elibell
4000 - letni staruszek

28 maja 2011, 16:27

łojejku to tylko ja witamin dodatkowych nie wcinam, pospałam zamiast prasować i teraz czuję się gorzej jak wczesniej, ale słonko jakies się przebiło i młoda na ogrodzie smiga a ja obiadek zjadłam i jednak nie bakłażany tylko chicken tikka masala z ryżem a bakłażany na jutro zostawiam:)

co do cc to z własnej woli bym w życiu sie nie poddała, po to stworzono kobiety do rodzenia więc czemu miałabym sie operacji poddawać z wyboru, jeżeli trzeba to wyjścia nie.

No i ruchy dzieciątek to tak jak widac każda z nas w innym czasie wyczuła, u mnie już tak czadu młode daje każdego dnia, że szok, a najbardziej wtedy kiedy chcę odpoczac, oczywiście zrozumiałe, bo jak chodze i coś robię to bujam i wtedy śpi a jak ja chce odpocząć to małe się budzi:)

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

28 maja 2011, 21:41

Kocura Bura, bardzo ładne klapeczki :-)

szkieletorek, koniecznie skonsultuj się z ortopedą
co do cc to z własnej woli bym w życiu sie nie poddała
ja też, ale jak mus to mus. Blizna po cesarce jest nieco większa niż po wyrostku i też przecięte są mięśnie brzucha, więc pewnie ciężko by mi było po wszystkim. Pamiętam jak po wyrostku kuśtykałam i do tego miałam problem z samodzielnym zejściem z łóżka... ale to nie ma reguły, bo na sali poporodowej leżała ze mną dziewczyna po cesarce. Śmigała jak szalona, nawet nie przygarbiona :ico_brawa_01: także chyba miękka jestem :ico_oczko:

[ Dodano: 28-05-2011, 21:59 ]
zapomniałam się pochwalić, że mam już na plusie 6,7 kg :ico_szoking:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 maja 2011, 07:52

witam z rana sredecznie, u nas po deszczu póki co śladu nie ma. Niebieskie niebo i słonko świeci ale zimno jest strasznie.

Zaraz do kościoła znikam, później siostry zawieść musze na dwarzec pkp bo jadą w pieniny na miesiąc z uczelni.

a teraz wcinam chleb z pomidorami :-D

Miłego dnia :ico_ciezarowka:

szkieletorek

29 maja 2011, 09:08

co do cc to z własnej woli bym w życiu sie nie poddała
ja też, ale jak mus to mus.
Oczywiście, też uważam że jeśli są wskazania do cesarki no to trudno ale tak na życzenie?
Choć naprawdę znam wiele osób które tak zrobiło i chętnie by zrobiło gdyby raz jeszcze były w ciąży.

U nas bardzo zimno brr w nocy jakaś burza była .Padała wczoraj od południa albo troszkę później do pozna w nocy więc jestem zaspokojona hehe

elibell
4000 - letni staruszek

29 maja 2011, 09:37

A u nas zero deszczu mimo, ze wiatr jak nad morzem, ściany mi trzeszczą, a wczoraj nie raz wyglądało jakby padac miało.
Mąż dał mi pospać chwilę dłużej, no ale niestety zapchany noc i maluszek w brzuszku nie pozwolił pospać niestety.

Dziś 25 tydzień u nas:) stawiam Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

wiem, wiem, nie wygląda to najlepiej, ale jak na pierwszą próbę i tak smaczne hihihi

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 maja 2011, 09:44

Hej brzuchatki

wczoraj nie zagladnelam, wzielam sie za prasowanie po sniadanie, zaczelam 10.15 a skonczylam przed 15 nie mialam siely juz stac, krzyz myslalam, ze mi peknie, glowa mi sie rozbolala, ze musialam szybko kawe robic, troche przeszlo, ale nie caly bol.
Potem za obiad szybko sie brac, mialam juz siadac do kompa to znajomi zazwonili, ze do nas wpadna na wodeczke, chlopy popili to trzeba bylo cos do zarcia na szybkiego zrobic.
Bylo fajnie, wypili jedna poloweczke, moj kulturalnie :ico_oczko: wiec nie bylo zadnych cyrkow.

