elibell
4000 - letni staruszek

29 maja 2011, 12:24

izuś_85 napisał/a:
mnie do dziś przeszkadza nacięcie krocza, bolesna blizna i ból podczas stosunków, wysiłkowe nietrzymanie moczu -musze nosić wkładki bo jak kicham to popuszczam :ico_wstydzioch:
jakbym o sobie czytała...
jezu współczuję wam bardzo, u nas 40 h męki, partych i brak rozwarcia w odpowiedniej cyfrze ale nie mam żadnych z tych dolegliwości co wy biedulki, szwy też miałam dwa malutkie jakieś.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 maja 2011, 17:41

u nas 40 h męki,
lo matko :ico_olaboga: :ico_szoking: to sie nameczylas

Jejku jakie nudy, spac mi sie sie zachcialo, jakos tak mnie zarznelo w brzuchu i pogonilo :ico_noniewiem: nie wiem od czego.

Moja dzidzia dzis jaka aktywna, non stop kopie az brzuszek sie rusza, juz nie moge sie oczekac srody, zobacze malenstwo i mam nadzieje, ze dowiem sie kogo bedziemy mieli :-)

Mam do Was pytanko, myslalyscie juz o chrzcinach, jesli tak to na kiedy planujecie zrobic.
Ja w sumie juz myslalam, chcialam zrobic na lato albo na swieta wielkanocne, ale moja mama powiedziala, ze to za dlugo czekac wiec pewnie zrobimy albo na Boze Narodzenie albo wczesniej

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 maja 2011, 19:33

Pati85, my robiliśmy chrzciny Majki jak miała prawie roczek, dwa tygodnie przed roczkiem :ico_oczko:
i teraz też nie planujemy wczesniej :ico_nienie:
Natalka bedzie chrzestną a dopiero za rok w maju ma bierzmowanie wiec tak czy siak nie wczesniej niż w czerwcu :ico_oczko:
ma to swoje plusy :ico_oczko: ja z takim maluszkiem nie chce isc do koscioła, ani nakarmić niby śpi itp ale jak sie trafi na marudny dzień to katastrofa :/
a z takim duzym dzieckiem to do kościoła szłam na luzie :ico_oczko:
troche siedziała, troche biszkopta podziubała, troche śpiewała, troche biegała :ico_haha_01: i szybko zleciało :ico_oczko: mam już nawet kiecke po Majci do chrztu na 12 miesiecy :ico_oczko:

to do juterka lasencje :ico_oczko: rano wpadne z kawką jakąś :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 maja 2011, 20:05

my robiliśmy chrzciny Majki jak miała prawie roczek, dwa tygodnie przed roczkiem :ico_oczko:
i teraz też nie planujemy wczesniej :ico_nienie:
kurcze tez wolalabym pozniej,a w zime chrzciny to trageia, Erys byl chrzczony na swieta w zime, poubierany, bylo mu niewygodnie, straszny ziomb byl wtedy.
Pewnie poczekam i ja, ale to jeszcze jest troche czasu
to do juterka lasencje :ico_oczko:
do jutra

Ja ide X factora ogladac, cos dzis pusciutko tutaj :ico_noniewiem:

elibell
4000 - letni staruszek

29 maja 2011, 21:07

hej hej wieczorową pora, moja już w łóżeczku i ja niebawem też się do wyrka szykuję, jutro pobudka o 5 do pracki czas:)
a co do chrzcin, to Eliza chrzczona była dokładnie 3 dni przed roczkiem, chrzciny były w PL bo jakoś tak wydawało mi się wtedy, że rodzina tego chciała, częśc tak ale nie wszyscy, a tym razem ochrzczę także, bo jak jedno ochrzczone to i drugie ale nie wiem kiedy, już na pewno nie w PL tylko tutaj na miejscu, skromnie będzie raz dwa, bo i tak nikt z rodziny nie przyjedzie na chrzciny, tylko chrzestni to zagadka póki co, siostra moja by chciała, ale ja nie będę męczyć się zaraz po porodzie i jeździć załatwiac bo siostra może przyleci w październiku, poczekamy troszke, nie spieszy nam się, kuzynke mogę poprosić z chęcią się zgodzi i może kumpla - zobaczymy - nie uważam, ze musi to być ktoś z rodziny zwłaszcza w naszym przypadku gdzie Elizie bliżsi są znajomi nasi jak rodzina i drugiem dziecku tez będa bliżsi. A i prawdopodobnie w angielskim kościele będziemy chrzcić. Wszystko jeszcze się okaże:)

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

29 maja 2011, 21:37

Hejka :-)

Za nami bardzo miły dzionek. Dzieciaki zadowolone z prezentów, a później pojechaliśmy do mojej mamy, bo mąż miał ochotę na piwko z moim bratem, no i teraz krząta się po kuchni lekko wstawiony i robi sałatkę, ale mam z niego ubaw :-D
a pranie lezalo chyba z dwa miesiace :ico_wstydzioch: wiec juz patrzec nie moglam
ja tam nie prasuję wszystkiego, szkoda czasu. Tylko to co absolutnie konieczne :ico_oczko:
u nas 40 h męki
wow, nieźle :ico_szoking:

Pati85, ja już dawno myślałam o chrzcinach, a może dlatego, że mam problem z chrzestną... nie mam pojęcia kogo poprosić. Nasze Maleństwo się urodzi jednak we wrześniu, więc tak myślę, że ochrzcimy w połowie października. Wiki chrzciliśmy na święta wielkanocne (miała wtedy 3,5 miesiąca), a i tak pogody nie było, nie ma na to reguły.

elibell, a Ty znów zmiany w profilu, już myślałam, ze ktoś nowy do nas dołączy :ico_oczko: ł

elibell
4000 - letni staruszek

30 maja 2011, 00:10

elibell, a Ty znów zmiany w profilu, już myślałam, ze ktoś nowy do nas dołączy :ico_oczko: ł
heh no ale w suwaczku w końcu tyg prawidłowo widać

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2011, 07:50

:ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: dla chętnych :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2011, 07:59

Dzien dobry

lo matko jakos nie moge oczu otworzyc, siedze nietomna, maly jeszcze spi, chyba pojedziemy do kolezanki to maly sie troche pobawi.

A mi sie w nocy tak poprzytulac zachcialo, ze az mego Przemka obudzilam :ico_wstydzioch:
jak mnie najdzie to juz koniec :ico_wstydzioch:

Lece chlebek odmrazac bo wczoraj zapomnialam wyjac i trzeba cos zjesc bo glod sie odzywa :-)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2011, 08:05

napisze i tu o naszym odpieluchowaniu
jest tragedia, Maja nie toleruje nocnika ani nakładki

ech, ja nie wiem, myślałam ze poprostu nie załoze pieluchy i bedzie musiała zrobić inaczej niż pod siebie, ze chętniej siadzie na nocnik :/
a tu zonk
lata bez pampka ma radoche do czasu aż siku idzie
woła "siku" sisisi itp
pokazuje za każdym razem ze chce

ale co z tego ze woła jak na sedes usiąsc nie chce, mam taką fajna i wygodna nakładke lepszą od nocnika
nocnik też jest beee
i jak chce ja przekonać to płacz wieć na siłe nie sadzam
sika pod siebie i płącze albo pampersa musze założyć to wtedy sie załatwi :ico_noniewiem:

moze kupie jej jeszcze jeden nocnik, taki który coś tam w sobie ma
albo taki który sobie sama wybierze?
bo moze w nocniku problem jest?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”