłam w foteliku i pojechałyśmy na zakupy.Terrorystka mała mi rośnie :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-04-17, 22:05 ]
No i oczywiście zapomniałam,
:ico_buziaczki_big: dla Gabrysia,niech chłopak zdrowo rośnie i daje czasem odpocząć mamie :ico_oczko:
No i dla biedulki Ameleczki całuski,niech szybciutko zdrowieje :-)
I przestańcie już bić te Wasze dzieci :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2008, 22:12

Boshe.. współczuję Wam tych bojów zmaluchami i jednocześnie cieszę się, że mój Norbert taki spokojny jest ostatnio :ico_sorki: (tfu tfu tfu - żeby nie wykrakać).

Dziewczyny, a tak odnośnie porodów w polskich szpitalach.. Kiedyś zaglądałam także na inne forum i trafiłam na post dziewczyny, która rodziła w Lubartowie (woj. Lubelskie).. Chcecie to przeczytajcie.. tylko uwaga - post jest dłuuuugi.. To dopiero rzeźnia była :ico_olaboga:
http://forum.polki.pl/showthread.php?t= ... ght=pomocy

[ Dodano: 2008-04-17, 23:01 ]
Żadna nie zagląda wieczorem :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

17 kwie 2008, 23:32

Żadna nie zagląda wieczorem :ico_noniewiem:
Ja jeszcze jestem, ale też zaraz spadam spać... rano musimy wcześnie wstać, bo o 7 planuję wyjechać do Poznania. Trzymajcie kciuki żebym dojechała cało i żeby chrzciny nam się udały i żeby pogoda ładna w niedzielę była :-) Za dużo chcę... hehehhe :-)
No na Dyrekcyjnej jest totalna transylwania-izba przyjęć to lochy po prostu! a na porodówkę mówiłyśmy świniarnia, bo mniej więcej tak wygląda... Ale planowaliśmy całą ciążę wspólny poród i jak Kubę wręcz wypchnęli za drzwi to się poryczałam, bo było mi strasznie smutno i samotnie i tyle godzin sama w takich bólach-też tam więcej nie chce rodzić, o Oławie słyszałam i w trzebnicy jest podobno bardzo fajny szpital :ico_noniewiem: ale jeszcze mam czas żeby o tym pomyśleć :ico_oczko:
Rany, to miałaś nieciekawie. My też chcieliśmy rodzić razem i na Brochowie są takie możliwości i mają dwie takie sale do wspólnego porodu, ale niestety nie dane nam było :-( O Trzebnicy też słyszałam, ale jak sama mówisz jeszcze jest czas. Następnym razem staranniej wybiorę sobie szpital.

Dobra gwiazdeczki zmykam, buziaki, jak będę miała neta w Poznaniu, to może wpadnę na chwilkę, a jak nie będzie czasu to dopiero w poniedziałek...

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 kwie 2008, 08:41

No tak - Iwona w Polsce, Pinko do Poznania pojechała i nie ma żadnej która by z rana zajrzała..
Good morning :ico_haha_02:
Jedna nocna pobudka o 2 w nocy. Druga dopiero teraz jak Rafał z pracy wrócił, o 7. Zwykle idziemy jeszcze spać i zaraz też tak się stanie tylko Norbert coś się wierci w łóżku i non stop muszę podchodzić do niego.. ohooo.. chyba momentalnie usnął bo ciszaaa :ico_sorki:

Jejku, za 3 tyg to i my będziemy w kraju :509:

[ Dodano: 2008-04-18, 12:15 ]
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
halo haloooooo... :569:

Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

18 kwie 2008, 14:41

Witam popołudniem... widzę, że dziś cisza...
byliśmy u lekarza, zaszczepiliśmy, ale było wrzasku :ico_szoking: Gabik waży 6035... bardzo był grzeczny i jak leżał taki golusieńki to roztaczał swój urok i czarował panią doktor pięknymi uśmiechami i gruchał do niej ślicznie :ico_haha_01:
w ogóle zmieniliśmy pediatrę, bo przyjaciólka kuby mamy, która kiedyś w tej przychodni pracowała, poelciła nam lekarkę, która się podobno ciągle dokształca i generalnie podobno jest najlepsza tam i jak tylko weszliśmy to Pani nam powiedziała, że Gabriel ma tą wiotkośc krtani-chyba Pawełek też ma o ile pamiętam, bo kiedyś już się nawinął ten temat i ja pisałam, że Gabriel robi podobnie i faktycznie... ale lekarka powiedziała, że jedyna konsekwencja nim wyrośnie z tego jest taka, że częściej może łapać zapalenie krtani :ico_noniewiem: no i prawą piąchę strasznie zaciska i czasami kciuka wsadza do środką... kazała nam czasami rozmasowywać dłoń, otwierać ją i generalnie Go czasami okrężnymi ruchami czasem masować, dla rozluźnienia mięśni, bo straszny spięciuch z Niego...
po lekarzu poszliśmy z psem na spacer i się Puma wytarzała w jakiejś kupie i śmierdzi strasznie mimo, że ją Kuba przywiązał do gruszki i z węża opłukał
a Gabriel ciągle jeszcze śpi w wózku na dworze-to już prawie 4 godziny :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 kwie 2008, 15:02

Iwona w Polsce, Pinko do Poznania pojechała i nie ma żadnej która by z rana zajrzała..
No dokładnie, a i ja rano nie miałam kiedy, bo jak Marcin w domu to mi tak nie daje.

Dopiero teraz jestem, byliśmy na dwu-godzinnym spacerku po obiasku i tatuś bawi się z synkiem. Dziś pobudka tylko jedna o 2.30 a później o 6, więc jestem zadowolona. Dzisiaj też byłam sama w miasteczku obok na zakupkach, kupiłam mojemu szkrabowi dwa body na 74 bo tamte jakieś takie małe się zrobiły, i dałam 9zł za długi rękaw a 8zł za krótki, nie wzięłam za dużo pieniędzy więc nie nakupowałam, no i nowa kaszka, tylko się zapędziłam i wzięłam na mleko modyfikowane :ico_nienie: ale cóż, jak trza to trza, jakoś i takie napewno zje.
Zaraz się zabieram za ten post co Klaudia wrzuciła a później kolejny odcinek Chirurgów, wciągnęłam się nie mało :-D

Awatar użytkownika
Jola_85
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

18 kwie 2008, 15:08

czesc kochanr wpadam tylko na chwile czasu nie ma...Mirek chory dostal leki i antybiotyk do tego krople do ucha bo ma stan zapalny+katar+kaszel mam rzeznie...uciekam bo placze :ico_olaboga:

mariola
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

18 kwie 2008, 15:09

JAKIS WIRUS Z TYMI USZAMI

[ Dodano: 2008-04-18, 15:11 ]
MAJA przeslodka Amelka czuje sie lepiej ale wazy dopiero 4600

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 kwie 2008, 15:26

przeczytałam, trochę tego było ale... :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: szok :ico_szoking: ja niewiem co bym zrobiła na miejscu tej kobiety ale ten opis jest straszny :ico_olaboga: wogóle jak tak można. Mi tylko położna co mnie przyjmowało i wody na nią trysnęły przy badaniu to pod nosem powiedziała że 'ale się jej trafiło' i tylko tyle, reszta była ok, ale to co ona przeszła :ico_szoking: godne uznania że dałą radę mimo wszystko, dobrze że z dzieciek wszystko ok

sabi_k77
Maniak forumowy
Maniak forumowy

18 kwie 2008, 16:53

Ja wpadam tylko powiedzieć cześć.Muszę wykorzystać to dobrodziejstwo jakim jest popołudniowa drzemka mojego dziecka i zrobić coś pożytecznego w domu,bo mam straszne zaległości w tej kwestii :ico_olaboga: sterta prasowania na mnie czeka i jeszcze muszę młodą spakować,bo na weekend jutro raniutko wyjeżdżamy do moich rodziców.Może wpadnę wieczorkiem jak mi się uda.Buźka dla wszystkich :-) :-) :-)
A,też przeczytałam tego posta od Klaudii.Boże,czy naprawdę takie rzeczy się zdarzają? :ico_szoking:
To brzmi jak sen jakiś koszmarny...Straszne...

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”