Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

09 sty 2013, 15:15

och, ja też bym chciała już usg mieć.
aczkolwiek pewnie następne dopiero połówkowe. nie podejrzewam, by ginka mi teraz robiła, jak robiła na poprzedniej wizycie po świętach genetyczne. teraz pewnie skończy się na badaniu szyjki, da L4 dalsze i do zobaczenia za 3.tyg.

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!

09 sty 2013, 15:36

no ja jestem ciekawa jak często będzie mi robiła to usg bo na razie już dwa miałam i jutro trzecie
w poprzedniej ciązy nie miała usg w gabinecie to taka wyrywna nie była, bo umawiala mnie w szpitalu u siebie
a teraz ma na miejscu to może robic za każdym razem - tylko ja nie wiem czy ja chcę, bo wizyta z usg to 150zł a bez 100... :-?

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

09 sty 2013, 15:51

Dziewczyny ja wlasnie Czekam Na USG. Oj troszke sie stresuje...

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2013, 16:11

jeszcze po kilka sztuk body i pajacyków w rozm od 56-62-68 i będzie ekstraśna wyprawka.
Mówisz,ze dobrze kupiłam? :-) ja jeszcze na pewno zakupie wiecej,ale wczoraj tak poszłysmy do sklepu z kolezanka i nie dało rady kupić tych pierwszych ciuszków :ico_sorki:
jestem ciekawa jak często będzie mi robiła to usg bo na razie już dwa miałam i jutro trzecie
Ja mialam na samym poczatku co tydzień czy dwa z racji tego,ze hmm miałam duzego krwiaka na macicy i trafiłam z krwotokiem do szpitala a po szpitalu okazało sie,ze mam ciąże bliźniaczą i wtedy to musieli mnie częściej badać...tak do 13tc w kółko prawie :ico_noniewiem: Jak mineło zagrozenie krwiakiem bo maleńka urosła a ja brałam leki aby nie krwawić to okazało się,ze drugi dzieć sie przestał rozwijać..i od tej pory mam USG co miesiąc,aaa no i z racji tego,ze ja biore sterydy malutka musiała byc monitorowana częśto znaczy jej serduszko.w tej chwili w końcu mogę sie cieszyc ciążą :ico_sorki: a sterydy uratowały mnie i ją :ico_sorki: bo mam niedoczynnośc nadnerczy i bez tego leku bysmy nie zyły ja i ona :ico_noniewiem:
. Oj troszke sie stresuje...
bedzie dobrze,zobaczysz :-)

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

09 sty 2013, 16:37

Ja do tej pory mialam tylko 2 USG robione i moze w lutym bede miec kolejne jak mi gin. da skierowanie. ale moj gin. nie jest taki skory do robienia USG bo jak twierdzi nie ma takiej potrzeby tyle razy nie potrzebnie przeswietlac malenstwa skoro jest wszystko dobrze.

misia sliczne te ubranka :-)

zilo trzymam kciuki za USG. napewno bedzie wszystko dobrze!

Ja sobie wlasnie zrobilam budyn waniliowy z czekolada i orzechami :-D

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

09 sty 2013, 17:07

misia ubranka sliczne. Ja Juz zdarzylam kupic kilka tygodni temu taki zestaw bialych ubranek. No I jeszcze takie kolorowe spioszki.
Ja Juz po USG. Okazalo sie, ze mialam owulacje dosc pozno I dzidzia nie ma 12tygodni tylko 10tygodni, a termin Na 2go sierpnia. Takze za dwa tygodnie IDE jeszcze raz Na USG, bo nie zmierzyli wszystkiego z racji, ze dzidzius za malutki.
Slyszalam bicie serduszka. Maluszek pewnie spal, bo nie ruszal sie tak bardzo.
Mam nadzieje, ze moj maz bedzie mogl mi towarzyszyc za dwa tygodnie.

tibby mam nadzieje, ze Tobik Juz niedlugo zalapie nocnikowanie. To jednak wymaga sporo cierpliwosci. Moj Oli nie znosil byc mokry wiec biegal do toalety jak byla potrzeba, ale w pierwszym tygodniu nauki zwykle sikal zanim zdarzyl dotrzec do nocnika.

