misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: wiosna-lato 2013

09 sty 2013, 20:19

Ja sobie wlasnie zrobilam budyn waniliowy z czekolada i orzechami
jeju kochana jakiego smaka mi narobiłas nooo :ico_sorki: :-D

ziolo007 Najwazniejsze,ze dzidziuś zdrowy i bije serduszko a urosnie bardzo szybko bo i czas leci bardzo szybko :-)
ubranka sliczne. Ja Juz zdarzylam kupic kilka tygodni temu taki zestaw bialych ubranek. No I jeszcze takie kolorowe spioszki
Dziekuję :-) Ja do tej pory bałam sie kupować ciuszki z racji wlasnie tego,ze duzo przeszłam na poczatku,i tak kupiłam te ciuszki i schowałam :ico_wstydzioch: bo jeszcze sie troszke boje,ale już po woli musze zacząć kupować :-)
no i płci nie znam... ach no może coś neutralnego ... hehheh
wiem jakie to silne i korci aby kupić :ico_haha_02:
i potem musiałam leżeć, dlatego teraz dmucham na zimne,
wlasnie o to chodzi..ja równiez musiałam lezeć ehh jak dobrze,że to juz za mną tyle co ja sie stracha o tą małą najadłam to mówie wam,najważniejsze,ze już czuje wyraźne kopniaki i jestem spokojna :ico_sorki: bo jak nie czułam to strasznie sie stresowałam,ojj strasznie :ico_sorki:
myślę że z pewnością ci się to wszystko przyda, co kupiłaś. prędzej, czy później
a to na pewno :-) Dostałam wczoraj caały wór ciuszków od sąsiadki,ale takie na pół roczku i roczek,schowałam do szafy i bedą czekac a dzieci szybciutko rosną :-)

I dziewczynki dzwoniłam w końcu do swojego Profesora,który mnie operował podałam mu wyniki kortyzolu i pytałam co dalej ze mną...Usłyszałam,ze steryd nadal brać,ponieważ nadnercza mi nadal nie pracują czyli guz sie nie odnawia całe szczescie :ico_sorki: i co najwazniejsze,mam pozwolenie na poród naturalny :ico_brawa_01: Nie ma prawa mi sie nic stać wszystko bedzie dobrze jupiiii :ico_zdrowko:

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

09 sty 2013, 21:32

misia81 to super,ze mozesz rodzic naturalnie. Chociaz u nas duzo kobiet placi zeby miec cesarke.
A ja zjadlam salatke, a teraz wcinam snikersa. Cos ciezko sie powstrzymac. Moj maz Juz spi, Oli spi. Ja zaraz sie wykapie I tez pojde spac.
Dobranoc

Awatar użytkownika
lala
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

09 sty 2013, 21:34

hej dziewczynki.
Wpadam do was bo podobno na tym wątku zarażacie :ico_ciezarowka: :-)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2013, 22:17

my po obiadku, byliśmy u teściów,
teraz oglądam skoki, Szymek śpi, mąż pojechał do pracy,
ja od paru dni też ciągle coś jem :ico_olaboga: , muszę przyhamować, bo będzie potem cieżko :ico_noniewiem: ,

ziolo
super, ze wszystko ok :ico_brawa_01: , mój mąż co wizytę wchodzi ze mną i podgląda maluszka :-) ,
przy porodzie też był, bez niego bym nie dała rady, teraz deklaruje, że też będzie nam towarzyszył :-)

coś mnie dziś plecy bolą :( , zmykam do wyrka się wygrzać,

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

09 sty 2013, 22:33

donatka26 moj maz tez byl przy porodzie. Wogole nie wyobrazam sobie co by sie dzialo gdyby nie byl przy mnie. Teraz mam nadzieje tez wszystko pojdZie po naszej mysli I bedzie mi towarzyszyl.
Nie rozumiem tylko dlaczego ja mam tyle obaw, a moj maz cieszy sie jak dziecko. W pierwszej ciazy bylo Na odrwot. Ja sie niczego nie balam, a maz byl troche wystraszony.
Kochane IDE spac, bo trzeba troszke odpoczac. Dobranoc

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

10 sty 2013, 09:22

dzień dobry z :ico_kawusia: hebratką.
ja właśnie zjadłam bułeczkę (pełnoziarnistą) i do tego kupiłam sobie ostatnio chlebek razowy ze śliwkami (może jakoś ruszy bardziej to trawienie). więc zaaplikowałam sobie małe dwie skibeczki do tego. :ico_wstydzioch: teraz jesteśmy najedzone i czekamy aż przestygnie herbatka.

ja podobnie jak zioło, mam peeełno ubrań po młodym. No tyle kartonów w piwnicy leży, że ubrałabym chyba bliźnięta ze spokojem ;-) ale przy pierwszym dziecku to tak się dużo kupuje, bo wszystko takie się potrzebne i ładne wydaje.

nauki sikania na nocnik dzień 3.

spokojnego dnia.
ja na wieczór padam na plecy. niby siedzimy w domu, ale na koniec dnia ledwo chodzę. nie mogę się prostować. a jak się zasiedzę z młodym na podłodze to katastrofa! M. musi mi pomagać wstać. Ból straszny. Ostatnio ledwo się przewracałam w łóżku :ico_olaboga: dobrze, że za tydzień wizyta.
W poniedziałek pójdę chyba oddać mocz do badania.

