madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

29 cze 2007, 08:00

Dzien dobry!!!

Monia super :ico_brawa_01: Ja pamiętam jak poszłam na zwolnienie w pierwszej ciąży, byłam taka szczęśliwa ze nie wiedziałam co mam robic z tym czasem. na początku nic nie robiłam tylko sie byczyłam, później troche mi sie nudziło. Ach te czasy, jakbym chciała zeby teraz mi sie nudziło hihi a wtedy narzekałam.

Kasiu i jak tam? Jak zdrówko? Byłaś u lekarza?

Mnie wczoraj prawie cały dzien bolał brzuch, tak jak na okres. I plecy. Dzidzia rośnie i wszystko sie rozciąga hihi.
Moja starsza dzidzia jeszcze spi wiec mam chwilke czasu posiedziec na tt :ico_brawa_01:

Buziaki :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
monia26
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

01 lip 2007, 14:21

wtajcie kochaniutkie :ico_haha_02:
Cio tam słychać?

U mnie wszystko dobrze.Przedwczoraj sie troche strachu najadłam,bo pojechałam do lekarza tylko po zwolnienie,a jak mu powiedziałam,ze pobolewa mnie podbrzusze
To postanowił mnie zbadać :ico_noniewiem:
Chciał okreslić długość szyjki macicy po go zmartwiłam tym brzuszkiem,powiedział bolący brzuch moze też oznaczać skrócenie sie szyjki macicy co nie jest wskazane :ico_nienie:
No i badał mnie tak długo i tyle razy,że mam dosć badań na miesiac.
Naszczescie okazało sie ,że wszystko ok,a dzidziuś jest jus bardzo duzy i że nastepne usg już bedzie robione przez brzuszek :ico_brawa_01:
Przepisał mi Nospe,ale nic nie pomaga,to nie jest mocny ból,ale taki jak na miesiączkę :ico_noniewiem: ,no i znowu sie martwię :ico_olaboga:

Dziewczyny jak to jest u Was z tym brzucholem?

Buziaki :ico_haha_01:

madziarka81

01 lip 2007, 17:51

Witam po kilkudniowej nieobecności.

U mnie tez wszystko w porządku. Nudności zdarzają się rzadziej co jest duzym plusem bo w koncu moge cos robic. A tak na nic nie miałam ochoty.

monia26, z tym bolącym brzuszkiem to chyba normalne. Mnie co jakis czas pobolewa podbrzusze a pamiętam ze w pierwszej ciązy to tez lekarz mówił zebym brała nospe bo skarzyłam sie na bóle. Weź pod uwage ze dzidzia rośnie a wraz z nią wszystko się rozciąga i Ty to czujesz przeciez. Poczekaj jak dzidzia wciśnie ci gdzies rączkę albo nóżke pomiędzy żebra haha to zobaczysz jakie to fajne uczucie :-D

W ogóle to ja juz nie moge doczekać się kopniaczków, myślicie juz o tym kiedy to sie stanie? Ja z Patrykiem poczułam pierwsze ruchy między 16 a 17 tc. Słyszałam ze w drugiej zdarza sie to szybciej. No ciekawa jestem kiedy :-)

Pozdrawiam i buziaki.

Awatar użytkownika
monia26
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

01 lip 2007, 23:25

Madziarka ja juz też nie mogę doczekać się kopniaków,już odliczam tygodnie do pierwszych ruchów :ico_brawa_01:

Z tym miom brzuszkiem to pewnie troche panikuje,ale gdzieś wyczytałam,ze w drugim trymestrze już nic nie powinno mnie boleć :ico_noniewiem:
Może to zakawasy po piątkowym strasznym badaniu :ico_oczko: ,lekarz przejżał mnie na wylot i teraz są tego skutki hehe :ico_szoking:

Zapomniałam dodać,ze dostałam jakies upławy i musze przez 10 dni brać Nystatynę dopochwowo :ico_placzek: ,jak ja tego nie lubię :ico_zly: ,ale czego się nie robi dla naszych skarbów :-)

Ciekawe jak tam nzsza Kasieńka28,mam nadzieję,ze już wydobrzała :ico_sorki:

słodkikch snów :ico_spanko:

[ Dodano: 2007-07-01, 23:30 ]
http://www.youtube.com/watch?v=1e9-tVnlCdY

Na takie kopniaczki czekam hehe :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_haha_01:

madziarka81

02 lip 2007, 08:21

Dzień dobry!!!
Z tym miom brzuszkiem to pewnie troche panikuje,ale gdzieś wyczytałam,ze w drugim trymestrze już nic nie powinno mnie boleć

ja kiedys wyczytałam na temat bólów brzucha, sama zobacz
http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie/bo ... zytaj.html

A co do tych kopniaczków to dokładnie tak samo mój synek mnie kopał, brzuch chodził cały a jak rozmawiali sobie z tatusiem to czasami az bolało od nadmiaru tych kopniaczków hihi
Ciekawe jak tam nzsza Kasieńka28,mam nadzieję,ze już wydobrzała

no własnie, cos Kasieńka sie nie pokazuje, ja tez mam nadzieję ze wszystko w porządku

[ Dodano: 2007-07-02 ]
monia26, a jak tam na zwolnieniu? Ty od soboty juz jestes tak?

