Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

22 maja 2008, 17:34

A wiecie co???Mojej Nelince zostało 100 dni do urodzinek no wiec torcik :ico_tort: :ico_brawa_01: huura!!!

Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

22 maja 2008, 18:46

witajcie kochane :ico_buziaczki_big:
troche mnie nie bylo ale to brak czasu a pzoa tym nie przychodzily mi powiadomienia, u nas to roznie raz na wozie... raz nam sie znowu zdarzylo zwymiotowac w trakcie jedzenia na fotelik, siebie, dywan ale nie wiem czemu :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

poza tym ja kupilam butki firmy clarks, ale pierwsze wyjsce w butkach i musialam wracac sie do dwoch sklepow bo zrzucala mi je z nog a ledwo jej w sumie kupilam i bylam taka zla na nia a wogole tego dnia to caly sklep ja slyszal, poszlam znia na misto zeby kupic jakis ladny komplecik dla mojego chrzesniaka i sistrzenca ale popatrezc za dlugo nie moglam ale kupilam mu ogrodniczki, czapeczke i bluzeczke, komplecik na lato superowy, ale mi wtedy dala popis, czapki nie chciala wogole, a gaworzyla na caly glos i wszytskie starsze panie byly wniebowziete ja mnie to co miala w wzoku to rzucala na ziemie a wogole....

dzis mala sie wziela bardzo powaznie za raczkowanie, i tak jej to idzie smisznie, nogi juz w miare ale nie zgrywaja sie z rekami, takie jaja...

ja mialam wogole tyle czytania i jestem pod wrazeniem nocnika i wogole fotki sliczne!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ja tez wkleje kilka jak sie stroilysmy ostatnio (czytaj ja stroilam amelke )

[ Dodano: 2008-05-22, 18:56 ]
Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2008-05-22, 19:09 ]
Obrazek tutaj takie zarty sobie rodzice stroja :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2008-05-22, 19:11 ]
aha ja na dzien dziecka jej kupuje wozek, wklejalam wam linka wczesniej, moj kolega pojechal do polski i mi do przywiezie, coz praktyczne a napewno cos tam jej jeszcze kupie... musze kupic nowy fotelik do samochodu a jutro apropo mam pierwsza jazde bo wzielam sie za robienie prawka :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-05-22, 19:13 ]
jak patrze na jej zdjecia to ona sie wydaje taka spokojniutka a naprawde to ostanio potrafi mi dopiec, aha i sie pochwale nauczyla sie jesc sama chrupki, tutaj sa kukurydziane ale smakowe dla dzieci i jej dawalam do buzi a potem tylko do raczki wiec sie musiala nauczyc i potem chciala tylko do raczki, oczywiscie wszystkow chrupkach ale slicznie jadla :-D :-D , nauczyla sie robic sama mamie po buzi cacy cacy, bo czasem jej sie zdarzalo klepac mocno po buzi ale ja staram sie oduczac i poki co uczy sie glaskac :-D :-D :-D

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

22 maja 2008, 21:53

Karolina zdjęcia super:) najbardziej podoba mi sie te ostatnie na ktorym rzeczywiscie wyglada na bardzo grzeczna :ico_oczko: dziewczynke.
Martunia biedna ta twoja córcia dzieci chore sa strasznie biedne:) U nas pogoda straszna jak w lutym dzisiaj jak jechalismy do mamy to wyciagnelam kozaki i cieszylam sie ze nie wynioslam jeszcze do piwnicy:( Kacper kicha tez sie boje zeby mi sie nie przeziebil w mieszkaniu nie grzeja a ja nie mam grzejnika aby zagrzać lazienke przed kapiela. Wk... pogoda.
Co do nocnika to dzisiaj wysadzilam go siedzial nawet chwilke po czym zostawilam go na kocu aby przygotowac kapiel i zaszczal na cacy...
Co do krztuszenia to pamietacie jak pisalam o Miskoptach teraz juz sie nauczyl wszystko ladnie gryzie np. dzisiaj obieralam jabuszka i marchewke na soczek i dostal ćwiartkę jabłka i zjad ladnie je parowke radzi sobie z ciastkami chlebkiem. Kacper jest troche starszy wiec Prewudenc sie nie martw za duzo wiesz przez co sie martwisz niepotzrebnie.
Co do dnia dziecka to ja tez nie mam pomyslu a co do dnia mamy to ja zawsze kwiatki cos typowo kobiecego kupuje kremy, wody toaletowe w ubiegłym roku koszyczek torebka.
Dzisiaj znowu usypialam mojego meczacego syna 1,5 godziny. Zasnął wkoncu ze mna w łóżku :( to chyba powoli koniec łózeczka czesto w nocy budzi sie wtedy z wygody biore go do nas i nie mam juz sily dluzej z nim walczyc. Trzeba się chyba pogodzic :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-05-22, 21:58 ]
a i w Stanach chyba piekna pogoda bo Wisienki nie widać.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 maja 2008, 10:39

krolina- bardzo ladne zdjęcia Amleki!