co do apetytu, to ja też mam ostatnio za dwóch. nie chciałabym więcej niż 10-12kg przybrać, bo wiem, że później zgubić jest strasznie ciężko. :ico_noniewiem:

anade
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

10 sty 2013, 09:23

Cześć dziewczyny! Wiem, wiem długo mnie nie było i niestety zanim nie założymy neta w domu, długo nie będę zaglądać :( Z tego co przejrzałam - witam anzę i Moni gratuluję dziewczynki. Pozdrawiam wszystkie Was cieplutko!!
A u mnie... 21 grudnia pobiegłam do lekarza na usg serduszka, bo przez 2 dni nie czułam żadnych plumkań i strasznie się wystraszyłam. A nie czułam po mega mega stresie związanym z mała kolizją drogową. Serduszko na szczęście biło, a jeszcze tego samego dnia dostałam w prezencie mocne 3 kopniaki i od tego dnia codziennie moje maleństwo kopie jak oszalałe :) aż do gardła podchodzą :)
Święta intensywnie, spędziliśmy u nas w domu i tylko przyjmowaliśmy gości, w 1 dzień świąt mieilśmy 13 osób, więc trochę się napracowałam, aż 2 dnia bolał mnie brzuszek :/
a w sylwestra zachorowałam na zapalenie oskrzeli, 39 stopni gorączki miałam przez 4 dni, mój mąż też trochę chorował, ale nie tak jak ja. Nowy rok spędziłam w szpitalu na badaniach. Dostałam penicylinę, do tego z 4-5 razy dziennie brałam apap, syropy, masakra. Kaszel nadal mnie trzyma :/ muszę iśc na jakaś kontrolę, czy juz wszytsko ok.
8 stycznia byłma na usg i sie dowiedzielismy, że będzie dziewczynka. Ale my to juz dawno wiedzieliśmy z mężem, że będzie Hania. Takie przeczucie. Nikt nam nie chce wierzyć, bo wszyscy twuerdzą, że za ładnie wyglądam na dziewczynkę i na pewno lekarz się pomylił...
Na dodatek lekarz wykrył u mnie torbiel :( musze zrobić badania na cytomegalię, powiedział, ze to może być wynik mojej choroby albo właśnie jakiejś dziwnej bakterii, stąd skierowanie na te badania....
Termin mam na 24 maja, aczkolwiek ciągle z usg wychodzi na 21 maja.
Przepraszam, że tak z doskoku będę się pojawiać. Od 2 stycznia jestem na l4 i ogarniam się po chorobie i w ogóle nie wiem co mam ze sobą zrobić :)
p.s. Mam fotkę usg 4d buźki, ale zapomniałam zabrać ze soba aby zeskanować :( jest śliczna ta nasza córeczka!

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

10 sty 2013, 09:29

gratuluję!
misiu, a więc mamy drugą dziewczynkę na wątku ;-) jak tam zmienianie pierwszej stronki?

anade, gratuluję córeczki! niech teraz spokojnie rośnie zdrowo i czeka na maj w brzusiu. U mnie Tobiko w pewnym momencie wychodził o 2tyg STARSZY na usg, a wyszedł jeszcze 2 tyg. po terminie, więc nie ma co. Dziecko wyjdzie, kiedy będzie chciało ;-) Albo kiedy je zmuszą do opuszczenia maminego gniazda.

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

10 sty 2013, 09:46

witam dzisiaj :-)
monikA a Ty chodzisz do przychodni "państwowo"? bo tak się właśnie zorientowałam, że moja położna to nawet nie wie ze mogłaby już przyjść do mnie, bo przecież nie wiedzą tam, że ja w ciąży jestem :ico_haha_01:
tak ja chodze do przychodni na NFZ do ginekologa mojego ale polozna musialam poinformowac osobiscie ze jestem w ciazy. do innej przychodni tam gdzie jest moj lekarz pediatra musialam udac sie po numer tel. do poloznej i do niej zadzwonic. ta polozna obejmuje taka ochrona kobiety w ciazy od 20-21 tc. wiec jak ja do niej dzwonilam bedac w 18 tc. a to bylo przed swietami to kazala zadzwonic jeszcze raz ale juz po Nowym Roku. takze tak czy siak sama musialam sie ujawnic jej ze jestem w ciazy zeby byc pod jej opieka :-)

ziolo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ze z dzidzia wszystko OK. SUPER!

misia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ze mozesz rodzic naturalnie. kochana w koncu chyba mozesz odetchnac powoli z ulga ze wszystko wraca do normy :-)
hej dziewczynki.
Wpadam do was bo podobno na tym wątku zarażacie :ico_ciezarowka: :-)
starasz sie o kolejne?

anade super ze u Ciebie wszystko dobrze. :ico_brawa_01: za coreczke :-) kochana duzo zdrowka!!! i odwiedzaj nas tu tak czesto jak tylko bedziesz mogla.

Ja tam nie patrze na kalorie i nie licze ich :-P objadam sie wszystkim co mi wpadnie w rece albo na co mam ochote :-D ja mam o tyle taka sytuacje ze przed ciaza mialam spora nie dowage i stad jak kazdy kg mi przybedzie to ja ciesze sie jak dziecko.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

10 sty 2013, 10:00

przynajmniej jedna z nas nie narzeka na przybywające kg ;-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”