Ja Juz sie zbieram do pracy, bo kierowniczka kazala Wracac po USG.
Milego popoludnia

Awatar użytkownika
anza

09 sty 2013, 17:57

misia to miałaś trochę przejść od początku, ale dobrze, że już wszystko w porządku! ja w pierwszej ciązy na początku miałam krwawienie i potem musiałam leżeć, dlatego teraz dmucham na zimne, poszłam wcześnie na zwolnienie bo pracę mam daleko i codziennie 60km w jedną stronę busem jeżdżę więc w ciąży to trochę ciężko...

ziolo to super że z dzidzią oki, ano te wyliczenia to są pi razy oko bo właśnie każda ma kiedy indziej owulację...
ja się będę stresować jutro...

monikA a Ty chodzisz do przychodni "państwowo"? bo tak się właśnie zorientowałam, że moja położna to nawet nie wie ze mogłaby już przyjść do mnie, bo przecież nie wiedzą tam, że ja w ciąży jestem :ico_haha_01:
budyn powiadasz...mmmmmmmm a u mnie na majówkach(wątku) się odchudzają i kurcze mam wyrzuty sumienia jak się objadam, bo potem ciężoko zrzucić echh
chociaż jak Igę karmiłam to ważyłam mniej niż przed ciążą :-D

no i kusi mnie też jakieś ubranka nabyć, ale jakoś wcześnie? :ico_noniewiem: no i płci nie znam... ach no może coś neutralnego ... hehheh

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

09 sty 2013, 18:35

hej hej.
ja od mojego ginka nr 1 miałam tylko 1 usg do tej pory i skierowanie dostałam na prenatalne, na które się nigdzie nie dostałam.
u ginki nr 2 miałam już 3 usg - 1 - kiedy potwierdziła, że jest pęcherzyk, 2 kiedy fasolinka miała 2cm i teraz jakoś w 12 kiedy miałam prenatalne z badaniem przezierności. i ona też ma usg w swoim gabinecie, ale w zasadzie też wychodzi z założenia, że im rzadziej tym lepiej, szczególnie, jeśli nie ma takich wskazań. dlatego teraz się na wizytę tego 18.01 nie nastawiam z usg. to będzie 16tc więc myślę, że po prostu zbada szyjkę, i da zwolnienie i dopiero usg zrobi po miesiącu, kiedy będzie czas na połówkowe.

ziolo, najważniejsze, że dzidzia zdrowa, serduszko pika. sierpień też dobry na rodzenie ;-)
misiu, myślę że z pewnością ci się to wszystko przyda, co kupiłaś. prędzej, czy później ;-)

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

09 sty 2013, 19:35

Witajcie
Ja dopiero co do autobusu wsiadlam... Cos pozno di domu wroce.
W pracy bylo super. Mamy w grupie nowego maluszka 7miesiecy. Alez ja sie z nim wybawilam. Caly czas sie usmiechal.
anza 60km to bardzo daleko, ja do swojej pracy jade godzine autobusem w jedna strone. Z Tym,ze co chwile przystanek, dlatego tak dlugo. Tez sie boje przytyc.
Jejku dzisiaj tak nie zdrowo jadlam, ze az mam wyrzuty sumienia. MusZe sie wziasc za siebie.

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

09 sty 2013, 19:54

misia81 Wiesz, ze zachecilas mnie do robienia zakupow dla maluszka ? Tylko,ze ja mam cale pudlo ubranek do tego siostra w kwietniu ma mi wyprawke przywiezc. Ja sie tak z nia wymieniam :-D
monikaA88 hmm zjadlabym budyn tyle tylko, ze nie mam. Dzisiaj Juz chyba salatka Na mnie czeka I ewentualnie owoce.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”