U nas siedzenia ciąg dalszy, idzie jej już całkiem zgrabnie, bawi się w takiej pozycji ale jeszcze trochu się kiwa, śmiesznie to wygląda. Dzisiaj mam wolne, a mój M ma wrócic wczesniej więc mamy w planie pezejść się z Tosia do Agua parku , zobaczymy jak zareaguje :-D
Wybieram się tez na zakupy zabawkowe zeby jej troche klocków pokupować i znając mnie pewnie jeszcze sporo innych rzeczy wpadnie do koszyka. Zakupie też nocnik:)

Aga78
Umiem skakać na skakance po całym forum

23 maja 2008, 11:00

Pruedence bardzo chętnie skorzystamy z propozycji :ico_oczko: na pewno się dogadamy, strasznie się cieszę :ico_brawa_01:
ale muszę zrobić Ci :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: - daj Tosi spokój :ico_nienie: - pewnie już do końca życia będziesz miała takie fobie, ale mój znajomy powiedział jasno on leczy obcych a jego dzieci leczy inny lekarz - ponoć mu to pomaga i troszkę go hamuje
.....patrzcie jaki to paradoks.... tak fajnie mieć rozległą wiedzę tak fajnie jest się uczyć
tak fajnie czasem żyć w totalnej nieświadomości
konkurs baśniowy jest rewelacyjny, z tym że my będziemy mieli problem, bo Adrian chce być piratem z Karaibów- Jack Sparow :-D , supermenem, no względnie Power Rangers :ico_puknij: :-D

ja tak jak martuuunia z tym prezentem dla mam- coś wymyślę w ostatniej chwili

Amelka- Modelka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: nic dodać nic ująć :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

79anita, faktycznie daje Ci w kość z tym usypianiem- normalnie widzę naszego Adriana :-) , a może powinniście dać mu się trochę wypłakać :ico_noniewiem: i może odsuń się od usypiania i niech narazie robi to Twój mąż- taka męska rzecz no wiesz...
ja zauważyłam, że mój mąż niby nie umie więc czegoś nie robi ale jak jest zmuszony to swoim sposobem( absolutnie nie daję żadnych wskazówek) świetnie sobie radzi z dziećmi a one go słuchają - wiesz wydaje mi się że w ten sposób nie ma szans coś uzyskać a tu załatwione...

Kotka :ico_buziaczki_big: buziaczki !! Jak zawsze trzymam za Ciebie kciuki !!

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 maja 2008, 12:17

Aga- alez Jacj Sparrow to super sprawa, móże przekonaj Adriana że kapitan hook to taka disneyowska wersja tegoż bohatera :) w sumie poza hakiem na ręce reszta jest prawie podobna( no i poza charakterem). A ztym leczeniem walsnych dzieci i rodziny to niestety jest święta racja!

Ja własnie się wkurzyłam, bo w przyszłym tygodniu zaczynają mi się zajęcia w zakopanym z ortropedii i dzwonie do koordynatorki jaka mam sytuacje ,ze z dzieckiem i wogóle a ona niewzruszona i łaskawie zgodziła się, że zamiast 8 dni przyjade na 5 ale to zawsze duzo bez Tosieńki. po srodu jest weekend więc zawsze to cos ale jednak rozwala mnie ta uczelnia, dobrze,że jeszcze tylko dwa tygodnie i koniec.

Toska własnie sunie na brzuchu oczywiście do tyłu i się złości,że nie do tego co by chciała:)

Aga78

23 maja 2008, 12:24

no to ładnie Cię wymączą na koniec studiów

a Adrianka może jakoś przekonam, choć mam tak charakterne dzieciaki, że szok

Julia śpi jeszcze, więc sobie działam przy kompie- zdążyłam już zatrudnić się do pracy społecznej dla mojej nowej grupy z podyplomówki :ico_puknij:

Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

23 maja 2008, 21:09

Czesc :-D !!!!

Co za dzien!!!!Nelinka nie dala mi dzis chwili wytchnienia!!!Caly dzien przy cycku a ze ma biegunke wiec odmowic jej nie moglam :ico_olaboga: !!!Ale juz z nia coraz lepiej!!!!

Karolina Amelka wyglada przecudownie!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Ja tez uwielbiam przebierac nelinke i pykac jej fotki.Chyba powinnam tez cos wkleic :ico_oczko:

Anita z tym usypainiem to masz masakre.ja tez tak mialam ale oduczylam Nelinke w moze i brutalny ale skuteczny sposob!Otoz tak jak pisala Aga musiala sie wypalkac tazn ja bylam przy lozeczku i ja glaskalam ale nie bralam na rece albo tak jak pisala takze Aga zostawialam ja mezusiowi i sie usowalam.Teraz Nelinka je odkladam ja do lozeczka i zasypia sobie.Wiesz to moze potrwac troszki wiec nie nastawiaj sie na natychmiastowa poprawe sytuacji ale troszke cierpliwosci i tone konsekwencji i na bank sie uda :ico_brawa_01:

Pruedence to faktycznie doladowali Ci na koniec studiow!!!% dni bez dziecka to dlugo ale jakos trzeba bedzie przetrwac!trzymam kciuki!!!

Jak przegladalam wczesniejsze posty to zauwazylam u Kasi 2 sowaczki :ico_brawa_01: Gratulacje Kasienko!!!!

No to buziolki!!!!

Katka
Wodzu
Wodzu

23 maja 2008, 21:19

Kotka :ico_buziaczki_big: buziaczki !! Jak zawsze trzymam za Ciebie kciuki !!
dziekuje :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Aga78

23 maja 2008, 22:41

a Wy gdzie jesteście ????? :ico_placzek:

jakiegoś doła załapałam- byłam z dziećmi u lekarza, żeby osłuchać iii....
....okazuje się, że to bardzo nie dobrze, że Julia tak dziwacznie raczkuje- a w sumie nie raczkuje a się przesuwa i do tego, że tak szybko staje- bo może mieć krzywe nóżki później :ico_placzek: kazała dawać trzy krople wit D codziennie
do tego wysłuchała jej szmer nad serduszkiem i dała skierowanie do kardiologa :ico_noniewiem:

a ona jakby ją opętało- wszędzie włazi na wszystkim się wspina, normalnie łapie za ściany i wstaje- nawet na chwilę nie może posiedzieć i się pobawić tylko łazi i łazi :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-05-23, 22:42 ]
.....gdzie jesteście????....jakoś tak pusto tutaj

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”