Kaśka28 - 31 grudzień
Monia26 - 4 styczeń
Jola_85 - 9 styczeń
Marcia_pod - 12 styczeń
Fintifluszka - 15 styczeń
Aldi - 20 styczeń
Niunia23 - 26 styczeń
Madziarka81 - 27 styczeń

Jak Wam się podoba? Fintifluszka napisz dokładnie swój termin bo napisałas połowa stycznia to tak wpisałam. Zobaczcie ile nas jest, mam nadzieje ze dziewczyny rozkręcą sie z czasem i zaczną pisać częsciej :-) Jeżeli cos napisałam źle to poprawcie :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
kaska28
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

02 lip 2007, 13:28

Witam Was Kochane :ico_buziaczki_big:

Ciesze się że o mnie pamiętacie :509:

No więc tak jak napisałam w czwartek poszłam do lekarza i ze względu na to że właściwie nic nie mogła mi przepisać to kazała siedzieć w domku. No więc zrobiłam sobie weekendzik od czwartku i troszkę sobie wypoczęłam. i juz jest dobrze. A dziś niestety jestem już w pracy :ico_zly:
Oj monia jak ja Ci zazdroszczę :ico_haha_01:
Ale jeszcze 1,5 miesiąca i tez będę miała wolne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Jeśli chodzi o bóle brzuszka to ja też je mam. Czasem są takie jak na @ a czasem to takie chwilowe skurcze. Ale mam nadzieje że wszystko jest ok, bo brzusio rośnie jak na drożdżach :-D

Wiecie co i wydaje mi się że mój maluszek tak nieśmiało ale zaczyna sie ruszać :ico_noniewiem: Czasem mam takie wrażenie jakby delikatnie sie przesuwał :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
monia26
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

02 lip 2007, 14:50

:-)
Kasiu cieszę się,że wydobrzałaś :ico_brawa_01:,a 1,5 miesiąca to Ci minie raz dwa i później byczenie :-D
Trochę mnie uspokoiłas z tym brzuszkiem bo już zaczęłam panikowac :ico_olaboga: ,najlepiej pojechałabym do szpitala,zeby mnie zbadali ,ale skoro lekarz powiedział,ze wszystko jest w porządku to czas przestac panikować :ico_puknij: ,no i dzisiaj juz jest dobrze :ico_brawa_01:

Ja się trochę nudzę w domku,ale mój mezu ma teraz urlop wiec moge sie Nim nacieszyc :ico_haha_01:,chodzę na długie spacerki,bo takie siedzenie w domu wpływa na szybkie tycie :-D
Własnie dziewczyny jak tam z waszym tyciem?
Ja Wam powiem,że u mnie nie jest źle,narazie tylko 3,5 kg na plusie :ico_oczko: ,więc jest ok :ico_oczko:

Pozdrawiam

[ Dodano: 2007-07-02, 14:52 ]
Madziarka fajny pomysł z ta lista terminów :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Mam nadziaję,ze niedługo reszta dziewczyn się do Nas przyłaczy :-)

[ Dodano: 2007-07-02, 14:53 ]
Madziarka fajny pomysł z ta lista terminów :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Mam nadziaję,ze niedługo reszta dziewczyn się do Nas przyłaczy :-)

madziarka81

02 lip 2007, 14:58

A u mnie jesli chodzi o tycie to nawet nie wiem ile na plusie :-D Ale na razie nie jest źle. Ważyłam sie gdzies około 3 tc, dzisiaj zobacze z ciekawości ile waze. Poprzednio miałam 25 kg na plusie :ico_szoking: i co najsmieszniejsze gdzies do szóstego miesiąca przybierałam tak w normie, z tyłu nawet nie było widac ciąży. Potem tak nagle zaczął mi rosnąć brzuszek no i nie tylko :-D Kazdy mówił ze urodze wielkoluda, w sumie nie był mały bo miał 4kg i 61cm ale gdzie reszta kg hihi.

Teraz mam nadzieje ze bedzie troche mniej dzieciątko ważyło :-D

Kasiu fajnie ze się odezwałas i ze wypoczęłaś sobie. A moge sie zapytac gdzie pracujesz? :-)

Awatar użytkownika
kaska28
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

03 lip 2007, 10:37

Kasiu fajnie ze się odezwałas i ze wypoczęłaś sobie. A moge sie zapytac gdzie pracujesz? :-)
Madziarka pracuje w biurze, taka tam papierkowa robota kadrowa.

[ Dodano: 2007-07-03, 10:39 ]
A w ogóle to cześć :-D

Katka
Wodzu
Wodzu

03 lip 2007, 10:57

witajcie :ico_haha_02:

Kaska28 i cala reszta styczniówek :ico_haha_02: Może pokażecie swoje brzuszki ?Jestem taka ciekawa ich rozmiarów :ico_wstydzioch: :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”