Za oknem pochmurno i zimno, pogoda sie popsula, a bylo tak fajnie goraco :ico_placzek:

szkieletorek, witaj, widze, ze mamy zblizony termin do siebie, ja mam na 16 :-)

elibel, sliczna fotka, piekny brzunio i jaki zgrabniutki
Duzo zdrowka dla Was

izus fajny ten rowerek :ico_brawa_01: , my dla Erysia chcemy na urodzinki kupic, ale moze wlasnie na dzien dziecka kupimy

izabella, wspolczuje Ci tych upalow, u nas w dzien bylo hgoraco, noce byly chlodniejsze, ale wiem co to znaczy upal w nocy, bo zawsze w lato mamy ponad 30 stopni w pokojach wiec jest meczarnia
a teraz wcinam chleb z pomidorami :-D

oj jak Ci zazdroszcze, ja od poniedzialku nie jem pomidorow, ani ogorkow, salaty tez nie mozna przez jakas bakterie i to wlasnie w moim regionie gdzie mieszkam, tyle ludzi w szpitalach, a 3 zmarly, szok normalnie :ico_olaboga: , strach zjesc, niby mowia, ze jak sie dobrze umyje to mozna, ale ja wole nie ryzykowac

A mopje dziecie ostatnio tak sie wygielo, ze mialam taka gorke twarda, siedzi sobie niziutko po wzgorkiem lonowym, bo czuc jak tam wlasnie puka, kopie mnie, az mi lekko brzuszek podskakuje :ico_szoking: bylam w szoku bo myslalam, ze to troche pozniej widac jak brzuszek sie rusza, ale nie ukrywam, ze sie ciesze :-)

Kocura Bura, japoneczki przesliczne i kolorek piekny :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Lece jesc sniadanko, bo my dopiero po 9 dzis wstalismy, maly sie przebudzil przed 6 i przyszedl do nas i spal z nami jeszcze.
Musze Wam powiedziec, ze juz od jakiegos czasu spi sam cala noc znowu w swoim pokoju, jak placze to ja ide do niego, klade sie i zasypia i wtedy wychodze, oby tak juz zostalo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Milej niedzieli :-)

[ Dodano: 29-05-2011, 09:46 ]
Dziś 25 tydzień u nas:)
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
wiem, wiem, nie wygląda to najlepiej, ale jak na pierwszą próbę i tak smaczne hihihi
co Ty gadasz kochana, slicznie, a smakuje pewnie przepysznie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: gratuluje talentu

izabella, cholerko TY jedna kupilas te baterie, mialam sie pochwalic brzusiem :ico_nienie: :ico_nienie:
My tu czekamy i czekamy :ico_oczko:

[ Dodano: 29-05-2011, 09:47 ]
Noi ja stawiam za 20 tydzien :ico_tort: , polowa za nami :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

elibell
4000 - letni staruszek

29 maja 2011, 10:01

co Ty gadasz kochana, slicznie, a smakuje pewnie przepysznie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: gratuluje talentu
heh dzięki dzieki choć do talentu daleko, dopiero się uczę pieczenia. Mąż się ze mnie śmieje, że co tydzień coś innego i póxniej się dziwić że mu brzuch rośnie hihihi

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 maja 2011, 10:52

hej dziewczyny :ico_oczko:

Pati85 :ico_brawa_01: połowa za wami :ico_brawa_01:
izus fajny ten rowerek :ico_brawa_01: , my dla Erysia chcemy na urodzinki kupic, ale moze wlasnie na dzien dziecka kupimy
Maja bedzie go miała na dzień dziecka dlatego ze urodziny pod koniec sierpnia wiec całe wakacje bez rowerka by była a tak to cały sezon pojeździ

ja też, ale jak mus to mus. Blizna po cesarce jest nieco większa niż po wyrostku i też przecięte są mięśnie brzucha, więc pewnie ciężko by mi było po wszystkim. Pamiętam jak po wyrostku kuśtykałam i do tego miałam problem z samodzielnym zejściem z łóżka... ale to nie ma reguły, bo na sali poporodowej leżała ze mną dziewczyna po cesarce. Śmigała jak szalona, nawet nie przygarbiona :ico_brawa_01: także chyba miękka jestem :ico_oczko:
podpisuje sie pod tym :ico_sorki: ja zdychałam po wyrostku, głęboko cięte miałam w dodatku tuż po operacji pękł mi szew bo nie umiałam po tampon sięgnąć i musiałam sie mocno schylić :ico_olaboga: a pielęgniarka odmówiła mi pomocy :ico_puknij: no i miałam zakładany na nowo na żywca :ico_olaboga:
a po cc to chyba bym zwariowała :ico_olaboga:
wiadomo ze jak trzeba to trzeba ale lepiej takich sytuacji unikać jak sie da :ico_sorki:

ja takze wole rodzić siłami natury choć nie wszystko mi sie w tym podobało :ico_nienie:
wiele kobiet milczy na temat "następstw" naturalnego porodu a jednak jest ich wiele
mnie do dziś przeszkadza nacięcie krocza, bolesna blizna i ból podczas stosunków, wysiłkowe nietrzymanie moczu -musze nosić wkładki bo jak kicham to popuszczam :ico_wstydzioch:
jednak wole naturalny poród bo boje sie bardziej następstw i powikłań po cc :ico_noniewiem:

[ Dodano: 29-05-2011, 10:54 ]
a ja stawiam :ico_tort: za roczek i 9 miesiecy Majeczki :ico_oczko: lada chwila 2 latka stuknie mojej Myszy :-D

Awatar użytkownika
inia1985

29 maja 2011, 10:54

elibell, :ico_brawa_01: za 25 tc

Pati85, za 20 tc :ico_brawa_01: A z tym prasowaniem, to podziwiam, ja ostatnio nie mogę ustać nawet godziny spokojnie...

U nas leniwa niedziela, popołudniu jedziemy zawieść dzieciakom prezenty na dzień dziecka, bo w tyg. nie będzie kiedy. Miłego dnia :-)

[ Dodano: 29-05-2011, 10:57 ]
mnie do dziś przeszkadza nacięcie krocza, bolesna blizna i ból podczas stosunków, wysiłkowe nietrzymanie moczu -musze nosić wkładki bo jak kicham to popuszczam :ico_wstydzioch:
jakbym o sobie czytała...
a ja stawiam :ico_tort: za roczek i 9 miesiecy Majeczki :ico_oczko: lada chwila 2 latka stuknie mojej Myszy :-D
wszystkiego naj dla Majeczki :-)

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 maja 2011, 11:54

Pati85 :ico_brawa_01: połowa za wami :ico_brawa_01:
no ale ten czas szybko leci :ico_brawa_01:
wiec całe wakacje bez rowerka by była a tak to cały sezon pojeździ
no wlasnie, musze pogadac z mezem :-D
dokladnie, u mnie nie bylo naciecia krocza, pekla mi pochwa i wargi i to wszystko, ale jak mialam okres to zawsze ciagnelo mnie tam na dole, taki bol jak stalam, ze musialam siadac, i rowniez nie trzymam moczu, jak kicham albo kaszle popuszczam i tez wlasnie musze wkladki nosic, ale tak jak piszesz wole naturalny porod od cc
a ja stawiam :ico_tort: za roczek i 9 miesiecy Majeczki :ico_oczko:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Pati85, za 20 tc :ico_brawa_01:
dziekujemy :-)
A z tym prasowaniem, to podziwiam, ja ostatnio nie mogę ustać nawet godziny spokojnie...
mi tez ciezko ustac, ale niestety nikt za mnie tego n ie zrobi, a pranie lezalo chyba z dwa miesiace :ico_wstydzioch: wiec juz patrzec nie moglam

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”